Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    721

Rilind

professional curtain replacer
26 февруари 2019
577
896
Види во страната од Асендиа трекинг, имаш Original Tracking number и Tracking Number, првиот треба да е подолог код а вториот пократок. Тој стави го во нашата пошта трекингот.

GetSchwifty

hello world
22 февруари 2020
323
713
Скопје

Chiller

user
8 март 2012
1.541
1.139
Скопје Аеродром

Joco Ilievski

lurker
24 август 2011
637
621
Тетово
Joco Ilievski's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700x3D & Arctic Liquid Freezer III 420
Motherboard
Asus ROG Strix B550-A Gaming
Storage
Samsung 980 PRO NVME m.2 / Samsung EVO 850 250GB / Toshiba 2TB HDD
PSU
Gigabyte P850GM 850W, 80 PLUS GOLD
RAM
Kingston 2x16GB @ 3200Mhz
Video card
Sapphire RX 7700 XT Pure 12GB
Case
Deepcool CH690 Digital
Mouse
Attack Shark X3 Pro
Keyboard
Ajazz AK820 PRO + Pudding Keycaps
Audio
Genius GX SW-G 2.1 1250
Monitor
Benq EX3710Q Mobiuz 165Hz + Dell U2414H 60Hz
OS
Windows 11
Вчера правев свадба, а саботата до ниедно време досредував некој работи, и неделата сабајлето пред црква приметив дека нешто имав расипано, денеска го средив, додадени се плус некој работи и само што ја пуштив за review за App Store, утре ако успеам да средам и на google да ја пуштам за review, среда одам на одмор, и штом се вратам ваљда ќе бидат одобрени и двете и ќе гледам да ги пуштам.

Чисто набрзина што е сменето:
  • Темата ја средив, мислам со темна плава дека е подобра отколку таа темно розевата/магента/циклама
  • Смене е начинот за промена на пратките, така да сега е поедноставно, неместо да го внесете истиот tracking number за да промените нешто, сега имата swipe кон десно за edit/промена, и swipe кон лево за delete/бришење
  • Додадено е поле за додавање на слика. Се што треба е да го додадете линкот од продуктот на aliexpress, и апликацијата сама ќе ја собере сликата од посочениот линк (оваа опција работи исклучиво со aliexpress, доколку побарате да интегрирам и со други страни пишете feedback на TestFlight или тука)
  • целиот код е прекуцан да работи побрзо, и сега користи GetX скоро секаде, и прекуцувајки го тој дел успеав да ја расипам апликацијата, но еве се се среди, и ке гледам на одмор да ја потестирам пред да ја пуштам. Би бил многу благодарен ако повеќе луге ја истестираат тука и да ми пријават грешки доколку постојат а лично ги немам приметено.
Кој сака да ја проба и за андроид, повелете линк до зип со ask фајлови, за да не е еден огромен поделен е за различни системи, така да еден од трите ќе работи сигурно. APK-ата моќете да ги најдете во атачменти подолу.

Погледнете го атачментот 129170
Предлог за корекција што приметив... на полето џа тракинг бројче, англискиот превод имаш испуштено буква Р, tacking number пишуе.

Ја спуштив за андроид, баш ќе ја разгледам денојве. Треба да имам апдејти на некои пратки.

ПС. Со среќа нека ти е!!

SmileySolutionsMKD

read-only
8 август 2023
16
79
Вчера правев свадба, а саботата до ниедно време досредував некој работи, и неделата сабајлето пред црква приметив дека нешто имав расипано, денеска го средив, додадени се плус некој работи и само што ја пуштив за review за App Store, утре ако успеам да средам и на google да ја пуштам за review, среда одам на одмор, и штом се вратам ваљда ќе бидат одобрени и двете и ќе гледам да ги пуштам.

Чисто набрзина што е сменето:
  • Темата ја средив, мислам со темна плава дека е подобра отколку таа темно розевата/магента/циклама
  • Смене е начинот за промена на пратките, така да сега е поедноставно, неместо да го внесете истиот tracking number за да промените нешто, сега имата swipe кон десно за edit/промена, и swipe кон лево за delete/бришење
  • Додадено е поле за додавање на слика. Се што треба е да го додадете линкот од продуктот на aliexpress, и апликацијата сама ќе ја собере сликата од посочениот линк (оваа опција работи исклучиво со aliexpress, доколку побарате да интегрирам и со други страни пишете feedback на TestFlight или тука)
  • целиот код е прекуцан да работи побрзо, и сега користи GetX скоро секаде, и прекуцувајки го тој дел успеав да ја расипам апликацијата, но еве се се среди, и ке гледам на одмор да ја потестирам пред да ја пуштам. Би бил многу благодарен ако повеќе луге ја истестираат тука и да ми пријават грешки доколку постојат а лично ги немам приметено.
Кој сака да ја проба и за андроид, повелете линк до зип со ask фајлови, за да не е еден огромен поделен е за различни системи, така да еден од трите ќе работи сигурно. APK-ата моќете да ги најдете во атачменти подолу.

Погледнете го атачментот 129170
Одобрена и достапна на AppStore за iOS, да се надеваме за некој ден ќе ја одобрат и за Android:
https://apps.apple.com/app/trackle-mk/id6458787500

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
Супер! Браво! Честитки!

Само и понатаму не функционира додавањето фотографија од производот со линк од AliExpress апликацијата.

StOrMK

lurker
25 јули 2015
974
484
Скопје
StOrMK's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 - 4440
Motherboard
Gigabyte H81M-S
Storage
TOSHIBA DT01ACA100 1TB
RAM
Kingston HyperX Fury 8GB
Case
Ментална :D
Mouse
Motospeed V70
Keyboard
Motospeed CK 104
Audio
Realtek HD Audio
Monitor
Benq DL2215-B 1920x1080 Full HD
OS
Windows 10 PRO 64bit
Види во страната од Асендиа трекинг, имаш Original Tracking number и Tracking Number, првиот треба да е подолог код а вториот пократок. Тој стави го во нашата пошта трекингот.
На царина дреме од 1ви... IMG_0277.jpeg

Operator308

read-only
5 септември 2023
4
0
Скопје
Здраво на сите. Има ли некој проблем со достава на пратки или известувања/картончиња од пошта карпош (1020)?? Како да нема вработени доставувачи. Пратки ми стојат таму нит известување сум добил нит ништо. Без известување не можам да си ги зеам. И уште тие на шалтер викаат „правила, процедури си има тука не можеме да ти даеме шо мислиш дека е ова“ WTF? Или најчест изговор што го добивам е „ние сме шалтер само, тоа за пратки со доставувачот.“
Дали и на други им се случува ова?
Гледам и писма се поретко стигаат по сандачињата у влез.
Фала ви.

Twisted

hello world
3 јануари 2016
285
180
Супер! Браво! Честитки!

Само и понатаму не функционира додавањето фотографија од производот со линк од AliExpress апликацијата.
Линкот кој го дава апликацијата не е директен линк до самиот производ, туку те редиректира кон него, затоа не функционира.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.480
2.926
Дали и на други им се случува ова?
Гледам и писма се поретко стигаат по сандачињата у влез.
Фала ви.

Сите членови од форумов, што имаме пишано во темава, најчесто тоа го пишуваме.
Читни малце наназад.
(Ова пред се за скопскиве пошти се однесува).

Испратено од телефоно

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.480
2.926
Линкот кој го дава апликацијата не е директен линк до самиот производ, туку те редиректира кон него, затоа не функционира.
Како да го опрајме ова, односно како да дојдиме до директнио линк?

Испратено од телефоно

Operator308

read-only
5 септември 2023
4
0
Скопје
Сите членови од форумов, што имаме пишано во темава, најчесто тоа го пишуваме.
Читни малце наназад.
(Ова пред се за скопскиве пошти се однесува).

Испратено од телефоно
Налет......... Фала ти..

Twisted

hello world
3 јануари 2016
285
180
Како да го опрајме ова, односно како да дојдиме до директнио линк?

Испратено од телефоно
Ако го отвориш линкот во browser, почекај да се отвори производот и горе ќе го имаш директниот линк. На тој copy-paste и си работи.

Screenshot_20230906-092924~2.png
Преку самата апликација не знам дали може да се добие директниот линк.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.480
2.926
Ако го отвориш линкот во browser, почекај да се отвори производот и горе ќе го имаш директниот линк. На тој copy-paste и си работи.

Погледнете го атачментот 129215
Преку самата апликација не знам дали може да се добие директниот линк.
Фала, така функционира (барем на оваа новава апликација Тракле).
Ама, во тракинг нинџа пак дури ни така неќи да повлечи сличе.

Rilind

26 февруари 2019
577
896
[email protected], овде прати им во ПДФ screenshot од страната каде нарачката е направена, и извод од банка (може и пораката што ти стигнала при плаќање), пази да се во еден ПДФ документ, направи атач, во subject на емаилот стави го тракинг бројот, и пиши детали на емаилот за контакт, број име презиме и после тоа е игра на чекање.

StOrMK

lurker
25 јули 2015
974
484
Скопје
StOrMK's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 - 4440
Motherboard
Gigabyte H81M-S
Storage
TOSHIBA DT01ACA100 1TB
RAM
Kingston HyperX Fury 8GB
Case
Ментална :D
Mouse
Motospeed V70
Keyboard
Motospeed CK 104
Audio
Realtek HD Audio
Monitor
Benq DL2215-B 1920x1080 Full HD
OS
Windows 10 PRO 64bit
[email protected], овде прати им во ПДФ screenshot од страната каде нарачката е направена, и извод од банка (може и пораката што ти стигнала при плаќање), пази да се во еден ПДФ документ, направи атач, во subject на емаилот стави го тракинг бројот, и пиши детали на емаилот за контакт, број име презиме и после тоа е игра на чекање.
Ама не пишува во описот дека недостасува фактура.

Rilind

26 февруари 2019
577
896
Ама не пишува во описот дека недостасува фактура.
Само ќе губиш време ако чекаш да ти ја сменат на тој статус. Ако имаш за царинување, прати им документи, или јави се во 02 240 1876 и прашај ги фино што треба и ќе ти каже тој, фин беше и ми помогна вчера и денес да го процесират пратката за да ми стигне утре пред празникот.

Rilind

26 февруари 2019
577
896
И пак ме излажеа чичковците од царина, не го пратиле пратката денес од царина. :mad:

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Која е поентата кога одам на post.com.mk редирект ми праве на германската пошта. Каква врска има германската пошта со македонски домаин нејм?

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно