Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Windows Phone - уреди - Верзии - освежувања - подесувања - новости - генерална дискусија.

Не е само брзината.

Имам калибриран дисплеј, кој го гази стокот.

Имам помалце искористеност на рам (помалце блоат)

Имам подобар звук

Имам по ефикасна искорестеност на рамот/нандот.

Имам батерија која трае подолго, а притоа не губам перформанси.

Имам екстремно брза навигација, и 0 статер/лаг.

Имам камера која е подобра, и снима во осетно поголем квалитет и звук.

Да не редам до утре, доста е.

Лумиа има амолед

Windows си знае што да прави со рамот, види ги само low-end нокиите со 512 рам

Ова со звукот ќе ти го дадам на поклон

Windows си знае што да прави со рамот, види ги само low-end нокиите со 512 рам

Те поздравува батеријата и менаџментот на Лумиите со кои може да издржи месец дена во стендбај

Windows е далеку пооптимизиран од андроид и нема лаг

Ниеден андроид телефон нема подобра камера од флегшип Лумиа

Да бе, Windows бил лош затоа што нема кастомизација на кернели, кастом ромови и останати дрангулии........... Боље кажи дека Андроид е лош и затоа му се потребни сите тие модификации.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Андроид телефоните се прават од добри/одлични перфектни. Windows телефоните се само добри/просечни и неможат да се направат подобри. Толку од мене на темава :)

Андроид телефоните се прават од добри/одлични перфектни. Windows телефоните се само добри/просечни и неможат да се направат подобри. Толку од мене на темава :)

Ама што кога ќе го направиш перфектен? Каде е бенефитот? Јас имам Телефон со Snapdragon 600, другар со Snapdragon 400, лагови нема перформансите се на највисоко ниво, сите андроид апликации, сите до една, работат џам. Зошто да го оверклокувам телефонот кога и послаб телефон од мојот гарантирано ќе ги вози сите апликации од сторот без никаков проблем или лаг?

Ако не ми го разбираш прашањето, еве на друг начин ќе го поставам. Имаш GTX 980. Ја оверклокуваш за да биде најјака на свет. Единствена игра што ја играш е дота. Зошто би ја модификувал графичката?

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Затоа што сум ентузијаст.....и сакам све "најдобро" (за мене фабрика е досадно искуство) ако е одреден уред добар, јас сакам да биде уште подобар, ако е брз, сакам да биде побрз. На таков форум сме, незнам зошто ви е чудно.

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
Кој сака нека дојде кај мене лично пред него ке го рутирам и ке го дотерам на мој синтези па ке правиме споредба со кој било windows phone

CHukio

hello world
7 март 2013
202
141
Прилеп
churlinoski.mk
CHukio's setup  
Processor & Cooler
AMD Rayzen 5 2600x
Storage
Kingston A2000 500GB, Kingston A400 240GB
RAM
2 X Kingston HyperX FURY 8GB 2600MHz
Video card
AMD Radeon RX 550X 4G
Читам темава и си се смем... Многу е јако ко че некој кој никогаш немал инсталирано Linux мислеќи дека е срање и користи исклучиво Windows, сега тврдат дека нема подобар мобилен ОС од Android.... ИРОНИЈА!!

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
Читам темава и си се смем... Многу е јако ко че некој кој никогаш немал инсталирано Linux мислеќи дека е срање и користи исклучиво Windows, сега тврдат дека нема подобар мобилен ОС од Android.... ИРОНИЈА!!
Што има веза сеа линукс со windows на компјутер се збори за мобилен иначе и ја тврдам дека windows е незаменлив за компјутер линуксот е само колку да се рече дека го има

CHukio

hello world
7 март 2013
202
141
Прилеп
churlinoski.mk
CHukio's setup  
Processor & Cooler
AMD Rayzen 5 2600x
Storage
Kingston A2000 500GB, Kingston A400 240GB
RAM
2 X Kingston HyperX FURY 8GB 2600MHz
Video card
AMD Radeon RX 550X 4G
Што има веза сеа линукс со windows на компјутер се збори за мобилен иначе и ја тврдам дека windows е незаменлив за компјутер линуксот е само колку да се рече дека го има

Па колку што ми е мене познато андроид е заснован на Линукс o_O ????

GreenRoot

user
1 октомври 2011
1.039
1.008
Охрид
mvpring.com
GreenRoot's setup  
Processor & Cooler
i5 4200U
Storage
Samsung Evo 850 240gb
RAM
8GB
Video card
AMD 8670m
Monitor
15,4''
OS
Windows 7 Home Premium
Не е мочана, има ист процесор со сони м, само е дупло поефтина.А за тоа дека работи подобро од лол енд да,ама споредено со телефон со ист процесор не работи подобро. :)
Под 820 ништо не работи добро.

920 , 520 и 630 имам користено на неколку дена,кој вели дека исто работат е луд. 520 и 630 лагуваат ко луди.
„Мочана“ ја реков бидеќи е нај ефтина и со најслаби перформанси на хартија, нема ни предна камера, не дека не чини или не работи добро.

Иначе кога сме веќе на темава, вреди нова 920ка за 10к денари?

Последна промена:

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420

Не е битно тоа сепак андроидот е многу понапреднат од Windows phone како што е windows за компјутери така е и линукс за мобилни и обратно

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417
Токму така. Всшност Андроидот е порт од линукс дистрибуција, и оптимизирана да работи со процесори со мала потрошувачка на енергија (читај таблети и мобилни телефони).

BTW страшно ме заинтересира, има некој телефон со Андроид што поддржува wireless charging?

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.479
5.584
Токму така. Всшност Андроидот е порт од линукс дистрибуција, и оптимизирана да работи со процесори со мала потрошувачка на енергија (читај таблети и мобилни телефони).

BTW страшно ме заинтересира, има некој телефон со Андроид што поддржува wireless charging?
Не е порт од линукс дистрибуција (LOL), Андроид е оперативен систем со Линукс кернел.
Инаку да, има Андроид телефони што имаат бежично полнење, Nexus 4, Nexus 5, уште малку ќе излезе и Nexus 6, Galaxy S4, Galaxy S5, варијации нивни, Motorola droid, LG G2, LG G3... Некои други како Galaxy Note 3, Galaxy Note 4, HTC Rezound... имаат официјални задни капачиња од Самсунг/ХТЦ како надградба за бежично полнење.

Последна промена:

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Нема

3b86ba929eb2fedb7a2f3c45fb9e30f8.jpg

A за аларм нема посебно,ringtone и аларм заедничко е што е многу глупо.
Друже, ја незнам од кај ти е сликата што си ја прикачил и дали е твоја и на кoja верзија си али нема врска тоа што го збориш.
Еве ти скриншот од мојот телефон направен сега(да направиш скриншот треба да го држиш volume up и power button истовремено). Јас сум на официјалната windows phone 8.1(cyan).
wp_ss_20141006_0001.png wp_ss_20141006_0002.png wp_ss_20141006_0003 1.png

Последна промена:

The_Man

poweruser
18 ноември 2009
2.341
2.044
Друже, ја незнам од кај ти е сликата што си ја прикачил и дали е твоја и на кoja верзија си али нема врска тоа што го збориш.
Еве ти скриншот од мојот телефон направен сега(да направиш скриншот треба да го држиш volume up и power button истовремено). Јас сум на официјалната windows phone 8.1(cyan).
Сликата е од на комшија телефонче, изгледа тој има проблем со картицата а не оперативниот. :)

Се извинувам.

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Кој сака нека дојде кај мене лично пред него ке го рутирам и ке го дотерам на мој синтези па ке правиме споредба со кој било windows phone
Дојди ти кај мене ја ќе го средам линуксот на десктоп со мои сетинзи, драјвери и програмчиња па да го споредиме со било кој windows 8.1 на сток па да видиш :D
Затоа што сум ентузијаст.....и сакам све "најдобро" (за мене фабрика е досадно искуство) ако е одреден уред добар, јас сакам да биде уште подобар, ако е брз, сакам да биде побрз. На таков форум сме, незнам зошто ви е чудно.
Јасно ти е дека никогаш нема да имаш подобра камера од лумиа, така? Сите останати функции на телефонот ќе ти бидат на исто ниво со лумиа, доколку има разлики тие ќе бидат за 99% од луѓето неприметливи а за тебе тотално непрактични и небитни а пак за видеата и фотографиите ќе може секој и од месечината да примети дека има разлики во класи и светлосни години.
Знам дека темава е за WIndows, и дека не е коректно да се збори за Андроид или што е подобро од што, да се натефаме....затоа што тука сите си имаат мерак на овој OS, ама да се збори како WIndows (во оваа фаза поготово) е подобар или еднаков на Андроид е за мене несфатливо, повеќе не ви се мешам.
Гледам дека ти а и повеќето овде на темава што зборат против windows phone се со мислите назад во минатото барем некои две години. Вашите критики се однесуваат на windows phone 7, 7.8 и windows phone 8, очигледно не сте работеле со 8.1 ниту пак со developer preview. Немаш претстава како лесно и синхронизирано се работи кога имаш windows 8.1 на телефон, лаптоп и десктоп.

Последна промена:

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Знам дека темава е за WIndows, и дека не е коректно да се збори за Андроид или што е подобро од што, да се натегаме....затоа што тука сите си имаат мерак на овој OS, ама да се збори како WIndows (во оваа фаза поготово) е подобар или еднаков на Андроид е за мене несфатливо, повеќе не ви се мешам.

Последна промена:

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
Иначе кога сме веќе на темава, вреди нова 920ка за 10к денари?

Доколку не ти е проблем слабата батерија на 920, вреди. Единствена мана која ја има телефонот, според мене, е батеријата.

Т.е. сега можеби е подсредено со новиот update, јас го користев телефонот на WP8.

energizer

hello world
17 ноември 2011
58
26
http://forum.it.com.mk/index.php?threads/38251/

Бајаги од работите што се дискутирани во темава се поклопија со Windows 10 (Windows Phone 9).
Рано е сеуште да се нагодува за W10. Познато е само дека ќе има една продавница за сите уреди, колку што ми е во сеќавање после април се очекува тест верзија..

aleksuperior

lurker
6 декември 2012
682
972
Епа според темата на дискусија, и тоа што го презентираа Windows за Windows 10 сите уреди треба да имаат "ист" оперативен систем за да биде се во еден еко систем.

The_Man

poweruser
18 ноември 2009
2.341
2.044
Епа според темата на дискусија, и тоа што го презентираа Windows за Windows 10 сите уреди треба да имаат "ист" оперативен систем за да биде се во еден еко систем.
Нема да биде ист os на мобилен со оној на таблет и пц.
1:09:00 , само е поедноставен начинот на порт на wp апликација за пц. Со 8.1 го претставија ова,метро апликациите ќе тераат на ист runtime со оние на телефон. Ама не е ист ос, не е тотално ист код, како што тоа се претставува. На телефон ќе има више апликации отколку на пц зошто едноставно на пц не се користат толку. Башка кога ќе апдејтува девелоперот апп. за телефон, треба да апдејтува посебно за пц,не е комлплетно истиот код, што е дупла работа.

Јас мислам дека ќе има апп. на пц колку да "се рече", аа онаа наа телефон ќе си добива редовни апдејти.
View: https://www.youtube.com/watch?v=AmF_izdlsvY

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно