Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Знаете ли како EVN ве краде? Еве како.

CloudConnected

hello world
18 февруари 2016
141
129
Скопје
Среќа ги расчистив сите сметки онлајн уште на крајот од минатиот месец. Сега немам работа со сметки од ЕВН до крајот од овој месец.

Alex3

hello world
20 декември 2018
215
262
Кај најдоа баш на почеток на месец ова сеа ќе треба да ги мислам неколку дена гомна...
да, ама вака они не мора да мислат додека се на одмор, ние секако мора да платиме сметки

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.790
3.971
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.790
3.971
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
  • жал ми е
Реакции: thrw

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.790
3.971
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
18 септември 2020
942
881
Македонија

Sent from my M2101K9G using Tapatalk
Кај нас го нема ни зголемувањето на дневната евтина тарифа од 1 час, односно да трае од 13 до 16 часот. Покачувањето на струјата ќе влијае најмногу на деловните корисници кои што трошат огромно количество на струја која им е потребна во производство.
Ќе треба од понеделник секое домаќинство да направиме план за штедење на електрична енергија, со што ќе гледаме фактурата да не биде премногу висока за разлика од Јуни.
200 денари додатокот+ ДДВ на тој ни беше вметнат од Јануари, сега покачување од 0.4% прв блок и другите процени што ги има за другите блока и покачена ефтина тарифа од 0.67% мислам дека беше.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.790
3.971
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
18 септември 2020
942
881
Македонија
А колкава загуба бележи ЕВН дали знае некој? Или редовните плаќачи плаќаат и за лоповите?
Ние сме во најголема загуба.
Дури 5 сметки оваа година од 7 месеци се над 3000 денари кај мене, а дома струја не трошиме за толку и дури многу намалена е потрошувачката дома кај мене за струја.
Ни лупнаа сметки над 4000 денари во 2022 година, ние плаќај за овие лоповиве што краделе струја. Тогаш едвај се издржуваше некако, после ко ни акнаа и инфлација и ние го кркавме салам.
Јас барам од вие возрасните што плаќате струја, да пуштите мејл до ЕВН за да ги открие сите што крадат струја и да ги осуди во затвор да одат, кој се бе тие да се закануваат и да трошат на наш грб???

18 август 2019
1.229
1.204
кој се бе тие да се закануваат и да трошат на наш грб???
Некој им го дал тоа право. А македончето трае, трпи и молчи. Ако ти крадеш, јас (=македончето) ќе те пријавам за да те исклучат. Ако таму крадат, не само што не ги пријавуваат, туку не им дозволуваат на екипите да ги исклучат.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.720
3.393
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Druzhe shtoima nie vo gostijar da placame struja koga vardar e odkaj nas!!!1

Инаку од она што се збори, село Равен кое е село до Вруток (кај што е централата) не плаќаат струја воопшто и тоа им е аминувано од владата. Мислам дека порано имало дешавка некоја, тешки блокади и се согласиле да им дадат гратис струја. А за струја сите си плаќаме, не знам зошто го спомнуваат Гостивар кога цел град е дигитализиран од ЕВН, освен ако Равен го ставаат во Гостивар (што и е под општината).

Phillip

read-only
25 ноември 2015
47
22
Претходниот месец забележав дека саатот на броилото е 10 минути поназад. Вчера гледам скоро два саати е назад (фактички ефтина навечер ми почнува околу полноќ наместо во 22.00). Некој да провери и да сподели како е кај него?

18 септември 2020
942
881
Македонија
Претходниот месец забележав дека саатот на броилото е 10 минути поназад. Вчера гледам скоро два саати е назад (фактички ефтина навечер ми почнува околу полноќ наместо во 22.00). Некој да провери и да сподели како е кај него?
Кај мене е дигитално и точно почнува од 22 часот навечер.

FiC DoGG

user
17 април 2007
1.042
1.098
www.behance.net
FiC DoGG's setup  
Processor & Cooler
i7 2600k Noctua NH D14
Motherboard
Asus Sabertooth P67
Storage
840 pro 128GB + 500GB HDD + 1000GB HDD
PSU
CM Real Power 550W
RAM
2x4GB DDR3 1333
Video card
Gigabyte GTX 760 2GB
Case
CM Centurion 5
Mouse
A4tech X7
Monitor
2x Dell U2412m
OS
Windows 8.1 Pro
Пријавувај одма, и кај нас беше вака едно време. Батеријата во броилото не се полни веќе и на секое снемување на струја ти се поместува саатот. Пријавувавме неколку пати и дојдат и го ресетираат, ама при снемување струја пак иста приказна. После 3тиот пат дојдоа да го сменат броилото.

zoran.europe

hello world
15 јули 2024
155
97
А колкава загуба бележи ЕВН дали знае некој? Или редовните плаќачи плаќаат и за лоп

А колкава загуба бележи ЕВН дали знае некој? Или редовните плаќачи плаќаат и за лоповите?
Како и за се друго, чесните плаќаат за оние другите. Во “држава“ во која одговорност е непостоечки збор е така...

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.771
6.482
SK
Ај доста со тие реторички прашања. :)
Мислењето е автоматски споено:

Ова се официјално фатените кражби, кои се видливиот врв од сантата мраз (која 99% е под вода).
Мислењето е автоматски споено:

Druzhe shtoima nie vo gostijar da placame struja koga vardar e odkaj nas!!!1

Инаку од она што се збори, село Равен кое е село до Вруток (кај што е централата) не плаќаат струја воопшто и тоа им е аминувано од владата. Мислам дека порано имало дешавка некоја, тешки блокади и се согласиле да им дадат гратис струја. А за струја сите си плаќаме, не знам зошто го спомнуваат Гостивар кога цел град е дигитализиран од ЕВН, освен ако Равен го ставаат во Гостивар (што и е под општината).
Каква глупост е ова? Ај сега да ги блокираме факултетите и болниците и кината и шопинг моловите и ... И да бараме 100% бесплатно да биде се тоа за нас од Скопје, пошто ако е кај нас треба да биде бесплатно за нас.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно