Ај биди појасен или дај урл што си прочитал ,јас имам ми седат 2 у фиокакој има Нвидиа од 560 на горе пратете што се случува во светот на криптовалутите можете да си извадите гратис 780ТИ со картите
пиши на гугл HeavyCoinАј биди појасен или дај урл што си прочитал ,јас имам ми седат 2 у фиока![]()
пиши на гугл HeavyCoin
Може ли да се користи 710м и како функционира ова?
710m ??? Со што планираш да копаш, со лаптопот или со мобилниот ?![]()
+ 710m ne e pogore od GTX 560
+ 710m ne e pogore od GTX 560
пробував нешто со новчаникот на Heavycoin и брзо ми се наполни тоа за поврзување ама со процесорот работело, а кога пробав на го поврзам со pool ми се исклучуваше програмата за копање, ништо од бизнисот![]()
работи и со графичката ако се потрудиш малку
работи и со графичката ако се потрудиш малку
нема скапа евтина кај копањео,24/7 се копа.Значи јас со 2X7970 24/7 копав и системот ми тошеше околу 600W ,за струја ојолу 1600-1800 денари плус плајчав,Додека со една 7970 системот ми трошеше 400W равно и ми идеше околу 1200 денари за струја плус.Ова го пресметав по тоа колку е киловат час во евтина па скапа па направив математика со данок и све и толки идеше,а сметките за струја ми беа 4-5000 денари,како и предходно.Значи и пред да копам ми идеше 4-5000 струја,но кога почнав да копам малку удрив режим на штедење струја со други ствари и ете сметките за струја ми беа исто и кога копав и ко некопав.Сите сијалици по куќава ги заменав со штедливи кој трошат 15-20W наспроти 100W како предходно,значи заменав вкупно 8 сијалици.Исто кафе на плинско си готвев наместо на шпоред,друго ништо не сменав и со тоа ете сум намал на 1500 денари по сметка.
Инаку не би ти препорачал да вложуваш за конфигурација за копање ако не стојш доста добро со финансии во моментов.Но тоа што сега се прават помалу $ на ден незначи дека нема да направиш пари,може да чуваш 1 година и да ги продадеш за 100 пати повеке а може и ич нели.Сепак доколку си во добра финансиска можност и немаш проблем со покривање струја,секакви домашни обврски кој коштаат и слично оди до две графички,сепак не рескирај наеднаш на повеќе графички.
Земиси 2x280 vapor-X и квалитетно и многу моќно PSU За во иднина доколку сакаш да купуш уште 1-2 графички да не теба и нова конфигурација за тоа.Така да мајка за копање ти е ANTEC HCP 1300W platinum,го има или ке го има во Мебиус.
А што да копаш?? Е тоа никој не може да ти каже со сигурност,најдобро сам да си размислиш што ке копаш ,има еден куп страни да пратиш која валута колку вреди ако се копа дневно и така ке си направиш математика.
Здраво Ване,
Имаме 560GTX. ако можеш накратко да ни објасниш што/како оди работата (подесувања, хашрејт пример во споредба со 750Ti, софтвер ... ).
Преголема инвестиција за почеток ...Здраво до поискусните , заитересиран сум да започнам со "копање" и сакам да прашам мислење за оваа машина
http://www.aliexpress.com/item/100-...-Bq2057-bq2057w-bq2057wsn-sop8/992473950.html
троши само 60W и дневно можи да ископа до 2ltc
Ви благодарам од напред
друже јас сум на работа од сабајле до вечер секој ден неможам нити пак имам време да објаснувам на секој што и како еве ви ја официјалната страна од коинот објаснето е се во детаљи кога јас можам да се снајдам што знам 7% англиски ќе се снајде секој.Без лутење ама ако не се помачите малку нема да ви биде интересно.
https://bitcointalk.org/index.php?topic=506774.0
Vo vrska so troskovite, sigurno i bojlerot ne go uklucuvas voopsto, doduse i zimava topla bese, a so se odnesvit do kafeto so plisnkoto, so najpraj be brat, kako Rusija da sme se ponasas so plinov. A rernata ne pram muabet, na ladna hrana si mesecive a ?
Не ми е тешко да прочитам, ама очигледно е дека лажеш за тоа дека си му објаснил нанекого.a што е толку тешко да прочиташ малку од форумот и да не молиш никој
Vo vrska so troskovite, sigurno i bojlerot ne go uklucuvas voopsto, doduse i zimava topla bese, a so se odnesvit do kafeto so plisnkoto, so najpraj be brat, kako Rusija da sme se ponasas so plinov. A rernata ne pram muabet, na ladna hrana si mesecive a ?
Не ми е тешко да прочитам, ама очигледно е дека лажеш за тоа дека си му објаснил нанекого.
EXTERNAL CAPTURE ELGATO GAME CAPTURE NEO 4K60 HDR USB 3.0 (TYPE-C), 10GBV9901
8.630,00 ден
USB Flash Drive 3.2 128GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-128G-G46
1.110,00 ден
PAD THERMAL THERMAL GRIZZLY PUTTY BASIC (100g), TG-P-B-100
2.130,00 ден
MONITOR 24" SAMSUNG LS24F320GAUXEN, IPS Panel, 1920x1080, 120Hz, VGA,2xHDMI, 5ms, LS24F320GAUXEN
5.770,00 ден
NOTEBOOK 14" LENOVO ThinkPad E14 Gen 7 Black - Ultra 5 225U/16GB DDR5 5600MHz/512GB SSD NVME 2242/ WUXGA (1920x1200), Backlit KB, 21SX008MRI
61.990,00 ден
PSU 850W CORSAIR RM850E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, BLACK, CP-9020296-EU
8.410,00 ден