Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Новиот Nexus 6 [2014]

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.503
31.942
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
MVexM33.png

V7zcYDo.png

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.503
31.942
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Неможе да се додадат, бидејќи скриншотите кои ги поставив, не се официјални, тргнати се.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.503
31.942
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
И сега вреди ли да го чекам да се појави во t-mobile? или пак да си земам 6 plus или Note4?

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.503
31.942
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
6 + не. Note 4, ако не те напиња звучник позади, поспор уред, и послаб прием.

Практично се се сведува на тоа што преферираш повеќе, дали ти сметаат работите кои ги набројав горе, ако не ти сметаат земи Note 4, ако да Nexus 6. Генерално подобри функции/по балансиран продукт е N6.

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
Ја "нарачав'',ноте 4 кај и да е месецов би требало да го имам :)

Последна промена:

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.031
UNIVERSE
www.miui.mk
Jas vcera vo VIP kaj sefovite gi gledav i i6 i Note 4. I dvata se iskreno kako igracki.. Edniot tenok i lesen, ne e cudo sto se vitka, a druguot svetlo roze, si falc koza zadna maska, ekran vo saturacija i kako tablet vo raka.. Mozebi ste vie popaleni po niv, za moj vkus daleku od lideri za narednata godina napazarot.

Nexus 6 ke mozese da gi zgazi iskreno, samo se zeznaa za 6'' iskreno. Znaete kolkavo e toa cudo? Duri i neprijatno da go izvadis da zboris na nego :) :)

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
Jas vcera vo VIP kaj sefovite gi gledav i i6 i Note 4. I dvata se iskreno kako igracki.. Edniot tenok i lesen, ne e cudo sto se vitka, a druguot svetlo roze, si falc koza zadna maska, ekran vo saturacija i kako tablet vo raka.. Mozebi ste vie popaleni po niv, za moj vkus daleku od lideri za narednata godina napazarot.

Nexus 6 ke mozese da gi zgazi iskreno, samo se zeznaa za 6'' iskreno. Znaete kolkavo e toa cudo? Duri i neprijatno da go izvadis da zboris na nego :) :)

Остај ти таа работа сигурно шаоми не е поарен од оваа зверотиња

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Зошто не?
Note 4, ако не те напиња звучник позади, поспор уред, и послаб прием.
Не ме напиња звучник воопшто. Колку поспор е тоа во % и во колкав дел од времето? Патем моментално користам Samsung Galaxy 2 plus, со двојадрен процесор на 1.2GHz и 1GB RAM и тоа ми е референтна точка за споредба.
Што значи послаб прием? Прием на што? На t-mobile мрежа ќе го користам.

Практично се се сведува на тоа што преферираш повеќе, дали ти сметаат работите кои ги набројав горе, ако не ти сметаат земи Note 4, ако да Nexus 6. Генерално подобри функции/по балансиран продукт е N6.
Ми значи тоа што батеријата на Note4 му трае повеќе и се полни побрзо. Што е во однос на камерата, кој има подобра камера? Сакам телефонот да има смарт-бизнис излгед и да биде статусна играчка. Дали за последниве две работи iPhone6+ е најдобар избор?

Благодарам

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје
Луѓе голем е телефонот, заеби тоа дека лесно ќе се користи. Кој го купува прв да организира средба за запознавање со телефонот, а и членот :)

Сакам телефонот да има смарт-бизнис излгед и да биде статусна играчка.
Па да, тоа е тоа со iPhone-ите.

Allex

lurker
8 март 2013
819
1.066
Скопје
Луѓе голем е телефонот, заеби тоа дека лесно ќе се користи.

Vh7njoK.gif

Ме плаши во живо да го видам.... G2-ката 5.2'' го ракувам без проблем со една рака, па и G3-ката 5.5'', ама тука е негде максимумот, со овој осеќам ќе има потешкотии, огромен е. Требаше 5.5 да го напраат многу е 6 многу, као телефон треба да се користи... Ама од секој друг аспект ми прави огромен мерак, не знам.

Последна промена:

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
Зошто не?
Не ме напиња звучник воопшто. Колку поспор е тоа во % и во колкав дел од времето? Патем моментално користам Samsung Galaxy 2 plus, со двојадрен процесор на 1.2GHz и 1GB RAM и тоа ми е референтна точка за споредба.

Ми значи тоа што батеријата на Note4 му трае повеќе и се полни побрзо. Што е во однос на камерата, кој има подобра камера? Сакам телефонот да има смарт-бизнис излгед и да биде статусна играчка. Дали за последниве две работи iPhone6+ е најдобар избор?

Благодарам

Ноте ти е кралот на фаблетите,ја скоро секој ден имам прилика да си поиграм со ноте 4 кај другарми и сум без текстови подобра изработка не постои, каков ајфон он е смешен спрема ноте 4,екранот е перверзии во камера се тука негде и двата негде ноте е поарен негде ајфонот батеријата е секогаш најдобрата страна на ноутовите 3GB рам ке ти бидат недостижни за апликации да го пренатрупаш и уште ке имаш рам на располагање

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.031
UNIVERSE
www.miui.mk
Остај ти таа работа сигурно шаоми не е поарен од оваа зверотиња
Pa ne e sekoj moj komentar povrzan so Xiaomi. Ne sum jas vencan so niv, zboram od iskustvo 9 godini so site mobilni i davam mislenje.. Vie ne ste go ni pipnale telefonot pa se skapavte od komentiranje.. Toa ti e ko veter vo magla.. Ne gi spominjaj Xiaomi koga nikoj ne gi proziva..

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.503
31.942
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Зошто не?

Благодарам

1. Никој неможе да ти каже колку е во проценти, (тоа се рандом лагови) Note 4 користи 2GB рам без ништо во позадина, останува само 1, од кој 500 мегабајти со палење на 2/3 апликации веднаш се веќе наполнети. Проблемот е што знае за засецка, да дропне фремови итн, пример кога ќе стиснеш на хоум копче, место одма ќе почекаш пола секунда, или кога ќе влезеш во сетинзите итн, практично многу е тежок софтверот.

2. Послаб прем на 4G, на Wi-Fi итн, на пример седиш во иста соба, на едниот имаш 4 црти на другиот 2/3.

3. Не се полни побрзо, разликата е некоја минута, а разликата во траење е незначителна, затоа што Nexus 6 има поголем дисплеј, генерално за батеријата и двата телефона се повеќе од добри.

4. Да за последните работи iPhone 6+ е најдобар избор. Сепак како целосен пакет iPhone 6/6+ го јаде од овие 2...за камерата, навечер тепа Nexus 6, преку ден Note 4.

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
1. Никој неможе да ти каже колку е во проценти, (тоа се рандом лагови) Note 4 користи 2GB рам без ништо во позадина, останува само 1, од кој 500 мегабајти со палење на 2/3 апликации веднаш се веќе наполнети. Проблемот е што знае за засецка, да дропне фремови итн, пример кога ќе стиснеш на хоум копче, место одма ќе почекаш пола секунда, или кога ќе влезеш во сетинзите итн, практично многу е тежок софтверот.

2. Послаб прем на 4G, на Wi-Fi итн, на пример седиш во иста соба, на едниот имаш 4 црти на другиот 2/3.

3. Не се полни побрзо, разликата е некоја минута, а разликата во траење е незначителна, затоа што Nexus 6 има поголем дисплеј, генерално за батеријата и двата телефона се повеќе од добри.

4. Да за последните работи iPhone 6+ е најдобар избор. Сепак како целосен пакет iPhone 6/6+ го јаде од овие 2...за камерата, навечер тепа Nexus 6, преку ден Note 4.

Се што кажа од ова ништо не ти е точно затоа викам на некористено да не се збори безврска и напамет

Самсунг го има најдобриот прием на wifi сигналот ајфонот најслабиот од она што ја имам тестирано самсунг телефоните највише фаќаат вифи од далечина, кажа дека јаде 2 гб рам и тоа нема врска само софтверот андроидот во мирување на ноте 4 е 1.2 до 1.4 гб рам проверено

• ми се допаѓа
Реакции: Avid

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.503
31.942
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.511
Па некако ми мириса како она со тркалото што се врти па ти се чини дека наопаку се врти, ти текнуе? Баш ме интересира :)
Ефектот е сличен на тој. Еве тука за повеќе инфо. Се однесува за филмска камера, ама принципот е тој и за видео само математиката е поразлична.
Ако е снимано со фотоапарат, на сето тоа влијаe и rolling shutter ефектот.
А за фреквенцијата на освежување на екранот на конкретниве модели, оставам да се изјасни некој од поупатените.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.503
31.942
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB