Па пробај сам за 90 денари можеш сам да провериш дали може нешто да купи со Paypal така што директно би ти земале пари од картичката или не. За продавање не гледам проблем, само ти праќаат пари на сметка и готово, не гледам тука никаков проблем.
полека со PayPal пошо и јас вака имав преку NLB акаунт регистрирано и пред некој ден требаше да платам нешто и од никаде само ми кажаа дека треба да ја верифицирам мојата сметка, со тоа што ќе им пратам скенирани документи каде што се гледаат моето име презиме адреса итн. Или пак да внесам сметка на банка во Америка. Иначе акаунтот ми беше на Кипар. Така да, ми ги снема парите што ги имав на PayPal сметката.
Спомат е петодов 20-тина пати низ темиве.направете си сметка на paypal со нлб виза картичка и ставете во држава дека сте од словенија!!
Не е точно. 6 месеци сметката ќе ти биде блокирана, после 6 месеци добиваш известување, дека имаш неколку дена да ги повлечиш парите, и после повторно ќе ти ја блокираат сметката, но овој пат перманентно.бидејки ако ве блокираат парите никогаш нема да ги повлечете
Деновиве ми кажаа дека доколку некоја фирма ти префрла пари на PayPal акаунтот (кој ти е поврзан со дебитната) на крајот на годината ќе треба да платиш 10% од сумата, стварно е така или само вадат муабети?![]()
Деновиве ми кажаа дека доколку некоја фирма ти префрла пари на PayPal акаунтот (кој ти е поврзан со дебитната) на крајот на годината ќе треба да платиш 10% од сумата, стварно е така или само вадат муабети?![]()
Prvo ne znam dali e vozmozno da gi povlechesh parite na makedonska smetka, vtoro, pejpal ne naplakja nikakvi provizii koga gi prefrlash parite od Paypal na bankarska smetka. tie sredstva ne podlezat na nikakvi danoci bidejki pejpal e vsusnost internet banka i transferot od tvojata smetka vo banka do nivnata e besplaten i obratno, provizija ima koga prefrlash sredstva od pejpal na pejpal ili koga plakjash za usluga preku pejpal. Tie pari koi gi zarabotuvas odnosno primas na pejpal ne podlezat na danocni osnovi dokolku se od privatna upotreba, si prodal star kompjuter, itn, dokolku prodavash nova roba istata ja prodavash so vklucen 19% ddv i toj danok na prodazba treba da se podmiruva na drzhava ako prodavash nova roba proizvedena ili uvezena vo Makedonija. A bidejki zakonot ne dozvoluva internet smetki i rabota so pejpal nikoj ne moze da bara danok na nesto sto ne postoi odnosno ne e legalno. Se poinaku kje bide nelegalno i nadvor od zakonite.
дали можи да префрлам пари од една страница (www.vworker.com) ама PayPal не ми е верифициран ? ако можи дали после можам од ebay да си купам нешто или мора верифициран ?
Имаш доста неточни работи овде.
1. Пејпал наплаќа провизија кога ги повлекуваш парите на својата картичка.
2. Додека парите ти се на пејпал (и од таму ги трошиш за разни работи) навистина не подлежат на никакви даноци, но во моментот кога ќе влезат во друга твоја банкарска сметка, тоа се рачуна како доход, и подлежи на персоналец.
3. Законот не забранува користење интернет сметки. Дури некои банки и ти нудат тн. интернет картички.
4. Ддв не е 19%, туку или 5 или 18%.
5. ДДВ не мора да го вклучиш кога продаваш нешто, ако претходно си платил ддв - пример, си купил нов лаптоп од Невада, и го продаваш на EBAY, нема ниакква потреба да ставаш пак ДДВ, бидејќи ти си го платил на НЕВАДА еднаш.
si prefrlil nekogas pari od paypal na bankarska smetka? Jas mnogu cesto i sekogas ako sum prefrlel 100,3 evra na smetkata legnuvale 100,3 evra. Nikogas bankata mi nema zemeno provizja nitu tie pari se podlozni na odanocuvanje.
NB 2-SCREEN MONITOR FOR LAPTOP 15.6" EXTRALINK T01, IPS FULLHD,USB TYPE C&MINI HDMI
20.230,00 ден
RADIO EXTRALINK SOLAR w/hand crank/dynamo, powerbank & SOS flashlight
4.000,00 ден
CAMERA XIAOMI MI HOME C500, 3.5K (3200x1800), Pet detection, BHR089AEU
3.090,00 ден
SSD M.2 512GB KIOXIA EG6 (2230) NVMe Gen4 KEG60ZNS512G
7.050,00 ден
NET LAN WIRELESS USB TP-Link ARCHER T3U, AC1300, MU-MIMO, Dual Band, USB3.0
1.100,00 ден
PROJECTOR WANBO CUBE 1 w/GIMBAL Android TV 11, 350Ansi, 200:1 720p, HDMI, USB 2.0, AUX, WIFI,BT w/speakers, Sky Blue
9.550,00 ден