Optipro
lurker
- 5 мај 2021
- 618
- 465
Не се ни појавени во Унгарска пошта....33 - 36 дена обично до тука.
Не се ни појавени во Унгарска пошта....33 - 36 дена обично до тука.
Каков шитпинг е тој?А RFxxxxxxxxxLT бројче за колку време би стасала пратката до МК ?
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
Се е произведено во кина. Дури и "american dream is made in china"Ги збогативме Кинезите меме му...
Ќе си одиш таму - па од шалтер до шалтер , различни одговори ќе добиваш се дури не ја најдат .Сега проверив на posta mk tracking пишува дека ми е испорачана пратката а сеуште не ми е доставена.. дали е можно да е во пошта?
Да одиш в пошта да си ја бараш пратката, да не ти се се случи како кај мене поштарот да е потпишан демек испорачана праткаСега проверив на posta mk tracking пишува дека ми е испорачана пратката а сеуште не ми е доставена.. дали е можно да е во пошта?
Ги евидентираат како испорачани пред да ги носат,ке ти ја донесе поштар утре или следниве денови.Сега проверив на posta mk tracking пишува дека ми е испорачана пратката а сеуште не ми е доставена.. дали е можно да е во пошта?
Истото е се како што е кај она Cainao free shitPingДруштво кај ги следите овие пратки со RR --- --- --- HU тракинг број, откако е направена нарачка до сега има поминато 27 дена а сум ја пробал на секоја АПП и секој сајт информации зеро компир, ништо не покажува.
Sent from my moto g(30) using Tapatalk
Ја со таков тракинг RR*HU до сега и по 38 дена бидеа како чекам некој работи и уште ги немат....Бегана работа...А коштат по 100+ евра и тоа...Да коштаа 1-2-5 долара ај...Друштво кај ги следите овие пратки со RR --- --- --- HU тракинг број, откако е направена нарачка до сега има поминато 27 дена а сум ја пробал на секоја АПП и секој сајт информации зеро компир, ништо не покажува.
Sent from my moto g(30) using Tapatalk
Нема ништо разлика помеѓу UB и RR .. и 2те се некој ултра еконимик шиТпинг, и патуваат со некое бродче 100 денаЗемаа да наплаќаат за достава (2-5 долари), ми праќа RRxxxxHU бројче и нема никакво инфо од 8 ноември. Бараби хоштаплерски!
Да не збориме дека повеќе од две недели чекам од Загреб препорачана пратка од Хрватска пошта. Три листа хартија за 5 евра. Не па од некоја провинција на Кина...Земаа да наплаќаат за достава (2-5 долари), ми праќа RRxxxxHU бројче и нема никакво инфо од 8 ноември. Бараби хоштаплерски!
Ама не ти ни дава некоја друга опција, таа е. И на некои други со некој бесен DHL од 200 долариНема ништо разлика помеѓу UB и RR .. и 2те се некој ултра еконимик шиТпинг, и патуваат со некое бродче 100 дена
Единствено SunYou, е најбрз! И нај евтин!
Ама АлиШит некако ги одфрла, дури и ги толерира мајмуните, кои и покрај тоа што си одбрал и платил за SunYou или Yanwen, тие сепак те дупчат и ти праќаат по Cainao шиТпинг.
И предпоставувам не е мрдната сеуште од Хрватска.Да не збориме дека повеќе од две недели чекам од Загреб препорачана пратка од Хрватска пошта. Три листа хартија за 5 евра. Не па од некоја провинција на Кина...
Не е тоа проблем, многу продавачи си ги нудат сите опции..(бар пред купување прво ги прашувам па потоа нарачувам) ама во последно време 80% од огласите, се од официјални продавници на АлиШит кој како единствена опција го имаат тој Али стандард шиТпинг.Ама не ти ни дава некоја друга опција, таа е. И на некои други со некој бесен DHL од 200 долари![]()
Кај мене дремат едно 20 дена на овој статус "Arrived at linehual office" порано ова минеше без проблем за 2-3 дена истера и пратат ја одма за мкд.
Исто и дреме по 30 дена на овој статус "Shipment is being prepared for international delivery" што е работа не знам...Се полошо и полошо е. Да понудат некоја брза опција за пристапна цена тоа нема...Да платаш за DHL 300 евра и не вреде...Ќе те одерат со шпедиција и со царина и со триста глупости...
Многу е ератична ситуацијава со праткиве...Кај мене дремат едно 20 дена на овој статус "Arrived at linehual office" порано ова минеше без проблем за 2-3 дена истера и пратат ја одма за мкд.
Исто и дреме по 30 дена на овој статус "Shipment is being prepared for international delivery" што е работа не знам...Се полошо и полошо е. Да понудат некоја брза опција за пристапна цена тоа нема...Да платаш за DHL 300 евра и не вреде...Ќе те одерат со шпедиција и со царина и со триста глупости...
Бесплатна достава
NET LAN PCIe 10/100/1000/2500Mbs, CUDY PE25, Chipset: RTL8125, CUDY-PE25
680,00 ден
Бесплатна достава
HEADPHONES JABRA EVOLVE2 30 SE MS Stereo USB-C/USB-A w/mic 23189-999-779
5.450,00 ден
Бесплатна достава
USB Flash Drive 3.2 Gen1 32GB INTENSO TWIST LINE, USB-A&USB-C, 3539480
570,00 ден
Бесплатна достава
CE SMART DESKTOP AIR CIRCULATION FAN XIAOMI, White, BPLDS10DM
6.120,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 27" XIAOMI A27i (2026), 1920x1080, IPS, 300nits, 144Hz, HDMI, DP, VESA compatible, P27FDA-RAGL
6.130,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C1 Pro 8K QMK/VIA TKL RGB HS Keychron Super Banana switch, C1PX-M4
4.030,00 ден