Optipro
lurker
- 5 мај 2021
- 618
- 465
Не се ни појавени во Унгарска пошта....33 - 36 дена обично до тука.
Не се ни појавени во Унгарска пошта....33 - 36 дена обично до тука.
Каков шитпинг е тој?А RFxxxxxxxxxLT бројче за колку време би стасала пратката до МК ?
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
Се е произведено во кина. Дури и "american dream is made in china"Ги збогативме Кинезите меме му...
Ќе си одиш таму - па од шалтер до шалтер , различни одговори ќе добиваш се дури не ја најдат .Сега проверив на posta mk tracking пишува дека ми е испорачана пратката а сеуште не ми е доставена.. дали е можно да е во пошта?
Да одиш в пошта да си ја бараш пратката, да не ти се се случи како кај мене поштарот да е потпишан демек испорачана праткаСега проверив на posta mk tracking пишува дека ми е испорачана пратката а сеуште не ми е доставена.. дали е можно да е во пошта?
Ги евидентираат како испорачани пред да ги носат,ке ти ја донесе поштар утре или следниве денови.Сега проверив на posta mk tracking пишува дека ми е испорачана пратката а сеуште не ми е доставена.. дали е можно да е во пошта?
Истото е се како што е кај она Cainao free shitPingДруштво кај ги следите овие пратки со RR --- --- --- HU тракинг број, откако е направена нарачка до сега има поминато 27 дена а сум ја пробал на секоја АПП и секој сајт информации зеро компир, ништо не покажува.
Sent from my moto g(30) using Tapatalk
Ја со таков тракинг RR*HU до сега и по 38 дена бидеа како чекам некој работи и уште ги немат....Бегана работа...А коштат по 100+ евра и тоа...Да коштаа 1-2-5 долара ај...Друштво кај ги следите овие пратки со RR --- --- --- HU тракинг број, откако е направена нарачка до сега има поминато 27 дена а сум ја пробал на секоја АПП и секој сајт информации зеро компир, ништо не покажува.
Sent from my moto g(30) using Tapatalk
Нема ништо разлика помеѓу UB и RR .. и 2те се некој ултра еконимик шиТпинг, и патуваат со некое бродче 100 денаЗемаа да наплаќаат за достава (2-5 долари), ми праќа RRxxxxHU бројче и нема никакво инфо од 8 ноември. Бараби хоштаплерски!
Да не збориме дека повеќе од две недели чекам од Загреб препорачана пратка од Хрватска пошта. Три листа хартија за 5 евра. Не па од некоја провинција на Кина...Земаа да наплаќаат за достава (2-5 долари), ми праќа RRxxxxHU бројче и нема никакво инфо од 8 ноември. Бараби хоштаплерски!
Ама не ти ни дава некоја друга опција, таа е. И на некои други со некој бесен DHL од 200 долариНема ништо разлика помеѓу UB и RR .. и 2те се некој ултра еконимик шиТпинг, и патуваат со некое бродче 100 дена
Единствено SunYou, е најбрз! И нај евтин!
Ама АлиШит некако ги одфрла, дури и ги толерира мајмуните, кои и покрај тоа што си одбрал и платил за SunYou или Yanwen, тие сепак те дупчат и ти праќаат по Cainao шиТпинг.
И предпоставувам не е мрдната сеуште од Хрватска.Да не збориме дека повеќе од две недели чекам од Загреб препорачана пратка од Хрватска пошта. Три листа хартија за 5 евра. Не па од некоја провинција на Кина...
Не е тоа проблем, многу продавачи си ги нудат сите опции..(бар пред купување прво ги прашувам па потоа нарачувам) ама во последно време 80% од огласите, се од официјални продавници на АлиШит кој како единствена опција го имаат тој Али стандард шиТпинг.Ама не ти ни дава некоја друга опција, таа е. И на некои други со некој бесен DHL од 200 долари![]()
Кај мене дремат едно 20 дена на овој статус "Arrived at linehual office" порано ова минеше без проблем за 2-3 дена истера и пратат ја одма за мкд.
Исто и дреме по 30 дена на овој статус "Shipment is being prepared for international delivery" што е работа не знам...Се полошо и полошо е. Да понудат некоја брза опција за пристапна цена тоа нема...Да платаш за DHL 300 евра и не вреде...Ќе те одерат со шпедиција и со царина и со триста глупости...
Многу е ератична ситуацијава со праткиве...Кај мене дремат едно 20 дена на овој статус "Arrived at linehual office" порано ова минеше без проблем за 2-3 дена истера и пратат ја одма за мкд.
Исто и дреме по 30 дена на овој статус "Shipment is being prepared for international delivery" што е работа не знам...Се полошо и полошо е. Да понудат некоја брза опција за пристапна цена тоа нема...Да платаш за DHL 300 евра и не вреде...Ќе те одерат со шпедиција и со царина и со триста глупости...
Бесплатна достава
HEADPHONES JABRA EVOLVE2 30 SE MS Stereo USB-C/USB-A w/mic 23189-999-779
5.450,00 ден
Бесплатна достава
MB AM5 B850-A GAMING WIFI 7 ASUS 4xDDR5 8000Mhz (O.C), DP, HDMI, 2xPCI-Ex16 5.0, 4xM.2, 2xSATA6, BT 5.4, 90MB1J50-M0EAY0
15.360,00 ден
Бесплатна достава
CE SMART STANDING AIR CIRCULATION FAN XIAOMI, White, BPLDS11DM
6.820,00 ден
Бесплатна достава
NET Switch Ubiquiti 5-port Gigabit 1xPoE/PoE+, USW-Flex-Mini
2.880,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 140mm ARCTIC P14 PRO PWM PST CO 400-2500 RPM 4-pin, BLACK, ACFAN00316A
840,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C2 Pro 8K QMK RGB, Full Size, Super Brown switch, C2PX-M3
4.640,00 ден