Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Еко Логистик (ELS)

fis1976

Practice makes perfect
15 март 2016
656
1.261
Скопје
@Perdita_Durango

Ај те молам објасни ми што не држи вода? Последната пратка од Али што ми стигна (не рачунајќи ги вчерашните) беше минатата недела, пратката е испратена на 7-ми Септември, имам порачка направена од 28-ми Август не е стигната, а чекам уште една направена на 8-ми Октомври.

Пратка направена на 11-ти Ноември и испратена со Ali standard shipping ЕЛС ми ја достави на врата на 28-ми Ноември, а погоре пишав и како одеше со последните пратки што ми ги доставија вчера.

Тоа е мое искуство со испораките од Али последниве месеци и со достава преку пошта и последниве три преку ЕЛС

Perdita_Durango

Gaining Experience
13 декември 2020
92
54
@fis1976 таа од 28ми август ти е UBXXXX тракинг претпоставувам, е тоа не држи вода, и не секогаш има опција за одбирање да ти стигне со ЕЛС=Али стандард шипинг или ако има е дупло или три пати поскапа испораката што ја ништи исплатливоста на купување

kikomir

Gaining Experience
30 јуни 2015
169
190
Може не се цвеќиња и они ама во споредба со Пошта се милиони години напред, од Али пратки што сум порачал пред 4 месеци сега ми стигаат, последната пратка од Али со достава преку ЕЛС ми стигна за 15 дена, од влез во Македонија до дома за 5 дена. Имам една кај нив во магацин (статус: Предадено на курир за достава) , да видам кога ќе ја достават, од нарачка до сега се поминати 11 дена. Како и да е неспоредливо побрзо со претходните достави од Али, за Македонија не знам како е, до сега се сум испраќал со Карго Експрес, пратките стигале за 1-2 дена макс.
Во моментов барем за мене во општина Центар...ЕЛС се побавни (чисто од аспект на денови чекање) од државна пошта. Да не зборам за идиотизмот на карго што очекуваат да сум дома во работно време.

• Ми се допаѓа
Реакции: thrw

Antonio002

Intern
18 јули 2019
29
9
Конкретно за општина Илинден, Стојат мал милион пратки растурени на земја, Вработени има само двајца и никако да постигнат да разнесат пратки, Секој ден поминувам да си ги „земам пратките„ (Пошто никако да се погодиме со курирот поради моето работно време) и никогаш не се во можност да ги најдат, Веќе втора недела континуирано одам и заминувам со ист одговор, „Дојди Утре во гужва сме„.

fis1976

Practice makes perfect
15 март 2016
656
1.261
Скопје
Не бранам никого, никако не сум поврзан ни со ЕСЛ ни со Пошта, само кажувам мое искуство. До сега никогаш не ми стигнале пратки толку брзо дали било од Али или претходно од ФастТеч без разлика со која пошта и да биле испратени, дали бесплатно дали со шипинг.

Ако таму е таков хаос со расфрлани пратки не сакам ни да помислам како е во пошта :)

Еве дур пишувам ми звони поштарот вика имам пратка за тебе, баш ме интересира која е :) ,ќе ви сликнам ако ве интересира
Мислењето е автоматски споено:

@fis1976 таа од 28ми август ти е UBXXXX тракинг претпоставувам, е тоа не држи вода, и не секогаш има опција за одбирање да ти стигне со ЕЛС=Али стандард шипинг или ако има е дупло или три пати поскапа испораката што ја ништи исплатливоста на купување
Последниве испратени со Али стандард беа бесплатни

Antonio002

Intern
18 јули 2019
29
9
За побрза достава од Пошта имаат да, пред да започне ова каснење и мешање на пратки, 2 пратки од Тему ми стигнаа за многу брзо, 2 недели макс, И курирот ми ги достави до работно место бидејки не бев во можност да ги подигнам на домашна адреса, Хаосот почна да се случува од пред скоро 2 недели,

1734433959346.png

Вака изгледаше вчера кога поминав,
После пак ке поминам можеби ке има некој апдејт :)

vladimir171

Gaining Experience
15 ноември 2007
594
409
На 14 ти пишуваше дека е пратката во главен магацин денес гледам не постои ставката, можат рачно да прават корекции или имаат проблем со системот? На 4-ти пишуваше јавено на курир и сега само таа порака стои.

Perdita_Durango

Gaining Experience
13 декември 2020
92
54
Не бранам никого, никако не сум поврзан ни со ЕСЛ ни со Пошта, само кажувам мое искуство. До сега никогаш не ми стигнале пратки толку брзо дали било од Али или претходно од ФастТеч без разлика со која пошта и да биле испратени, дали бесплатно дали со шипинг.

Ако таму е таков хаос со расфрлани пратки не сакам ни да помислам како е во пошта :)

Еве дур пишувам ми звони поштарот вика имам пратка за тебе, баш ме интересира која е :) ,ќе ви сликнам ако ве интересира
Мислењето е автоматски споено:

Па не бранам ни јас никого ама буквално мешаш баби и жаби, наведов во првото мое цитирање што/како/зашто и историјата на транзитот како идеше годиниве наназад. За каснењето на пратките по 4-5 месеци криви се само маџарите, како почнаа преку нив да стигаат пратките од аЉи така почнаа проблемите, така и ЕЛС влезе у играта со нарачките од аЉи...

Titanium

Gaining Experience
1 март 2024
197
82
Направи разлика помеѓу AliExpress Standard Shipping (RR пратки) и AliExpress Selection Standard (ECSC). Првиот не е бесплатен, вториот е AliExpress Commitment - бесплатен ама брз начин на испорака, аналогно на начинот на испорака на Тему.

UB пратките одат преку Cainiao Super Economy (има 2 - 3 варијанти). Се води како најекономичен и најспор начин на испорака и не е секогаш бесплатен, но е евтин. Официјално нема тракинг во дестинациска земја, иако кај нас се следи до конечна испорака. Затоа не можеш да ги споредуваш овие три начина на испорака

fis1976

Practice makes perfect
15 март 2016
656
1.261
Скопје
Може мешам баби и жаби, може не ми држи вода муабетот со овие 2 примери ама пак ќе кажам низ годините наназад и без разлика од каде и да сум порачал и со било кој метод да е испораката никогаш побрзо пратка не сум добил (да не мешаме ДХЛ или Федекс). Инаку да AliExpress Standard Shipping може да е и бесплатен а AliExpress Commitment може и да не е

gamon

Practice makes perfect
15 септември 2014
1.566
1.856
orgrimar
Им се јавувам и прашувам кај ми се пратките, вика кај нас, ок кога да ги земам, ми вика ке ти се јавиме, ова пред една недела, пратките тука 3 недели....

JamesKirk

Unstoppable
12 февруари 2015
2.472
2.241
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1215u
Motherboard
Lenovo
Storage
Solidigm P41 Plus 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Неповрзано со пратките ама поврзано со ЕЛС:

Сите деца до 14 години во предновогодишниот период ќе имаат можност да ја искористат својата фантазија и својата креативност и да учествуваат во наградната игра што ја организира најголемата приватна пошта Еко Логистик Сервис (ЕЛС).

Еко Логистик Сервис и понатаму ќе продолжи редовно се вклучува во хуманитарни и донаторски акции од секаков вид, особено кога станува збор за децата и ранливите категории граѓани.

Брее и наградни игри организирале овие :)))

Атачменти

• ELS.jpeg
    ELS.jpeg
    262,8 KB · Прегледи: 32

kirev

Guru
31 мај 2010
8.016
6.457
Сигурно се регистрирани како пошта или „приватна пошта“? Имаше некаде список на регистрирани фирми за превоз на роба, знае некој каде да го најдам?

gokica

Модератор
13 јуни 2009
9.611
13.137
Јас се откажав од нарачки овој период. Но ете ми притреба нешто итно а го имаше само на али. Стигна од Кина за 10 дена. Сега кај нашите ЕЛС стои од 3ти декември.

Јас не знам како и кога некој очекува ситуацијата да се подобри. Но ЕЛС очигледно не се решение на овој проблем.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.370
32.568
roka.mk

fis1976

Practice makes perfect
15 март 2016
656
1.261
Скопје
Вчера за прв пат ми стигна пратка порачана од Тему, испорачана преку Екологистик, нарачката направена на 22.12, од порачка до врата за 14 дена, што да кажам, најверојатно за мојот реон има доставувач кој си ја врши работата

@gokica ние сме ептен блиску, мене оваа и претходните 2 нарачани од Али испратени со ЕЛС ми стигнаа за 14-15 дена

gokica

Модератор
13 јуни 2009
9.611
13.137
Вчера за прв пат ми стигна пратка порачана од Тему, испорачана преку Екологистик, нарачката направена на 22.12, од порачка до врата за 14 дена, што да кажам, најверојатно за мојот реон има доставувач кој си ја врши работата

@gokica ние сме ептен блиску, мене оваа и претходните 2 нарачани од Али испратени со ЕЛС ми стигнаа за 14-15 дена
Стигна и кај мене после 15 дена во нивен магацин. Побрзо стигна од Кина до кај нас. Инаку ден пред да стигне пратив меил. Не ми одговрија и не знам дали имало врска.

Како и да е побрзо од наша пошта.

Инаку не сме веќе блиску со живеалиште. Се преселив во центар пред неколку години.

vladimir171

Gaining Experience
15 ноември 2007
594
409
Од 11 ти ми ми стои кај нив во магацин заглавена, им се јавив и ми рекоа за некој ден ке стигне и еве пројде месецот и уште стига.

gamon

Practice makes perfect
15 септември 2014
1.566
1.856
orgrimar
БЕЗОБРАЗНИ и дрски се елс. ако е поминат рокот само пишете на супорт на тему и ќе ви ги вратат парите, мене 8 пратки повеќе од месец не ми ги носеа, тему ми ги врати парите пратките сеуште се кај нив

Riku

Gaining Experience
27 ноември 2021
420
179
I posle aliekspres, temu ke ni gi digne cenite ili ke ni stavat postarina sto ke bide neisplatliva. Ah bre makedonce.

gamon

Practice makes perfect
15 септември 2014
1.566
1.856
orgrimar
А бре алберте анштајне, тему вика толку и толку пари ви ги носам до тогаш. Кај кој е кабаетот, кај мене што сум платил и прифатил или кај нивниот партнер неспособен?

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
48.612
Мислења
997.854
Членови
36.579
Најнов член
viktorija smilkova

ит маркет