Enquito
poweruser
- 8 август 2017
- 2.600
- 1.764
Кој од овие два? Самсунгот има повисока цена, гледам оцените на rtings се тука некаде. Или ваш предлог до таа цена, мада и нема некој избор.![]()
Кој од овие два? Самсунгот има повисока цена, гледам оцените на rtings се тука некаде. Или ваш предлог до таа цена, мада и нема некој избор.![]()
17к повеќе од сонито е цената на овој модел.ЛГ Нано?![]()
Нека е со среќа! Ај пробај па кажи дали е ок изборот. Направи си апдејт само.
За стерео јас би седел на тослинк или на 3.5 искрено, доволен е протокот за 2 канали, и нема да имаш потреба да ставаш DAC - го користиш дакот на телевизорот.Знам дека HDMI може да префрли аудио со повисока резолуција за разлика од оптичкиот кабел. Што ќе ми препорачате како најдобар метод за поврзување на звучнициве со телевизорот?
очекував и се надевав дека ќе ми пишешЗа стерео јас би седел на тослинк или на 3.5 искрено, доволен е протокот за 2 канали, и нема да имаш потреба да ставаш DAC - го користиш дакот на телевизорот.
Ако квалитетот што ти го испорачува дакот на телевизорот не ти е по ќеф ти треба DAC, со Dolby Digital Plus кодек поддршка, се под тоа ти е downgrade од тој на телевизорот. Ќе треба да пазиш исто на HDCP поддршка ако гледаш нетфликс метфликс, пошто се испитува целиот аудио-видео синџир за ДРМ.
очекував и се надевав дека ќе ми пишеш
Значи да си останам на тослинк. Да не имаш некоја претпоставка зошто гласот се намалува па накачува?
не, не се случува од 3.5 на телефон на звучките. Истотака, ако симнам филм и го гледам на тв, не се случува. Не би можел да ти го кажам аудио форматот на филмовите ама станува збор за 20гб+ филмови, ако нешто ти значи. Ова со намалување па накачување на гласот обично се случува на некои тв канали од Маx TV... Ама па ме иритира тоа што кога на истите канали, ќе ги префрлам звучките на блутут и тоа не се случува... значи само на тослинк и само на некои канали...Па, реално да. Производителите на телевизори плаќаат дебело за фул дрм и долби поддршка и како што си веројатно ќе ти работи најбезболно. Префрлање на дак што вози долби дигитал плус или ќе те кошта многу, или ќе си имаш гарант проблеми. Има зошто рисиверите се скапи.
За тоа со звукот, искрено немам појма. Истото ли се случува и на 3.5 и на тослинк? Тослинкот не би требало да го прави тоа освен ако нема downmix во стерео, ама пак...
Пробај на 3.5 од телефон дали ќе се случи нешто такво?
Имаш и поскапи варијанти од оваа погоре која е наједноставна и најевтина.Каде може да се најде hdmi to av converter кај нас и која цена се? Ми треба за брзо, не ми се чека од алиекспрес.
Премиум Компјутери имаат само to VGAКаде може да се најде hdmi to av converter кај нас и која цена се? Ми треба за брзо, не ми се чека од алиекспрес.
Пробај ИПТВДали може да се инсталира Стремио на Самсунг тв? Или предлог некоја друга апликација за филмови и серии.
Каде може да се најде hdmi to av converter кај нас и која цена се? Ми треба за брзо, не ми се чека од алиекспрес.
bdselectronic.com.mk
Во Нептун го земав 31.990 со 900ден ваучер. 2+3 со доплата од 5% од сумата.На овој телевизор во Сетек има некој бонус од 2000 денари, то ест во Сетек е 30990.
Јас купив ист во саботата.
греота да се гледа мрт на тој тв. со здравје да го гледаш, пушти нешто 4к.Погледнете го атачментот 108414
Монтиран Sony X85J 65 inch денес на ѕид. ПРЕДОБАР.
Сите само 4к пуштате кога сликате тв, малце и пореална слика по домагреота да се гледа мрт на тој тв. со здравје да го гледаш, пушти нешто 4к.
зар само македонска телевизија постои во државичкава?Зар има 4к телевизија у државичкава наша?
јас немам телевизија на пример. и да сакам не би можел ваква слика да направам.Сите само 4к пуштате кога сликате тв, малце и пореална слика по дома
Го сликав во моментот кога и го наместивме, а бев излезен од работа па на брзина све.. Иначе тв-то ќе се користи најмногу за спорт, филмови и Нетфликс.. Бар сеа за сеа.
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC F12 PWM, 5-pack, 1350 RPM BLACK, ACFAN00145A
2.310,00 ден
PROJECTOR DESK MOUNT WANBO, 140x150x26mm, adj.angle 15deg, max.3KG, WBBA03
790,00 ден
EARPHONES WIRELESS XIAOMI Redmi Buds 8 LITE BLUETOOTH w/microphone, WHITE
1.700,00 ден
PUMPA ELEKTRICNA EXTRALINK w/3 nozzles
530,00 ден
GAMING DESK NITRO CONCEPTS D16E, CARBON RED w/Electric Height Control, GABU-210
37.300,00 ден
VGA BRACKET (Holder) BRACE SUPPORT ESTILLO WHITE
470,00 ден