Cyb3rAng3l
hello world
Совет за 4к телевизор од 43инчи до ~30.000 денари? Ќе го користам највеќе за гејминг (ПС5) и гледање на филмови/серии (поврзан со ПЦ со ХДМИ). Око ми фатија Самсунг AU8072UXXH и LG 43NANO773PA.
Си купив пред некоја недела Самсунг 43 8072, задоволен сум од сликата но не и од звукот. Во дневна имам 55 инч LG и сум презадоволен од него, ти препорачувам да одиш со LG, има поубав оперативен систем и побрз и Nanocell дисплеј.Совет за 4к телевизор од 43инчи до ~30.000 денари? Ќе го користам највеќе за гејминг (ПС5) и гледање на филмови/серии (поврзан со ПЦ со ХДМИ). Око ми фатија Самсунг AU8072UXXH и LG 43NANO773PA.
Според RTINGS.com Самсунг е подобар во скоро секој поглед.Совет за 4к телевизор од 43инчи до ~30.000 денари? Ќе го користам највеќе за гејминг (ПС5) и гледање на филмови/серии (поврзан со ПЦ со ХДМИ). Око ми фатија Самсунг AU8072UXXH и LG 43NANO773PA.
Си бил задоволен од звук на некој телевизор до сега? Да не гледаш само турски серии?Си купив пред некоја недела Самсунг 43 8072, задоволен сум од сликата но не и од звукот.
Остај звукот -Слика добра има? И сакав да прашам (пошто сум заинтересиран да купам таков) , тоа е Андроид -така ? Мени има за нетфликс, Јутјуб ова она - Се функционира добро ? Задоволен ?Си купив пред некоја недела Самсунг 43 8072, задоволен сум од сликата но не и од звукот. Во дневна имам 55 инч LG и сум презадоволен од него, ти препорачувам да одиш со LG, има поубав оперативен систем и побрз и Nanocell дисплеј.
Ма боље да нема добар звук - жениве ко ќе рокнат Турски серии - па тоа на Македонски што читаат колку вриштат плачат , глупости трескаат ...Си бил задоволен од звук на некој телевизор до сега? Да не гледаш само турски серии?![]()
од каде го купи?Погледнете го атачментот 108414
Монтиран Sony X85J 65 inch денес на ѕид. ПРЕДОБАР.
Neptunод каде го купи?
Сум бил задоволен од доста телевизори со звукот, очекував да биде на некое повисоко ниво ама на нешто се штедело. Tелевизија слабо пратам спорт најмногу, турски серии ни најмалку, повеќе гледам Netflix , Youtube, Plex и по некоја игра на PS4Си бил задоволен од звук на некој телевизор до сега? Да не гледаш само турски серии?![]()
Сликата е одлична, јас сум задоволен од боите и контрастот, на PS4 најмногу доаѓа до израз. Има Tizen TB софтвер и доаѓа со инсталирани Netflix и Youtube, има уште доста апликации што можеш да ги слегнеш, сите функционираат брзо.Остај звукот -Слика добра има? И сакав да прашам (пошто сум заинтересиран да купам таков) , тоа е Андроид -така ? Мени има за нетфликс, Јутјуб ова она - Се функционира добро ? Задоволен ?
Мислењето е автоматски споено:
Ма боље да нема добар звук - жениве ко ќе рокнат Турски серии - па тоа на Македонски што читаат колку вриштат плачат , глупости трескаат ...
Ќути ужас.![]()
2 години гаранција, плус доплата исто колку во Нептун за продолжување на гаранцијата, преку осигурителна компанија...Во Нептун го земав 31.990 со 900ден ваучер. 2+3 со доплата од 5% од сумата.
Колку гаранција има во Сетек?
Да не е store mode подесен? Ако е само за малање ТВ тоа не би требалио да ти смета пошто се пали за секунда. Освен ако немаш некој постар ТВ.Дали може на адроид ТВ, да се избрише односно едитира/промени почетниот скрин кога се пали ТВ-то?
Оној како "welcome" скрин што е, да се смени да нема лого на тв-то или инфо од компанијата? Тој дел да се избрише комплетно или пак ако има шанси да се промени со други логоа/текстови?
Store mode има на сите ТВ-иња или?Да не е store mode подесен? Ако е само за малање ТВ тоа не би требалио да ти смета пошто се пали за секунда. Освен ако немаш некој постар ТВ.
Па би требало сите да имаат store mode, несум сигурен. А логото на марката на тв-то си е најнормална работа при палење на секој тв и монитор. Обично поновите модели барем од познатите брендови толку брзо се палат за секунда шо и немоеш да го приметеш логото.Store mode има на сите ТВ-иња или?
Тоа ми е и поентата, воопшто да не го дава тоа лого од тв-то или текстот од тв-то туку нешто друго (мое лого) или пак, комплетно да се изгаси тој дел (да се избрише/да го нема)
Па би требало сите да имаат store mode, несум сигурен. А логото на марката на тв-то си е најнормална работа при палење на секој тв и монитор. Обично поновите модели барем од познатите брендови толку брзо се палат за секунда шо и немоеш да го приметеш логото.
Чудно ми е само како може да ти смета тоа? Замижи кога ке го палеш тв-то и нема да ти смета![]()
Најдобар 43 инчен на пазарот, не гледај подалеку од ова, го имаш истиот модел и во Галерија, јас го меркам како монитор за ПЦ.Ај ве молам за совет каков ТВ да купам за дневна соба (43" - 50") до 400 еу +/- 5%
Најдобар 43 инчен на пазарот, не гледај подалеку од ова, го имаш истиот модел и во Галерија, јас го меркам како монитор за ПЦ.
45000 ден за 43 инча? Аре ју ф___г кидин ас? Неможеше да предложеш поскап и помал? Иначе 400 евра му е границата на човекот.Најдобар 43 инчен на пазарот, не гледај подалеку од ова, го имаш истиот модел и во Галерија, јас го меркам како монитор за ПЦ.
Ако немаш некои посебни потреби било кој со 5 години гаранција.Ај ве молам за совет каков ТВ да купам за дневна соба (43" - 50") до 400 еу +/- 5%
Чаре - сервис.Дечки имам еден проблем, ваљда темава е соодветно место да прашам. Проблемот е откако снема струја, после некое време откако се врати струјата, телевизорот кога ќе го пуштам е замрзнат на андроид логото. Има ли чаре или папала маца? Благодариме
Мислењето е автоматски споено:
п.с. се работи за Електра тв, а ако има врска моделот, ќе пишам покасно
Исто и мене еднаш после грмење ТВ-то скроз на скроз не се уклучуваше.Чаре - сервис.
Ми се случило и мене тоа - ама скроз не се вклучуваше. Сервис најверојатно може да го среди..
Бате Саше а шо мислиш меѓу тој Хисенсе и овај од Сетек45000 ден за 43 инча? Аре ју ф___г кидин ас? Неможеше да предложеш поскап и помал? Иначе 400 евра му е границата на човекот.
Ако немаш некои посебни потреби било кој со 5 години гаранција.
И држи се до максилните 50 инчи шо си ги ставил како граница. 43 е премал екран. За кратко ќе се навикнеш на величината.
Еве овај ми се чине како совршена опција. Нов надежен бренд точно на граница на буџет и со 5 год гаранција.
![]()
CE SMART EXTRALINK HOME C1 COFFEE SCALE, LED Display, Timer up to 100min, 0.1g precision, Max 3kg, Black, EX.32266
1.130,00 ден
SSD M.2 512GB PHISON P0327 NVMe Gen4 x4 P03270512N 2230
7.050,00 ден
MICROPHONE FIFINE A9 RGB Polar Patterns, w/ARM, USB Type-C, 2.0m cable, Black, A9
5.500,00 ден
STEAM IRON EXTRALINK GARMENT 280ML
2.170,00 ден
FLASHLIGHT EXTRALINK, EFL-1031 ODIN 10W LED 400LM RECHARGEABLE BATTERY
720,00 ден
STREAM DECK STUDIO ELGATO, x32 LCD keys, 2 x 360° encoders, Rack Mount, 10GBO9901
59.260,00 ден