Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Телевизори (искуства, препораки, совети, мислења...)

9 август 2018
1.172
477
Јас би ти рекол да го вратиш дур можеш и да земеш U7QF за некоја илјадарка повеќе, далеку подобар qled телевизор со fald.

Не фала, добар си е овој.

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.884
3.812
Со здравје да си го гледаш и да ти се погоди :)

Само малце сумњиво, последно парче повлечен од салон од Тетово, модел од 2019-та, скоро 2 години може стоел вклучен по салони и му потрошиле пола животен век...
Зошто морало баш тој ти си знаеш.

9 август 2018
1.172
477
Со здравје да си го гледаш и да ти се погоди :)

Само малце сумњиво, последно парче повлечен од салон од Тетово, модел од 2019-та, скоро 2 години може стоел вклучен по салони и му потрошиле пола животен век...
Зошто морало баш тој ти си знаеш.
Фала.
Го добив нов нов, со гаранција, со лепенки, со се. Не верувам дека го користеле вклучен па да ми го шитнат. Ако беше за тоа ќе кажеа, и немаше да е со лепенки фолија. Значи нов нов е, го видов убаво. Плус и да е користен 2 години, не е OLED па проблеми не очекувам да има. Но во секој случај, и да има проблеми они се должни да ги средат. Зборев јас со шефот таму, си направивме муабет убаво.

Инаку сега користам Philips Flat TV, од 2010 или 2011 модел, земен во 2012 - та по поволна цена и еве го уште си работи супер. Е сега има неколку мртви пиксели ама не боде во очи. И така овој Samsung - от ќе се користи барем 5 години, не менуваме ние често телевизори.

Edit: Инаку, објавив во темата за искуства со Setec зошто од Тетово мораше да се нарача телевизорот, а не од Скопје да се земе.

Скоти

user
15 октомври 2013
1.278
2.353
Нели треба да ти дадат попуст на телевизор( пример 10%) ако телевизорот им е последно парче во салон и извесно време бил уклучен во салонот? Пошто вака испаѓа дека не ти даваат нов телевизор него користен( ми вика продавачот само 2 недели бил уклучен), пошто го користеле како изложбен уред во салон?

Solidsnake

hello world
28 декември 2014
453
627
Нели треба да ти дадат попуст на телевизор( пример 10%) ако телевизорот им е последно парче во салон и извесно време бил уклучен во салонот? Пошто вака испаѓа дека не ти даваат нов телевизор него користен( ми вика продавачот само 2 недели бил уклучен), пошто го користеле како изложбен уред во салон?
Кај нас тие од излог се поскапи пошто се водат со искуство.

MacRazor

hello world
15 ноември 2017
234
149
[/QUO

Треба, ама кажи им такво нешто луд ќе те напраат.

Скоти

user
15 октомври 2013
1.278
2.353
Им кажав, вика еве имаш попуст, тоа цената што е на излогот демек Happy цена. Абе му викам ми даваш уред што е 2 недели користен, отпакован и користен по 12 часа на ден. Го викна шефот, неможе вика тоа била цената. Чао и пријатно.

Gecas12

hello world
27 септември 2019
85
76
Им кажав, вика еве имаш попуст, тоа цената што е на излогот демек Happy цена. Абе му викам ми даваш уред што е 2 недели користен, отпакован и користен по 12 часа на ден. Го викна шефот, неможе вика тоа била цената. Чао и пријатно.
Ова многу звучит на Сетек, таму?

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
И ти у враќаш со чао и идеш у даљњ, нептун или било која друга продавница.

Скоти

user
15 октомври 2013
1.278
2.353
Ова многу звучит на Сетек, таму?
Нептун. Па уште и бришат коментари на ФБ. Дно.
Мислењето е автоматски споено:

И ти у враќаш со чао и идеш у даљњ, нептун или било која друга продавница.
На крајот земав поефтин од Сетек, ако ништо барем неотпакован уред ми дадоа.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.764
6.476
SK
На кинескиве телевизори не знам, ама за поголемите брендови обично може да се најде кодот за влегување во сервисно мени. Таму убаво ќе си пишува часови на користење. Јас секогаш проверувам на нов телевизор.

Инаку за чистење на екрани, по мое мислење, само чиста памучна крпа (на пример постара маица) умерено кон конзервативно навлажнета со млака вода. Евентуално дестилирана вода (за пицајзли)... Зошто не „средства“? Затоа што на екраните има (или може да има) премачкани слоеви со разни намени како антирефлекс и слично. Освен тоа од мое искуство, средствата некогаш оставаат чудни флеки кои се гледаат повеќе под одредени агли. За прашина само мека четка, тие широките за лакирање се ОК (меки долги влакна).

Скоти

user
15 октомври 2013
1.278
2.353
На кинескиве телевизори не знам, ама за поголемите брендови обично може да се најде кодот за влегување во сервисно мени. Таму убаво ќе си пишува часови на користење. Јас секогаш проверувам на нов телевизор.

Инаку за чистење на екрани, по мое мислење, само чиста памучна крпа (на пример постара маица) умерено кон конзервативно навлажнета со млака вода. Евентуално дестилирана вода (за пицајзли)... Зошто не „средства“? Затоа што на екраните има (или може да има) премачкани слоеви со разни намени како антирефлекс и слично. Освен тоа од мое искуство, средствата некогаш оставаат чудни флеки кои се гледаат повеќе под одредени агли. За прашина само мека четка, тие широките за лакирање се ОК (меки долги влакна).
Каде може да се најде таков код и како се проверува ова, може подетално?
SAMSUNG QE55Q65TAUXXH Се работи за овој телевизор.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.764
6.476
SK
@Скоти ќе прочепкаш по резултатите од првата страна од пребарувањево:
Шансите се дека нешто ќе фати. :)

На пример ова делува ветувачки:
Samsung Service Menu
You can use the Samsung service menu, for such things as resetting the digital tuner, a total factory reset and enabling/disabling hotel mode. In this mode you must be careful as you can cause irreparable damage to your set.

We would recommend that you take photos of each of the menus before changing any of the items within the service menu.

In order to be able to access the service menu, you will need to have a Samsung Basic/Full Remote rather than the Samsung Smart remote which comes with some UHD TVs. If your smart remote is not working then head to our Smart Remote Repair page for instructions on how to restore functionality.

Once you are in the menu there are a lot of abbreviations used - if you need help understanding the menus head to our Samsung Service Menu Options Explanation page.

Method 1
Put TV on standby and then these buttons in series on the remote: 'info, menu, mute, power' the TV will then turn itself on and display the service menu.

Method 2
Turn the power off. On the remote, press {Mute} followed by {1},{8}, {2}, {Power} in sequence. If successful the service menu will now display.

Method 3
With the TV in standby, press the {DISPLAY} {P.STD} {MUTE} {POWER} on the remote.

Method 4
With the TV in standby, press the {SLEEP} {P.STD} {MUTE} {POWER} on the remote.

Method 5
With the TV in standby, press the {DISPLAY} {MENU} {MUTE} {POWER} on the remote.

Method 6
With the TV in standby. On the remote, press {MUTE} followed by {1} {1} {9} {ENTER} in sequence.

Samsung LCD Monitor Service Menu
  1. Power on the lcd monitor and open the OSD menu.
  2. Set the Brightness and Contrast to 0.
  3. Then press and hold the "SOURCE or ENTER" button for 5 second until the "SERVICE FUNCTION MENU" pop-up.

hipo

user
27 јануари 2011
1.806
1.692
sistrum.mk
Дали некој поседува Xiaomi Mi Smart TV 4S UHD 4K и какво е задовоелен?
Пошто телефоните се споредуваат со иПхоне и Самсунг, дали може овој ТВ да се спореди со Самсунг и ЛГ.

bakigvg

hello world
28 јуни 2016
233
132
Па еве споредба со Шаомито до кај 30.000 илјади, величина 55ka. Android OS.

civikom

hello world
17 декември 2011
272
249
Ако сакаш стрикно Андроид да е и да не ти е важна сликата само Panasonic i Philips имаш во таа ценовна рамка од брендовите, друго е све кинезарија.

Испратено од SM-G960F преку IT.mk форум апликација

Mayson

user
10 април 2011
1.040
589
Mayson's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 6500
Motherboard
Asus H110M-K
Storage
Samsung 850 EVO 250 GB + Kingdian S370 512 GB + HDD Hitachi 2 TB
PSU
HCG-520M
RAM
16 GB DDR4 2133 MHz Patriot
Video card
ASUS Strix RX 470 4GB
Case
Antec GX500
Mouse
Logitech MX 518 Legendary
Keyboard
Redragon K558
Monitor
AOC G27 70PF FreeSync 144Hz
OS
Windows 10
Ако сакаш стрикно Андроид да е и да не ти е важна сликата само Panasonic i Philips имаш во таа ценовна рамка од брендовите, друго е све кинезарија.
дај линкнод кај нас панасоник или филипс со андроид 55 инќи до 30к

Solidsnake

hello world
28 декември 2014
453
627
Мислев дека се поскапи шаоми, за тие пари 55ка е веќе грундиг ниво до степен што и не е ни битно кој тв ќе го купиш.

Минимум што би препорачал зависи од потребата е Hisense U7Q, онлајн нарачка во техномаркет е околу 39000 моментално, ама немаш андроид. FALD, Dolby Vision и е прилично светол за HDR. Све испод би рекол подобро чувај си го телевизорот што го имаш дур не собереш плус пари.

civikom

hello world
17 декември 2011
272
249
Нема Philips 55" со андроид , 58" за 36269 ден. малопродажна, ако сакаш после од магацин ќе прашам колку може најниско. 50" 29760 ден.

дај линкнод кај нас панасоник или филипс со андроид 55 инќи до 30к

MacRazor

hello world
15 ноември 2017
234
149
Прашај и за други модели магацински цени па пиши тука, се што ви е за отпис.

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно