Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

блокатор за мобилен

Software

lurker
15 август 2007
591
357
Здраво дечки имам едно прашање за вас незнаев каде да го поставам па реков тука да пишам. На факултет планираат да ни наместат уред за да нема мрежа на мобилен затоа што студентите препишуваат со мобилен со слишалки и мирко бубица. Дали постои начин некако да се зафркне тој блокатор? позз

Taurus

Модератор
13 октомври 2007
2.609
1.564
dribbble.com
Taurus's setup  
Processor & Cooler
i5-2500K Quad 3.3GHz LGA 1155 6MB + Cooler Deepcool Gammaxx 200
Motherboard
Gigabyte Z68P-DS3
Storage
WD 1ТB SATA3 Caviar Black 7200rpm 64MB + SSD 2.5" Samsung 850 Evo 250GB
PSU
460W Gigabyte Superb Real Power
RAM
2x4GB DDR3 1866Mhz Kingston CL11 HyperX Genesis
Video card
Sapphire ATI PCX R9 270X 2GB GDDR5
Case
Gigabyte LUXO X140
Mouse
Zalman ZM-M300 Black
Keyboard
Sweex Illuminating
Audio
DeLux 2.1
Monitor
Dell UltraSharp U2311H 23" e-IPS
OS
Win 8.1
1 начин - да се научи испитот :)
2 начин - блокаторот најверојатно ќе го блокира ГСМ сигналот и ќе има ограничен радиус на делување (така или?). Решение - мобилниот да се остави надвор од просторијата, а да се поврзеш со него преку блу тут, ако може од толку далеку.

Software

lurker
15 август 2007
591
357
па најверојатно дека ќе го блокира ГСМ сигналот, но мене ми рекоа дека можно е на "појаки" мобилни блокаторот да не му пречи е сега кои се тие појаки незнам да не се мисли со некоја друга мрежа нешто што користи, некои од студентите ми рекоа дека ке правеле некако со фреквенции со предавател како за радио незам точно не су упатен толку во таа област.

но мора да има некој начин за да се пробие блокаторот :))))

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.697
5.491
2 начин - блокаторот најверојатно ќе го блокира ГСМ сигналот и ќе има ограничен радиус на делување (така или?). Решение - мобилниот да се остави надвор од просторијата, а да се поврзеш со него преку блу тут, ако може од толку далеку.

Блутутот фаќа зависно од тоа на која класа и припаѓа .Ноооо никогаш не се знае кај ке седнеш на испит нели?
Класа 1 е 100mW и фаќа до 100 метра. Класа 2 e 2,5mW и фаќа 20 метра а 3-та класа не ве интересира бидејки е со домет до 1м.
Трансферот на податоци исто така зависи од која верзија е...и се движи од 1 до 24 Mbit/s.
Но зарем не е нелегално да се полага со бубици? Или тоа беше порано? :))

Software

lurker
15 август 2007
591
357
Но зарем не е нелегално да се полага со бубици? Или тоа беше порано? :))[/QUOTE]

хахахахахаха не легалнооо :S што е тоааа ???? зарем ти викаш за кај нас во македонија има нешто што не е дозволеноо :))))

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.794
33.918
roka.mk
Ја расчистив со школото од дамна ама ко што знам и до сеа некои професори провалуваа со транзисторче.....:) а дека може блокада да се пробие може...само мора првин да се види за точно каква блокада се работи па после да се бара решение....:)

Software

lurker
15 август 2007
591
357
да да мора прво да видам што уред ќе ни наместат па ќе ви пишам подетално што е како е

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.771
1.641
Сепак одиш на факултет за да учиш,не да мамиш.После викаат сме немале неквалитетен кадар,секако дека ќе немаме со ваков развој на настаните.

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.697
5.491
Сепак одиш на факултет за да учиш,не да мамиш.После викаат сме немале неквалитетен кадар,секако дека ќе немаме со ваков развој на настаните.

И ти си мамел, така да не се буни...макар еднаш во животот тоа го имаш направено.
Неквалитетниот кадар не потекнува од препис, туку од работодавецот кој тој кадар ке го прими на работа заради дипломата, но и заради еден куп други работи ...За да си успешен не ти е потребна диплома во права смисла на зборот. Потребен ти е фат, разбирање и знаење..Со дипломата можеш да си го избришеш задникот ако немаш знаење...

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.771
1.641
Сале извини шо ќе те демантирам,ама сум само 13 години,ама доволно сум паметен за да ги сфатам работите,и во потполност се согласувам со тебе дека за успех не важи само дипломата.Поздрав.

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.697
5.491
Гарант си измамил дома за да ти дадат пари за на флипери....

упс....флипери??? Што е тоа? :)))

Се зезам...Не приметив дека си толку млад...Животот е пред тебе...Ти посакувам од сесрце да станеш успешен човек и да се изградиш во успешна личност :)
Па макар се послужил и со мамење, се разбира во своја корист која ке ја оправда целта...
:)

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.771
1.641
Благодарам на советот,BTW бива шала.:LOL:Иначе иам уше многу фурни леб да изедам додека да станам нешто,почнувајки од прифаќање на совети од некои што чија возраст се пишува обратно од мојата.Доста беше офтопик. Позз

dulemk

user
11 јануари 2008
1.049
53
Cika55 шала настрана никад не би помислил дека си 13 години:zbunet3:

Иначе напукај книгите на телефон и читај кога ќе бидат со грб професорот со асистентите.

Blagojce

lurker
26 декември 2007
918
87
Прилеп
Blagojce's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5-3570 3.40GHz
Storage
2 TB
RAM
8 GB
Monitor
ASUS 24" LED Full HD
OS
Windows 10
Кај нас на факс наместија GSM блокатори, но сепак некои фрекфенции останаа не блокирани(мислам беа од VIP). Па можеш да се обидеш со VIP.

feit

lurker
12 февруари 2009
684
44
Постојат само две фрекфенции кои се користат во Македонија за GSM мрежата. Тоа се 900Mhz и 1800Mhz. Значи мислам дека тие локатори покриваат се. Единствено што може @Software да направи е тие два-три дена да не ја чита оваа тема на форумот и да седне да научи :) Поздрав

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.482
5.588
Сале извини шо ќе те демантирам,ама сум само 13 години,ама доволно сум паметен за да ги сфатам работите,и во потполност се согласувам со тебе дека за успех не важи само дипломата.Поздрав.

13 години? Па чекај, уште не ти дошло времето за мамење на тебе
Ке правиме муабет по 8-10 години ;)

БТВ и кај нас наместија блокатори но се шушка дека им сметале на локалните кафичи па ги тргнаа.

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.771
1.641
13 години? Па чекај, уште не ти дошло времето за мамење на тебе
Ке правиме муабет по 8-10 години ;)

БТВ и кај нас наместија блокатори но се шушка дека им сметале на локалните кафичи па ги тргнаа.

Знам,ама до тогаш којзнае уште што нема да измислат за да не мамиме,така да..но секогаш ќе се најде по некое решение.

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.482
5.588
Знам,ама до тогаш којзнае уште што нема да измислат за да не мамиме,така да..но секогаш ќе се најде по некое решение.

Се гледа дека си 13 години :)
Не го знаеш правилото, Се што е направено од човекот, може да биде расипано од човекот.
Што и да направат, пак некој ке направи нешто друго што ке го онеспособи она првото. ;)

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.573
Како би го спречиле мамењето со блокирање на мрежата? Зар има некој таков што би му диктирале преку телефон.

Да седи мобилниот на маса па да препишуваш од него добро, ама да ти седи на уво и некој да ти помага малце веројатно, а со блокаторот само тоа ќе спречат, да нема мрежа.

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.697
5.491
Јас имам идеално решение за тотална блокада на секакви РФ бранови :)) Не треба никаков блокатор...Решението е едноставно...Фарадеев кафез....Една училница може да се направи како фарадеев кафез и проблемот е решен трајно ;)

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.771
1.641
Јас имам идеално решение за тотална блокада на секакви РФ бранови :)) Не треба никаков блокатор...Решението е едноставно...Фарадеев кафез....Една училница може да се направи како фарадеев кафез и проблемот е решен трајно ;)

Мислам дека истото се користеше при блокада за GPS сигнали,или се лажам?
Сепак може да си направи некој дома радио, со предавател и оној што прави испит да му биде телефонот во џеб и бубицата (или било што што не се глеа) у уво,и само ќе зборува некој од дома + што нема да се трошат пари за импулси,туку само за опрема,и тоа еднократно.

delix

lurker
7 април 2007
702
23
@Sale: тоа би било многу погенерално решение, колкава инвестиција би требало одприлика за тоа

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.697
5.491
@Sale: тоа би било многу погенерално решение, колкава инвестиција би требало одприлика за тоа

Цената е во зависност дали таа РФ кабина (така се вика) ке биде изработена од бакар, алуминиум или некој друг метал, а се разбира и од површината која ке ја зафаќа...
Неколку илјади евра колку за инфо :bravo:

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно