Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Xbox Game Pass

icemaher

hello world
27 мај 2009
150
157
Куманово
www.tvtime.com
icemaher's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 3400g / 6800h
Motherboard
Gigabyte B450M‐H
Storage
SAMSUNG 250GB SSD 970 EVO Plus M.2 PCI‐E NVMe
PSU
500 NJOY 80+
RAM
2 x DIMM 8GB DDR4 3200Mhz Kingston CL16 HyperX Fury Black / 2x8gb ddr5 4800
Video card
rtx 3060 6gb
Case
MS METROPOLIS PRO
Monitor
Benq BL2480
OS
Win10 Pro

Igor6

hello world
24 мај 2020
68
42
не се ставајте на мк регион ке го плакате поскапо пасот, користете ус или некој др шо има картици онлајн. и да има клауд пак ке си функционира на др регион(али нема да има во скоро време за жал). иначе веке подолго време плаќа со картица(преку пејпал) или директно

7 март 2014
1.297
751
Skopje
despotovikj's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X + AMD Ryzen Wraith Prism RGB
Motherboard
ASUS TUF GAMING ATX B550-PLUS
Storage
500GB Samsung 980 NVMe M.2 + ADATA LEGEND 710 512GB
PSU
CoolerMaster Elite V3 500W
RAM
x2 Kingston 8GB 3200MHz DDR4 CL16 DIMM FURY Beast RGB
Video card
GeForce® GTX 1660 SUPER™ OC 6G
Case
ATX Midi Tower Case Deepcool CC560 Black
Mouse
ASUS ROG Strix Impact II Wireless
Keyboard
AOC GK500 Gaming Full RGB Mechanical Keyboard
Audio
AOC GH300 USB Gaming Headset
Monitor
AOC Gaming Monitor 24G2SAE 1080p/VA/165 Hz
OS
Windows 11 PRO
Се додека турскиот е толку ефтин не ни размислувам да ставам македонски.
На кој начин плаќаш по турска цена ? Дали е потребно да се користи впн ? Ако имаш време те молам објасни ми.

23 мај 2012
1.508
3.451
The_Witch_Hunter's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 9 7950X3D Gaming Processor | ROG Ryuo IV SLC 360 ARGB
Motherboard
ROG Crosshair X670E Hero
Storage
Kingston FURY™ Renegade PCIe 4.0 NVMe® M.2 SSD 2TB | Samsung 970 EVO PCIe 3.0 NVMe® M.2 SSD 1TB
PSU
ASUS TUF Gaming 1200W Gold ATX 3.1
RAM
Kingston FURY™ Beast DDR5 32GB (2x16GB) 6000MT/s CL30
Video card
ROG Astral GeForce RTX™ 5090 32GB GDDR7 OC Edition
Case
be quiet! Dark Base Pro 901
Mouse
Razer Basilisk V3 Pro White Edition
Keyboard
ROG Claymore Gaming Keyboard
Audio
Creative A250 2.1 Speaker System | ROG Strix GO Core Gaming Headset | Samsung HW-Q800C 5.1.2 Ch. Dolby Atmos
Monitor
Alienware AW3821DW 3840x1600 144Hz G-SYNC® ULTIMATE | LG OLED55G42LW 4K Ultra HD 144Hz NVIDIA® G-SYNC®
OS
Windows® 11 Pro 64-bit 25H2
На кој начин плаќаш по турска цена ? Дали е потребно да се користи впн ? Ако имаш време те молам објасни ми.
Има на претходни страни и за пц и за конзола искуства споделени. У принцип на конзола проаѓаат само со промена на регион и ако ти ја прифати картицата си плаќаш. На пц преку впн активираш код купен од препродавач.

7 март 2014
1.297
751
Skopje
despotovikj's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X + AMD Ryzen Wraith Prism RGB
Motherboard
ASUS TUF GAMING ATX B550-PLUS
Storage
500GB Samsung 980 NVMe M.2 + ADATA LEGEND 710 512GB
PSU
CoolerMaster Elite V3 500W
RAM
x2 Kingston 8GB 3200MHz DDR4 CL16 DIMM FURY Beast RGB
Video card
GeForce® GTX 1660 SUPER™ OC 6G
Case
ATX Midi Tower Case Deepcool CC560 Black
Mouse
ASUS ROG Strix Impact II Wireless
Keyboard
AOC GK500 Gaming Full RGB Mechanical Keyboard
Audio
AOC GH300 USB Gaming Headset
Monitor
AOC Gaming Monitor 24G2SAE 1080p/VA/165 Hz
OS
Windows 11 PRO

Rilind

professional curtain replacer
26 февруари 2019
582
907
Аха, мислев се збори за новиот начин на PC Game Pass, ако има некој начин и за pc нека сподели.
Има да, купуваш Xbox Gold Live клучеви од препродавачи (Turgame, G2A etc), се логираш на ВПН во Турција, и правиш редеем, после тоа идеш да купиш Game Pass, Microsoft автоматски ќе ти вика дали сакаш Gold Live да го направиш Game Pass Ultimate без дополнителен надомест, бираш Да и тоа е тоа. Јас направив stack, 3 години Gold Live ги направив Game Pass Ultimate, и сега си терам без гајле до 2025.

kocevskii@

read-only
19 април 2023
3
0
Дали некој може да ми ја објасни цела постапка за отворање турски акаунт на хбох со гејм пасс комлетно тука или во приватна порака?

Igor6

hello world
24 мај 2020
68
42
Дали некој може да ми ја објасни цела постапка за отворање турски акаунт на хбох со гејм пасс комлетно тука или во приватна порака?
Треба пцто или конзолата на турски регион да ги ставиш, акаунтот на мајкросфт исто плус турска адреса и најверојатно пејпал ке ти треба ако неможе со наша картица да се плаќа(ова ти е за потврда само дека има со шо да плаќаш). И на крај си зимаш картица за гејмпас од некој сајт на турски или глобал регион. За да тестираш дали ти е се ок купи си нешто од доларче за почеток да не трошиш пари безвеза

• ми се допаѓа
Реакции: gego

kocevskii@

read-only
19 април 2023
3
0
Значи фактички преку впн турски се клавам и отворам на мајкрософт турски акаунт демек сум од турција. И платежно средство да регулирам ако не прифати картица од НЛБ тогаш пејпал.
Е сега првично треба да платам пример за еден месец претплата на мајкрософт турција или од друг сајт картица за гејм пасс турски да купам и со редеем да ја внесам.
И потоа како да купам пример годишна претплата со лартица од друг сајт? Со хбох лајв картица или каква бидејќи тоа ме буни.

Igor6

hello world
24 мај 2020
68
42
Значи фактички преку впн турски се клавам и отворам на мајкрософт турски акаунт демек сум од турција. И платежно средство да регулирам ако не прифати картица од НЛБ тогаш пејпал.
Е сега првично треба да платам пример за еден месец претплата на мајкрософт турција или од друг сајт картица за гејм пасс турски да купам и со редеем да ја внесам.
И потоа како да купам пример годишна претплата со лартица од друг сајт? Со хбох лајв картица или каква бидејќи тоа ме буни.
Ne bre ne ti treba vpn, smeni samo regionite na uredot i akauntot i adresa stavi napravi pejpal za sekoj slucaj i kupi si od eneba gejmpass imas za 1 ili 2 dolari za pocetok cisto da testiras. Ako si na pc smeni na windows store region mozno e da te zaebava. Znaci nemora nisto da plakas na majkrosoft direktno samo so gift card
Мислењето е автоматски споено:

Ne bre ne ti treba vpn, smeni samo regionite na uredot i akauntot i adresa stavi napravi pejpal za sekoj slucaj i kupi si od eneba gejmpass imas za 1 ili 2 dolari za pocetok cisto da testiras. Ako si na pc smeni na windows store region mozno e da te zaebava. Znaci nemora nisto da plakas na majkrosoft direktno samo so gift card
Za da ne te buni za karticite odi na eneba klikni na xbox live i razgledaj. Izberi si region i chekiraj subscription card za gejmpass. Xbox live imas so gejmpass ultimate. Tie so se trial kartici mozes samo ednas na akaunt da gi koristis zatoa se eftini

kocevskii@

read-only
19 април 2023
3
0

Za da ne te buni za karticite odi na eneba klikni na xbox live i razgledaj. Izberi si region i chekiraj subscription card za gejmpass. Xbox live imas so gejmpass ultimate. Tie so se trial kartici mozes samo ednas na akaunt da gi koristis zatoa se eftini
А да купам од енеба:

Xbox Live Gold 12 months Xbox Live Key TURKEY​

Ова е 30 евра. 3 вакви за 36 месеци и да ги внесам во турскиот акаунт и после тоа од енеба да купам и гејм пасс ултимате за 1 месец за хбох сериес или трајал и да ја активирам и таа картица ќе добијам претплата ултимате гејм пасс за 3 години?

Igor6

hello world
24 мај 2020
68
42
moze, ke odis vo akauntot treba da imas opcija upgrade to gp ultimate i ke si platis eden mesec ili redeem ke napravis. Ova funkcionirase do lani vo momentot neznam kako e. Inace ako ti e nov akauntot so edna kartica trial od 1-2 dolari ke zemes okolu 3 do 4 meseci gp ultimate. Barem taka mi dade mene na usa region. Posle toa so live stack pravev, ama edno mesecni i na sekoj kod mi davase po eden mesec gratis. Proveri si karticite nekogas edno mesecnite ili tri mesecnite ti izleguvaat poeftino. I uste nesto bitno, za da napravis stack mora site subscripcii da ti bidat isteceni, znaci gejmpass da nemas aktiven

А да купам од енеба:

Xbox Live Gold 12 months Xbox Live Key TURKEY​

Ова е 30 евра. 3 вакви за 36 месеци и да ги внесам во турскиот акаунт и после тоа од енеба да купам и гејм пасс ултимате за 1 месец за хбох сериес или трајал и да ја активирам и таа картица ќе добијам претплата ултимате гејм пасс за 3 години?
I uste nesto mnogu bitno, ako zemes 12 meseci valjda ke ti dava po nekoj mesec gratis, znaci ke ti izleze poveke od 36 meseci, a toa ti e maks ako pomines 36 ne ti vazi. Pazi na toa nemora godiahni da zemas podobro kupi si 3 mesecni i gledaj kolku meseci ti dava

Последна промена:

100JKO

hello world
27 јуни 2018
430
1.094
Скопје
Мини "гивавеј", добив код од Discord преку Nitro за Ultimate Game Pass 2 месеци.
Една забелешка, имам акаунт што е во Европа ставен и нејќеше да гo активира кодот. Не знам кој регион е.
Ако некој успее да го активира, со среќа и нека си гејма со мерак. :)
.
.
.
.
.
1681985092388.png

• ми се допаѓа
Реакции: thrw

CHukio

hello world
7 март 2013
203
142
Прилеп
churlinoski.mk
CHukio's setup  
Processor & Cooler
AMD Rayzen 5 2600x
Storage
Kingston A2000 500GB, Kingston A400 240GB
RAM
2 X Kingston HyperX FURY 8GB 2600MHz
Video card
AMD Radeon RX 550X 4G
Читав некаде низ форумов дека е доволно да е acc наместен на турски. Мојот acc е наместен на македонски регион, само ако го сменам на труски, цената на Game Pass автоматски ќе ми се намали така?

Godlike

lurker
11 октомври 2014
885
1.017
Една забелешка, имам акаунт што е во Европа ставен и нејќеше да гo активира кодот. Не знам кој регион е.
Можи да е код за Америка, но сепак си бара кредитна картица за да го активираш кодот.
Еве и од мене 4KDMM-D9CXJ-D7997-DG96Y-TG3DZ нормален за 3 месеци.

wolverine

user
27 јуни 2012
1.346
1.587
Голема Македонија
wolverine's setup  
Processor & Cooler
Intel i5-13600K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard
Gigabyte Z790 GAMING X AX
Storage
1x 2TB 980 Pro | 2x 980 PRO 500GB | 1x 1TB MX500
PSU
NZXT C750
RAM
2x32GB G.Skill TridentZ 6400
Video card
ASUS 7800 XT 16G
Case
Phanteks Eclipse P600s
Mouse
Logitech G502
Keyboard
IBM Model M / F12 Kailh BOX White
Monitor
2x Dell 27" S2721DGFA 166Hz
OS
Fedora (GNOME)
Дечки вака, ме удрија некои носталгии и си викав да купам XBOX Series S за чисто да ја изиграме Crash Team Racing Nitro Fueled на сплит скрин и понекогаш FIFA23. (Не сум љубител на конзоли, ама за овие две игри оправдувам.)

Која е процедурата да се купи CTR: Nitro Fueled, имаќи во предивид дека Македонија не е поддржана на XBOX, и дали е возможно да се игра играта на мултиплејер како во старите добри времиња?

Последна промена:

aleks989

hello world
19 ноември 2016
273
545
Битола
Дечки вака, ме удрија некои носталгии и си викав да купам XBOX Series S за чисто да ја изиграме Crash Team Racing Nitro Fueled на сплит скрин и понекогаш FIFA23. (Не сум љубител на конзоли, ама за овие две игри оправдувам.)

Која е процедурата да се купи CTR: Nitro Fueled, имаќи во предивид дека Македонија не е поддржана на XBOX, и дали е возможно да се игра играта на мултиплејер како во старите добри времиња?
PC Game pass го одобрија за кај нас, за Xbox мислев дека исто работи, ама не било така. Освен ако можи на PC Game pass да имаш и Cross-play да можи, ама не сум сигурен.

1685695793022.png

boksata

Fast & Curious
27 декември 2017
578
945

Само во сетингс смени store location во турција.

Martin Arsov

hello world
17 октомври 2016
236
126
Дали може да се тргне картичката од акаунтот додека трае Subscribe на Game pass? Играат деца на Xbox ми е страв да не потрошат парите од картичката.

Vrgood

hello world
20 јуни 2017
263
149
Дали може да се тргне картичката од акаунтот додека трае Subscribe на Game pass? Играат деца на Xbox ми е страв да не потрошат парите од картичката.
Секој месец треба пак да ја ставаш. Стави password за купување.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно