Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Aliexpress

orce97

Баниран/a
19 декември 2022
509
522
linktr.ee
Мене со UB дури денеска стигна во Скопје а нарачана на 14 октомври, а имам со RR неколку нарачани на 3 ноември уште не се стигнати.. средина на декември би требало да стигнат..

jovanovmk

hello world
24 ноември 2008
113
50
А RFxxxxxxxxxLT бројче за колку време би стасала пратката до МК ?

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Јас чекам вкупно 11 пратки со RR.
2-3 пратки се со поминати 28-30 дена и уште ги нема.
Мислењето е автоматски споено:

Ги збогативме Кинезите меме му...
Се е произведено во кина. Дури и "american dream is made in china" :ROFLMAO:

orce97

Баниран/a
19 декември 2022
509
522
linktr.ee
Сега проверив на posta mk tracking пишува дека ми е испорачана пратката а сеуште не ми е доставена.. дали е можно да е во пошта?

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.317
5.313
Скопје
hackitfree.github.io
Сега проверив на posta mk tracking пишува дека ми е испорачана пратката а сеуште не ми е доставена.. дали е можно да е во пошта?
Ќе си одиш таму - па од шалтер до шалтер , различни одговори ќе добиваш се дури не ја најдат .
Со среќа. (y)
Ако не - седи си додека официјално писмо у сандаче не добиеш од нив...

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.790
3.971
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Да одиш в пошта да си ја бараш пратката, да не ти се се случи како кај мене поштарот да е потпишан демек испорачана пратка

Fiatov

hello world
18 септември 2020
50
14
Ги евидентираат како испорачани пред да ги носат,ке ти ја донесе поштар утре или следниве денови.

dim na struja

hello world
23 март 2016
283
291
Друштво кај ги следите овие пратки со RR --- --- --- HU тракинг број, откако е направена нарачка до сега има поминато 27 дена а сум ја пробал на секоја АПП и секој сајт информации зеро компир, ништо не покажува.

Sent from my moto g(30) using Tapatalk

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465
Друштво кај ги следите овие пратки со RR --- --- --- HU тракинг број, откако е направена нарачка до сега има поминато 27 дена а сум ја пробал на секоја АПП и секој сајт информации зеро компир, ништо не покажува.

Истото е се како што е кај она Cainao free shitPing :)
Само што ти дрпа доларче некое плус...

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365

Ја со таков тракинг RR*HU до сега и по 38 дена бидеа како чекам некој работи и уште ги немат....Бегана работа...А коштат по 100+ евра и тоа...Да коштаа 1-2-5 долара ај...

Dinamit

hello world
25 мај 2013
436
612
Исто и кај мене. Секогаш биле од 28-34 дена тука. И така во претходните 2 години.
Сега веќе 45 ден нема промени.
Да се надеваме дека сме грешка, ама мене ми изгледа дека нешто застана работава.

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.236
5.549
Скопје
Земаа да наплаќаат за достава (2-5 долари), ми праќа RRxxxxHU бројче и нема никакво инфо од 8 ноември. Бараби хоштаплерски!

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465
Земаа да наплаќаат за достава (2-5 долари), ми праќа RRxxxxHU бројче и нема никакво инфо од 8 ноември. Бараби хоштаплерски!
Нема ништо разлика помеѓу UB и RR .. и 2те се некој ултра еконимик шиТпинг, и патуваат со некое бродче 100 дена

Единствено SunYou, е најбрз! И нај евтин!
Ама АлиШит некако ги одфрла, дури и ги толерира мајмуните, кои и покрај тоа што си одбрал и платил за SunYou или Yanwen, тие сепак те дупчат и ти праќаат по Cainao шиТпинг.

kirev

senior
31 мај 2010
9.068
7.752
Да не збориме дека повеќе од две недели чекам од Загреб препорачана пратка од Хрватска пошта. Три листа хартија за 5 евра. Не па од некоја провинција на Кина...

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.236
5.549
Скопје
Нема ништо разлика помеѓу UB и RR .. и 2те се некој ултра еконимик шиТпинг, и патуваат со некое бродче 100 дена

Единствено SunYou, е најбрз! И нај евтин!
Ама АлиШит некако ги одфрла, дури и ги толерира мајмуните, кои и покрај тоа што си одбрал и платил за SunYou или Yanwen, тие сепак те дупчат и ти праќаат по Cainao шиТпинг.
Ама не ти ни дава некоја друга опција, таа е. И на некои други со некој бесен DHL од 200 долари :confused:

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465
Да не збориме дека повеќе од две недели чекам од Загреб препорачана пратка од Хрватска пошта. Три листа хартија за 5 евра. Не па од некоја провинција на Кина...
И предпоставувам не е мрдната сеуште од Хрватска.
Мислењето е автоматски споено:

Ама не ти ни дава некоја друга опција, таа е. И на некои други со некој бесен DHL од 200 долари :confused:
Не е тоа проблем, многу продавачи си ги нудат сите опции..(бар пред купување прво ги прашувам па потоа нарачувам) ама во последно време 80% од огласите, се од официјални продавници на АлиШит кој како единствена опција го имаат тој Али стандард шиТпинг.
Се што изначукав, беше од тие продавници и сите пратки се со RR, така да еве еден месец и фазла помина, ниту една пратка не се има појавено во Унгарска пошта... (Дури побрзо стигнаа UB... пратките)

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Кај мене дремат едно 20 дена на овој статус "Arrived at linehual office" порано ова минеше без проблем за 2-3 дена истера и пратат ја одма за мкд.
Исто и дреме по 30 дена на овој статус "Shipment is being prepared for international delivery" што е работа не знам...Се полошо и полошо е. Да понудат некоја брза опција за пристапна цена тоа нема...Да платаш за DHL 300 евра и не вреде...Ќе те одерат со шпедиција и со царина и со триста глупости...

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.803
33.942
roka.mk
Порачуваш патики од 11е си се стиснал за 40е дхл.
Кај мене дремат едно 20 дена на овој статус "Arrived at linehual office" порано ова минеше без проблем за 2-3 дена истера и пратат ја одма за мкд.
Исто и дреме по 30 дена на овој статус "Shipment is being prepared for international delivery" што е работа не знам...Се полошо и полошо е. Да понудат некоја брза опција за пристапна цена тоа нема...Да платаш за DHL 300 евра и не вреде...Ќе те одерат со шпедиција и со царина и со триста глупости...

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.524
2.979
Многу е ератична ситуацијава со праткиве...
Еве на пример една ефтина, петпари пратка шо се вика, веќе ми стигна во сандаче дома (за 2 недели од испраќање), а пратка која имаше 15 долари испорака со RR-----HU, уште кисни и си стои во Унгарија неколку недели.
Ама то е... :mad:

Атачменти

• Пратка од пет-пари.jpg
    Пратка од пет-пари.jpg
    107,9 KB · Прегледи: 35
членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет