Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Дигитални крипто-валути: совети - подесувања (забранета трговија ако сте без права на огласување!)

viksa86

lurker
22 април 2011
839
767
Да брат ке вадите не ви шиткам финти тука туку само споделувам информација пробај што знам 1 саат и ке видиш како ке иде само мене графичката и минерот ми се на различни компјутери не сум пробал од еден компјутер види пробај и ако не ти е проблем искористи го мојот линк ке ти бидам многу благодарен.

ПС: Не ти пишува колку dogecoin правис туку пишува колку евра правис јас за еден саат правам околу 6 центи и со графичката и со минерот
https://bitcointalk.org/index.php?topic=750071.0 Види го линков....

Gordanl

read-only
5 септември 2014
14
1
Таа е страната и ја бев скептик на почеток но дечките перфектно работат одлична поддршка имаат во секое време и во петокот побарав исплата и денеска ми стигна на paypal. Зашто плакаат волку и дали е тоа малце или многу стварно незнам ти кажав апла сум нов во ова али вака ми искача најисплатливо

viksa86

lurker
22 април 2011
839
767
Таа е страната и ја бев скептик на почеток но дечките перфектно работат одлична поддршка имаат во секое време и во петокот побарав исплата и денеска ми стигна на paypal. Зашто плакаат волку и дали е тоа малце или многу стварно незнам ти кажав апла сум нов во ова али вака ми искача најисплатливо
Што хардвер користиш?

Gordanl

read-only
5 септември 2014
14
1
Што хардвер користиш?
Графичка sapphire r7 260x и Zeusminer Blizzard 1.4 mh/s

Иначе сега прочитав на линков што ми го прати дека биле преваранти и незнам си што да знаеш дека врска нема муабетот ти кажав одлични се дечките кога ке им пратиш мејл ти вракаат за 5 минути за било каков проблем да имаш, а дека софтверот нивни имал вирус тоа се глупости зашто и cgminerot кога ке го симнеш анти вирусот јавува вируси на крај у краева јас не ни го користам нивниот софтвер засто не прда повеке од 46 kh/s и затоа го користам cgminerot само ги вметнувам параметрите во него и тоа е тоа.

kirev

senior
31 мај 2010
9.035
7.706
Баш дека нема закон за малку пари може да се плати казна од 4-10к еур, затоа е уште поопасно. Од нова година нови закони за интернет банкарство и интернет плаќање, работа како фриленсер ќе биде казниво како дилер за дрога доколку не добива пари на банковна сметка. Вие што имате биткоини и планирате продажба средете пред нова година.
Ако нема закон, нема казна. Ако биткоин не е средство за плаќање (прочитај го законот) тогаш нема ни плаќање. Биткоин не е и не може да биде илегален. Не е ова Кина. Прикаски за мали деца

Zzoki

read-only
25 септември 2014
2
0
Поздрав.
Цел ден читам за тоа копањето на интернет валути. Имам скромно ПЦ со gtx 295, i7.. Сакам да прашам дали вреди да почнам со работа и колку пари ќе ми носи гтх 295 ката? прочитав дека оди до 80 mh/s . А и ми треба помош за да го направам set-up от. Секој совет е добредојден.

tomi

Sensei Модератор
16 април 2007
9.876
3.884
Скопје
Касниш од прилика година дена со прашањето. Денеска воопшто не ти се исплати да копаш со графичка, а поготово не со една, умре тоа време кога се правеа убави пари, сега прашање е дали воопшто ке можеш да ја покриеш струјата за компјутерот доколку би копал.

Costigan_Jr

poweruser
5 јули 2013
2.958
4.168
Поздрав.
Цел ден читам за тоа копањето на интернет валути. Имам скромно ПЦ со gtx 295, i7.. Сакам да прашам дали вреди да почнам со работа и колку пари ќе ми носи гтх 295 ката? прочитав дека оди до 80 mh/s . А и ми треба помош за да го направам set-up от. Секој совет е добредојден.
Welcome to 2009.

Gordanl

read-only
5 септември 2014
14
1
Поздрав.
Повели другар тука ке правиш околу 10-15 евра месечно http://cointellect.com/?code=179c7632

Zzoki

read-only
25 септември 2014
2
0
А што ако вложам еве околу 600 евра во хардвер, од каде и што можам да купам? А и колку ќе биде одприлика во заработка?

Costigan_Jr

poweruser
5 јули 2013
2.958
4.168
102 страни материјал има на темава Зоки. Прочитај ги последните 20 ќе разбериш тоа што ти кажа членот погоре. Касниш, и тоа многу.

AndrejFerdzo

lurker
18 ноември 2013
862
331
AndrejFerdzo's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600X
Motherboard
Gigabyte X470 Aorus Ultra Gaming
Storage
WD 256GB NVME +Toshiba 4TB + WD Green 2TB + Samsung 850 500GB EVO
PSU
CoolerMaster V1000
RAM
Kingston HyperX Predator 2x8GB 3200MHz
Video card
2x Saphire Nitro + RX570
Case
DeepCool Matrexx 70
Mouse
Logitech MX Master
Keyboard
Microsoft Comfort Curve Keyboard 2000
Audio
Topping DX3 Pro
Monitor
MSI MAG271CR
Сакам да ми објасните под што се разбира копање биткоини еден другар ми вика дека копање е решавање на матеамтички задачи со помош на графичка или процеосор и да ми објасните како можам на еден аккаунт за биткоини на еден валет да копам од различни места

AndrejFerdzo

lurker
18 ноември 2013
862
331
AndrejFerdzo's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600X
Motherboard
Gigabyte X470 Aorus Ultra Gaming
Storage
WD 256GB NVME +Toshiba 4TB + WD Green 2TB + Samsung 850 500GB EVO
PSU
CoolerMaster V1000
RAM
Kingston HyperX Predator 2x8GB 3200MHz
Video card
2x Saphire Nitro + RX570
Case
DeepCool Matrexx 70
Mouse
Logitech MX Master
Keyboard
Microsoft Comfort Curve Keyboard 2000
Audio
Topping DX3 Pro
Monitor
MSI MAG271CR
Можи одговор ?

omegaRED

Adeptus Astartes
13 септември 2011
2.520
3.525
Скопје
omegaRED's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7800X3D + Arctic Freezer III 360 ARGB
Motherboard
ASUS Rog Strix X670E-F
Storage
2TB Samsung 970 EVO Plus, 1TB Silicon Power P34A80, 6TB WD Red + 2TB Toshiba
PSU
CoolerMaster Vanguard V1000
RAM
2 x 16GB Kingston HyperX @ 6000 MHz
Video card
MSI RTX4090 Suprim X
Case
NZXT H9 Flow
Mouse
Logitech G903 Lightspeed
Keyboard
Keychron Q3
Audio
SteelSeries Arctis Pro Wireless & Logitech X540
Monitor
LG UltraWide 38WN95C-W
OS
Windows 10 x64 Pro

Blagojcebt

hello world
1 септември 2009
216
89
Bitcoin вредноста падна за 30-40% во последните две недели

мислење од поискусните ?

да продаваме или ?

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Bitcoin вредноста падна за 30-40% во последните две недели

мислење од поискусните ?

да продаваме или ?
Не треба да си искусен за тоа, се продава ко ке се крене вредноста а не ко ке падне.Али на паника доста заработуваат берзите па мора да има и такви.

Overdrive

hello world
23 јуни 2010
498
532
Конечно.. конечно..

Од денес може да се регистрирате на Circle. Регистрацијата и поврзувањето со кредитна/дебитна картичка трае помалку од пет минути. По ова можете инстантно да купувате и продавате bitcoins.

Пред ова, единствен начин да се купат bitcoins со картичка беше преку VirWoX, по цена 10-15% повисока од нормалната, и тоа за суми поголеми од 100 евра (до 35-40% за мали суми). Сега, единствениот додатен трошок е 2.9% за картички, и претпоставувам 0% за поврзани сметки во банка. Го тестирав системот со $10. Од картичката ми беа повлечени $10.29.

Сериозно, пробајте. Ова е револуционерно.

Последна промена:

PeterBando

read-only
30 септември 2014
4
1
Здраво на сите, сакам да го споделам ова јас имам gridseed dual miner (LTC+BTC miner 8GH/300k) и со него на овој сајт http://cointellect.com/?code=f23b46de заработувам 50 евра месечно, ако сака некој нека ми пише на меил па доколку сум во можност ке ви објаснам [email protected]

sisko

hello world
14 декември 2010
187
118
Конечно.. конечно..

Од денес може да се регистрирате на Circle. Регистрацијата и поврзувањето со кредитна/дебитна картичка трае помалку од пет минути. По ова можете инстантно да купувате и продавате bitcoins.

Пред ова, единствен начин да се купат bitcoins со картичка беше преку VirWoX, по цена 10-15% повисока од нормалната, и тоа за суми поголеми од 100 евра (до 35-40% за мали суми). Сега, единствениот додатен трошок е 2.9% за картички, и претпоставувам 0% за поврзани сметки во банка. Го тестирав системот со $10. Од картичката ми беа повлечени $10.29.

Сериозно, пробајте. Ова е револуционерно.
Не може со македонски картички.

Некој друг да има купувано биткоин со картичка од мк?

sisko

hello world
14 декември 2010
187
118
Може со картичка од NLB.
U.S.-based bank account or credit card required.
At this time, bank accounts and credit cards from your country cannot be linked to Circle. Our apologies for the inconvenience. We’re working on it and hope to be able to provide this functionality soon.

Кога имаш креирано акаунт?

Overdrive

hello world
23 јуни 2010
498
532
U.S.-based bank account or credit card required.
At this time, bank accounts and credit cards from your country cannot be linked to Circle. Our apologies for the inconvenience. We’re working on it and hope to be able to provide this functionality soon.

Кога имаш креирано акаунт?
29.09.2014. И тогаш го пишуваше истото, па се регистрираа луѓе од цел свет.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно