marv
poweruser
- 5 октомври 2007
- 5.789
- 5.509
Нај сериозен сум.Интересно ти е ова достава до врата.
Треба да има две опции во суштина. Достава до адреса (куќен број) и достава до врата.
Провери што значи тоа кај сет/нептун/горење/техномаркет... Најчесто е достава до прва врата (зграда), а за нагоре по спратови па не тој влез, па лифтот не работел... тоа се доплаќа екстра. Дека има математика за ич пари некој да паркира комбе и да плаќа паркинзи низ цело скопје, па да се малтретира да се качува по спратови.. тек тогаш ќе се чекаат пратки со месеци а поштарината ќе биде како дхл.
Сакате дхл услуга ама бесплатно. Сериозни сте?
Се знае што е поштенска услуга, ете и закон погоре. Ете на пример Пошта сабајле на врата ми достави пакет, бидејќи беше малку поголем за во сандаче. Значи можело. А дали ќе плаќаат паркинг, дали ќе си имаат картици месечни, дали ќе бараат тоа да биде бесплатно за нив, дали и е бесплатно можеби,... не ме интересира, они се нафатиле. А тоа со нептун, сетек итн. не е исто бидејќи ако ништо друго таму однапред пишува достава до прва врата, а второ тие не се даватели на поштенски услуги туку даваат додатна услуга во нивната дејност.
Sent from my SM-A546B using Tapatalk