Costigan_Jr
poweruser
- 5 јули 2013
- 2.958
- 4.168
Па редно беше да скокнам еден Пиво Фест и јасКај бевте за Пиво Фест?
Ебаго![]()
Па редно беше да скокнам еден Пиво Фест и јасКај бевте за Пиво Фест?
Ебаго![]()
Музикава на видеово ме врати во '90ти електро.
Новата експанзија на WoW.Ми даде мала инспирација.
![]()
и уште некоја
Ке следува уште дофарбување , ке треба да земам ново модуларно напојување и SSD за кое се мислам да биде на PCI
Доколку имате совети слободно кажете
-Ако не се губи гаранција јас би ја офарбал жолатата рамка на графичката во црвена како матичната. Или би ја облепил со тенка фолија.
-Би го заменил вентилаторот на CPU кулер со црн/црвен. (ради естетика - перформанси и галама ќе се сменат) Не би фарбал вентилатор. Има Ноктуа 15ка црна прашај дал ја имаат овде за исти перформанси.
-Оној краткиот кабел од Cosmos-от до матична шо иде би го сменил со целосно црн (црни кабли и конектори не проѕирни) или би го sleevе-нал.
-Напојувањето ако го мењаш земи Антек, имаат црвени налепници и квалитетни се. Или ова само облепи го со карбон фолија црна. И може на катер да ти сецнат шо сакаш, твое лого, име, текст, да залепиш на него да не биде клот.
Абе ова мојот Cosmos да не е? Ми недостига.
Јас кога ја земав 7600гс ми загреваше летно време, па и намонтирав една 8 мица на нејзе, со 2 штрафчиња ја прицврстив на ладилникот. Немаше мака долго време. Така и ја продадов, ако не се лажам на Томи.
Каде можам да најдам УВ акрилни плочки?
......
Стаклото можеш да го лепнеш со клима фолија (онаа во новус само што ја имаше на времето и беше 100 марки квадрат, сеа се надевам е пораспространета и поевтина) ем ќе го затемни ем е заштита од кршење, пукање итн.Ќе правам вакво нешто,па во дилема сум дали стакло или плекси....
Работата е што плексито е побезбедно кога се работи за 1mm дебелина,ама пак лесно се гребе....стаклото ми е страв дека многу тенко да не пукне и при најмал удар... :/
Стаклото можеш да го лепнеш со клима фолија (онаа во новус само што ја имаше на времето и беше 100 марки квадрат, сеа се надевам е пораспространета и поевтина) ем ќе го затемни ем е заштита од кршење, пукање итн.
Фала многу, уште совет за напојувањето и таманпомини во микроасу
http://www.microasu.eu/Contacts1.htm
имаат плексиглас со ув боја, на времето барав нешто слично и видов дека имаа
Фала многу, уште совет за напојувањето и таман![]()
Тоа е плексиглас?Некој да знае каде можам да најдам овакво, бидејќи сакам на него да ја поставам матичната?
MOUSE WIRELESS USB XIAOMI COMFORT EDITION, 2.4GHz, BLACK, XMWXSB04YM
760,00 ден
COMBO KEYBOARD MOUSE MOUSEPAD HEADPHONES WIRED GEMBIRD, Black, KBS-UO4-01
900,00 ден
SSD M.2 2TB CRUCIAL E100 NVMe Gen4 4.500MB/s/5.000Mb/s CT2000E100SSD8
16.580,00 ден
MOUSE WIRELESS USB LOGITECH G PRO X SUPERLIGHT 2 SE (HERO 2 Sensor, Lightforce Switches) Red, 910-007552
7.380,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 4000D WOOD RS, White/Oak, CC-9011341-WW
9.850,00 ден
NET LAN WIRELESS DUAL BAND WIFI6, USB 2.0, CUDY WU300
470,00 ден