Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Новиот Nexus 6 [2014]

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Во t-mobile не знаат дали ќе им пристигне Nexus 6, и ако им пристигне кога...Си нарачав Note 4.
Тоа е. Сакав Nexus 6 да го имам чисто како играчка за која се хајпува, ама не гледам поента да чекам со месеци. Секако за година до годинаипол ќе го сменам телефонот. Ваљда за брзо ќе можам да му турам Лижафче оперативен систем.

Последна промена:

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.503
31.942
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Нема утка, најдобриот или вториот најдобар телефон во моментов.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Ова најдобриот ми го кажуваш утешително, имајќи го Nexus 6 во мислите :D
Како и да е, купи ти Nexus 6 па ќе си ги мериме по дијагонала екраните :D

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.503
31.942
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Па не се знае уште, зошто Nexus 6 сеуште не е официјално излезен, сепак одамана реков дека тие се 2-та најдобри телефони за оваа година, така да нема утка.

Allex

lurker
8 март 2013
819
1.066
Скопје
Демек Хтц вака така, искрено најмалку очекував ваква лоша изработка. Катастрофа невидена.

Голем Нексус фан сум, огромен. Ама не сум слепец, без навреда, како ајфонџиине да фалам се што е епл и дека мора да е добро чим е епл. Ова е лошо и јас не би купил таблет шо се витка коа ќе го притиснеш, 3 пати нека е нексус ако сака. Во никој случај не смее да се каже дека вакво нешто е нормално, на премиум таблет, играчка ли е ова што ли е. Недај боже нешто вака да биде и со Н6, истото ќе го кажам. Хтц разочараа, нека си продолжат со телефоните и нека не се брукаат веќе со таблети.

Последна промена:

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.503
31.942
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
За мене ова не е проблем, ова се случува заради тоа што таблетот е влабнат малце, па така влабнатоста остава простор за виткање. Доколку би бил скроз рамен, ова нема да се случи. но ќе лежи малце поинаку во раце...

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.031
UNIVERSE
www.miui.mk
За мене ова не е проблем, ова се случува заради тоа што таблетот е влабнат малце, па така влабнатоста остава простор за виткање. Доколку би бил скроз рамен, ова нема да се случи. но ќе лежи малце поинаку во раце...
Ти тоа сериозно? Ако има дупка, што ќе кажеме, е добро де мало дупче да се лади процесорот? Кај ХТЦ ова не смее да се случи, па посебно кога имаат промашени проекти на полето на таблети. Сега им беше шанса, и требаше да згазат и они, но ете, жалам што нема да се случи ништо посебно на тоа поле.

The_Man

poweruser
18 ноември 2009
2.341
2.044
Има луѓе кои го враќаат таблетот ради ова, истово го имаше и кај нексус 10 ама тогаш нексус 10 беше ефтин и никој не збореше за тоа. Сега читаш "Нексус 9 не е ајпад".

Очекувајте да му намалат цена зошто е феил. башка и проблеми со перформанси имал.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.503
31.942
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Темава е за Nexus 6, така да не би ја ширел дискусијата.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.503
31.942
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
6H SOT, со катастрофален сигнал, и будачи :)

2014-11-03%2B05.35.49.png

2014-11-03%2B05.35.54.png

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.503
31.942
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Неверојатни перформанси во ниска осветленост!

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-2500k (4.6Ghz OverClocked) + Corsair H80i
Motherboard
Asus Sabertooth P67 B3 Rev 3.0 TUF Military-Grade
Storage
Samsung 840 pro 256 GB + WD5000AAKX SATA3 500GB Blue
PSU
Chieftec APS-650CB A-135 80PLUS
RAM
Kingston Hyper X Genesis 2X4GB DDR3 1866Mhz Dual-Channel
Video card
Asus Radeon R9 290 4GB + NZXT KRAKEN G10 & Corsair H55
Case
Cooler Master CM Storm Trooper
Mouse
Corsair Vengeance m95 White
Keyboard
Cooler Master Storm Trigger Z Cherry Mx Brown
Audio
Marantz PM6005 + Wharfedale Diamond 9.6
Monitor
Dell UltraSharp U2414H 24''
OS
Windows 10 Pro X64
Сакам телефонот да има смарт-бизнис излгед и да биде статусна играчка. Дали за последниве две работи iPhone6+ е најдобар избор?

Благодарам
Ова е нешто што нексусот го нема и никогаш нема да го има, мило ми е што си порачал ноте 4, она што го читаш на форумов во врска со некус е малку знаеш, надувано, ноте 4 послаб 4г сигнал послаба wifi мрежа ова она, глупости чисти глупости нешто што најнапреднатиот јузер нема да го примети и нешто што некој некаде на јутјуб видел и читнал. А екранот и камерата, изгледот мултифунксионалноста мулститаскингот и пенкалцето, да пенкалцето е поим за бизнис смарт уред, на нотут го замижуваме. Најубаво ако сакаше да почекаш почекај фати ги во рака спореди ги на лице место и одлучи се. Патем не сакаш да бидеш лабораториско заморче тестер на нексус 6. Ноте е телефон со претходници со традиција и пополека подобруваат што не чини вам там, бар знаеш на што ги даваш парите, нексус скокаат навака натаму и ова им е прв обид за премиум телефон. @psyside кога се виткаше ајфонот под огромен притисок ја шибаше темата за ајфон 6 со милион постови како тоа не чини на што личи ама нексус 9 што испаѓа како премиум уред со нексус 6 кога се притиска со 1-но прсте со минимална сила и пропаѓа пластиката, тоа не ти смета, па јас верувам дека на нексус 6 после 5 дена користење екранот црвен да станува без можност за поправка, ќе речеш и тоа не би ти сметало. Те сфаќам фан си на нексус јас сум на самсунг но не гледам слепо и како корисник си кажувам кои се недостатоци а кои предности.

Да еве ти кажувам според се до сега нексусот е одличен уред добар можеби и најдобар но не е за секого, можеби е за тебе за мене за уште некој но @gOJDO тражеше нешто друго и не е во ред да го убедуваш и му препорачувш уред што тебе лично ти се свиѓа и што гледаш многу затворено на него. Ова форумче е место каде си помагаме и даваме рационални одлуки и совети колку и тоа да се коси со мојот став што сакам нексус или самсунг. Смарт бизнис изглед и статусна играчка е ајфонот потоа по него е ноутот, некусот е далеку мнооогу далеку од ова. Ова е тоа што ви го зборев дека брендот продава, не сите сакаат no-name уред. И остај на крајот ќе изгласат најдобар уред за годинава па ќе видеме кој ќе ги собере наградите. Се напишано и видено е тооолку многу различно од лично користење на уред.

И за крај си поиграв малку со galaxy alpha во споредба со с4 и г3 што ги имав во мене, телефонот делува цврсто елегантно убаво, верувам ноутот делува уште поубаво.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.503
31.942
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
@vlavot, Не го читаш доволно форумов. Јас Nexus 9 го прогласив за фејл, дента кога искочи iPad Air 2 :)

За мене не е проблем виктањето, затоа што тоа не го упропастува уредот, не го оштетува, свитканиот iPhone е неупотреблив т.е. физички се оштетува. Друго, пак ќе ти кажам, не го читаш форумов доволно, нити знаеш што јас сум зборел со gOJDO кој ми е личен пријател, и што сум му препорачал. Исто така по се изгледа, ги прескокнуваш моите мислења, или селективно ги одделуваш моите ставови за Note 4, и другите хај енд смартфони кои се достапни во моментов.

Пред да искочи Nexus 6, Note 4 беше најдбориот уред, без конкуренција. До сега во историјата, да во цела историја, не се појавил Motorola телефон кој не ги гази, своите конкуренти (ако се од иста класа) во рецепција, сигнал, (дизјан на антените) итн, на Motorola тоа и е специјалност, како што е специјалност калибрацијата на сензорите на камерите на Samsung, (совршениот софтвер) во тој сегмент се најсилни, и нити Google нити некој друг ќе може да се спореди со нив.

Јас убаво ги набројав предностите на двата телефона, според мене поизбалансиран продукт е Nexus 6, затоа што Samsung се одлучија како и секогаш премногу фокус да дадат на камерата, па така се одлучија за мизерен моно звучник од позади кој да беше доле некако ќе беше прифатливо, ама вака тотално го уништува уживањето за користење како мултимедијален продукт. Исто така софтверот е пре тежок, и користи премногу рисорси.

За крај, ти и Дарк Хакер имате НАЈМАЛЦЕ право од било кој овде, да обвинувате некој за не-објективност. Да не барам сега по старите постови, во кои уште пред да искочи Nexus 6 го нарекуваше играчка, 3 класи под Note 4, и генерално го деградираше (како и секогаш) било што, кога ќе се спореди со Samsung уред, без притоа офицјално да биде преставен, без да се знае точно кои елементи ќе му бидат силна страна, нити со потврдени спецификации.

Јас уште од сега ќе ти кажам, дека Note 4 ќе биде подобар уред за бизнис, тука се согласувам ама па од друга страна, gOJDO побара уред кој ќе биде и статусен симбол, а телефон подобар од iPhone за таа намена нема. Врати се и прочитај го мојот пост уште еднаш пред да ме обвинуваш за било каква наклоност кон одреден бренд.

Јас сум фанбој само на 2 бренда, кои се без конкуренција. Asus + Intel, све друго е пролазно, и се менува во зависност од генерацијата. Исто така, јави ми кога ти или другите Samsung фанови, ќе дадете било каква критика или ќе одберете за употреба конкурентен продукт покрај Samsung.

Последна промена:

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-2500k (4.6Ghz OverClocked) + Corsair H80i
Motherboard
Asus Sabertooth P67 B3 Rev 3.0 TUF Military-Grade
Storage
Samsung 840 pro 256 GB + WD5000AAKX SATA3 500GB Blue
PSU
Chieftec APS-650CB A-135 80PLUS
RAM
Kingston Hyper X Genesis 2X4GB DDR3 1866Mhz Dual-Channel
Video card
Asus Radeon R9 290 4GB + NZXT KRAKEN G10 & Corsair H55
Case
Cooler Master CM Storm Trooper
Mouse
Corsair Vengeance m95 White
Keyboard
Cooler Master Storm Trigger Z Cherry Mx Brown
Audio
Marantz PM6005 + Wharfedale Diamond 9.6
Monitor
Dell UltraSharp U2414H 24''
OS
Windows 10 Pro X64
1. Никој неможе да ти каже колку е во проценти, (тоа се рандом лагови) Note 4 користи 2GB рам без ништо во позадина, останува само 1, од кој 500 мегабајти со палење на 2/3 апликации веднаш се веќе наполнети. Проблемот е што знае за засецка, да дропне фремови итн, пример кога ќе стиснеш на хоум копче, место одма ќе почекаш пола секунда, или кога ќе влезеш во сетинзите итн, практично многу е тежок софтверот.

2. Послаб прем на 4G, на Wi-Fi итн, на пример седиш во иста соба, на едниот имаш 4 црти на другиот 2/3.

3. Не се полни побрзо, разликата е некоја минута, а разликата во траење е незначителна, затоа што Nexus 6 има поголем дисплеј, генерално за батеријата и двата телефона се повеќе од добри.

4. Да за последните работи iPhone 6+ е најдобар избор. Сепак како целосен пакет iPhone 6/6+ го јаде од овие 2...за камерата, навечер тепа Nexus 6, преку ден Note 4.
Конкретно овде, издвојуваш токлу мали тоолку ирелеванти небитни работи и ги ставаш во светлина за нексус а никаде не пишува во што ноутот е подобар, каде е екранот каде е пенкалцето, каде е камерата, и реално да можеби монозвучник е мана разлика од предно поставените на нексус но, кога тоа звучниците на телефончињата станаа битен фактор за слушање хифи аудиофилска музика, бидејќи ако не е така мало звучниче е тоолку небитна работа, бидејќи звукот е секако пискалив и крш од која било страна да е поставен звучникот.
Но камерата камерата е огромна работа 90 проценти од времето на смартфонот се користи камерата константно сликање и праќање на слики, никој не праќа саундтракови енкодирани декодирани за слушање на мали грчливи звучки. Исто и екранот, екранот е исто една најбитна работа кај уред, наспроти 4г или wifi so 3-4 црти.
Секојдневно користиме селектирање и пастирање на текст на нашиве смартфони, дали имаш престава колку е тоа лесно со пенкалцето колку е тоа симплифицирано, тоа се битните големите работи.
Баш мислам дека ти гледаш селективно на силните и слабите страни на двата уреда.
Наспроти имав г2 и купив г3, баш мислам и дека ти не ме читаш. Ама и да не се нагаѓаме ти вака ја така.
Не ме ставај во ист кош.
И баш штом ти е гојдо пријател и близок го знаеш и знае што сака, јас од неговите постови напишани сфатив што сака, а камо ли лично да го знам.

• ми се допаѓа
Реакции: Avid

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
Ајде доста тролате наоколу, прво и прво нексус не е ни рамо до рамо со нотевците во никој поглед овој дебакал од нексус 6 што го пуштија изгледа пресмешен за нотутот комедија или едноставно кажано нексус 6 е сака да изиграва ноут уште и пенкало да му ставеа и ке биеше бришење патос ке видиме колку парчиња ке се продадат додека ноутов секоја година прават парче со ајфоните

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.503
31.942
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Другар, ти кажав дека не знаеш што имам зборено со gOJDO во живо. Уредите имаат ИСТИ спецификации или скоро исти, затоа не навлегов во детали, gOJDO исто така знае дека Note 4 ќе има подобра камера, зошто веќе му кажав, пак ќе ти кажам, џабе е ова обвинување. Исто така ги знае сите предности/недостатоци на двата уреда, прашањето и мојот одговор беа онака, да се потврди веќе зборенето меѓу мене и него, и за твоја информација јас сериозно сеуште размислувам да земам Note 4, а потоа Nexus 6 за да ги искусам двата уреда, но тој звучникот од позади, хардверските копчиња, како и тачвиз-от ме кочат и не ми даваат да се одлучам за Note 4. Исто така gOJDO ми потврди дека нема да користи S-Pen затоа ти кажувам све што изгледа на форум како бирање страни, уствари не е.

За крај Note 4 и Nexus 6 ќе имаат ист, или скор ист дисплеј.

Ајде доста тролате наоколу, прво и прво нексус не е ни рамо до рамо со нотевците во никој поглед овој дебакал од нексус 6 што го пуштија изгледа пресмешен за нотутот комедија или едноставно кажано нексус 6 е сака да изиграва ноут уште и пенкало да му ставеа и ке биеше бришење патос ке видиме колку парчиња ке се продадат додека ноутов секоја година прават парче со ајфоните

Kласика :D

Е за ова зборам, чаос. Oва е тој став на елитисти, и смартфон шминкери, кој колку се продал, и кој каква класа бил, кој бил за на маса....krale says hi.

Доста е офтопик, имате по уште еден одговор двјацата, да не испадне дека последен коментирам, после се враќаме на темата.

Последна промена:

Allex

lurker
8 март 2013
819
1.066
Скопје
Хахах, не тролајте наоколу ама сепак го искористи постот да го истрола Нексус. Стандард за Хакерот. Н6 бил дебакл, свашта ќе прочита човек. Мани ми ги таму и Ноте 4 и било кој Самсунг, со лагвизот се смешки покрај Нексусот. А тоа статистиките кој колку се продал, крале стајл, има право Псај. Нема везе, терај си со самсунзите ;)

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.031
UNIVERSE
www.miui.mk
Еј, искрено се скапавте пишувајќи за една те иста работа. Нити некој видел Ноте 4 (ај може и некој видел, како и јас што видов, но 99% не) а па 0% некој видел Н6. За идентични телефони зборите, само за различен стил на корисници.. Јас да одам и да тапкам со пенкала по екран ми е небулозно. Затоа и 6'' ми се многу кај Н6 затоа што за тоа што му е намената е Џин. Но мора да има напредок, а со тоа и избор. Е сега, на Самсунг водечки телефон од пред 2-2,5 години му е Ноте-от, а не S5.. Затоа, тие све ќе вложат на таа карта. Од друга страна Гугл си има своја логика, и затоа корисниците го сакаат.. Секој бре ќе си купи што сака.. Ова не е нити дебата за мислење нити пак стручна. Ова е тема за @psyside како љубител на Нексус да се зборува за Н6. Тоа е легитимното, друго е оффтопик реално..

Меѓутоа troll effect ON Mi 4 e најјачи :D :D... Ајде сега малце на тоа тролајте.. хахаха... troll effect OFF..

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.503
31.942
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
Другар, ти кажав дека не знаеш што имам зборено со gOJDO во живо. Уредите имаат ИСТИ спецификации или скоро исти, затоа не навлегов во детали, gOJDO исто така знае дека Note 4 ќе има подобра камера, зошто веќе му кажав, пак ќе ти кажам, џабе е ова обвинување. Исто така ги знае сите предности/недостатоци на двата уреда, прашањето и мојот одговор беа онака, да се потврди веќе зборенето меѓу мене и него, и за твоја информација јас сериозно сеуште размислувам да земам Note 4, а потоа Nexus 6 за да ги искусам двата уреда, но тој звучникот од позади, хардверските копчиња, како и тачвиз-от ме кочат и не ми даваат да се одлучам за Note 4. Исто така gOJDO ми потврди дека нема да користи S-Pen затоа ти кажувам све што изгледа на форум како бирање страни, уствари не е.

За крај Note 4 и Nexus 6 ќе имаат ист, или скор ист дисплеј.

Kласика :D

Е за ова зборам, чаос. Oва е тој став на елитисти, и смартфон шминкери, кој колку се продал, и кој каква класа бил, кој бил за на маса....krale says hi.

Доста е офтопик, имате по уште еден одговор двјацата, да не испадне дека последен коментирам, после се враќаме на темата.
Од цел свет само вие 5-6 души зборите дека нексусот е топ уред тогаш или нешто не е во ред со светов или нешто со вас или терање инает , ја не терам инаат и зборам од искуство и не лупам глупости прочитани од интернет што некој дебил пишал имало лаг на тачвизот и тука да го сервирате како да го имате уредот кога нексусот ке стане сериозна закана за ноте тогаш ке правиме муабет а сега е заебанција спрема ноутот во секој поглед

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.503
31.942
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Затоа ти си го користел Nexus 6, па имаш валидно мислење, така? абе иди легни си :)

За лагот кај Touhcwiz, има МИЛИОН видеа, од кредибилни извори, како MKBHD, Pocketnow итн.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно