се дешава да патуваат распар дури и да се у исти ден пратени.Имав 2 пратки книги од book depository во вредност од 50 тина евра, едната стигна, другата ја нема нигде сеуште а пратени се од УК на исти ден. Можно ли е да е задржана од царина а јас да не сум известен бидејќи нема мој број? Ако беше дојдена во локална пошта ќе ми кажеше поштарот, не е дојдена.
Мислам дека не. Мислам дека не се царинеа книги а и ми стигало на адреса писмо од царина ако бараат документи.Имав 2 пратки книги од book depository во вредност од 50 тина евра, едната стигна, другата ја нема нигде сеуште а пратени се од УК на исти ден. Можно ли е да е задржана од царина а јас да не сум известен бидејќи нема мој број? Ако беше дојдена во локална пошта ќе ми кажеше поштарот, не е дојдена.
Имав 2 пратки книги од book depository во вредност од 50 тина евра, едната стигна, другата ја нема нигде сеуште а пратени се од УК на исти ден. Можно ли е да е задржана од царина а јас да не сум известен бидејќи нема мој број? Ако беше дојдена во локална пошта ќе ми кажеше поштарот, не е дојдена.
Денес ми стигна пратка од порачка што сум ја направил на 23. Февруари...
Једино само за овој период не би ги ругал оти Ковид-Мовид утепа секакво движење. А реално во комбинација со неажурноста на нашиве еднакво на вакво нешто.![]()
Не ги ругам, напротив, не очекував да стигне пратката, не ни побарав рифанд си реков ај, ваљда дечково ја пратил, а овие ваљда ке ја доенесат, ако не, да сме живи и здрави. Ама ете, после 7 месеци стигна, which is nice...
Ме интересира ова првпат не се случува ми стигнаа 2 пратки во пошта и наместо да ми ја достави пратката поштарот иди ми остава картонче и ме матка 1 ден за да одам следниот ден да ја подигнам од пошта....знам дека е пристигната или нека ја достави или сам ќе си одам да си ја подигнам не сваќам зошто да губам 1 ден да чекам
која пошта ова?Ок, тука веќе те разбрав. лол Иначе знаат и они да изненадат на некоја полна месечина.
Сејм шит хаппенед то ме. Тоа ме потсети сега дека и јас добив нешто од странство преку нив али многу педерски се поставија. Девојка ми, ми испрати дуксер негде беше мај/април стигна за релативно брзо време што беше изненадување само по себе, имав тракинг на пратката а и дојде чичко поштар и ми кажа да си ја подигнам. Само, многу глупа работа ми направи, пратката стигната на 21, он доаѓа на 21 да си ја подигнам на 22 али бидејќи знам дека е стигната си идам истиот ден, типкава ко зема лисчето отиде до пратката, ја извади застана пак се заглеа нешто во ливчето се врати назад кај мене и ми вика "Дојди утре земи си ја" ват да фак? Тука е, пред тебе е, дај ми ја пратката. Just Makedonska Poshta things.
Македонска Пошта Чаир. Знам дека чим сум го добил ливчето не е кај поштар, тоа гарантирам бидејќи поштарот ти вика "Дојди да си ја земеш утре".
Немаше да прокоментирам ништо доколку не отиде, извади пратката, па пак ја врати на истото место. Истото кога отидов утре дента, беше истата на смена, буквално од истото шкафче ја извади и ми ја даде.
Имам прашање , сакам да купам микрофон од Англија. Како работи царина кај нас. Има дозволена големина или тежина? Или пак според вредност на праткат?
Испратено од JNY-LX1 преку IT.mk форум апликација
Сите сакаме малку R'n'R на работа, нека се опуштат луѓетоБев у Пошта денес, рекоа да се стрпам, немале луѓе месецов.
После видов дека изгледа имаат турнир па кога ќе се ослободат ќе почнат да стигаат пратките:
![]()
Не разбирам ако пријавил поштарот дека ја зел во него пратката зошто не ја достави туку само картонче остава? ,картонче остава кога нема да најди никој дома а ете најдобро е да остави како известување да си ја подигниш од шалтер пример дека неможи да ти ја достави поради оправдани причини,а не да чекам еве утре ми стига во пошта друга пратка и сега јас до понеделник да чекам за да ја подигнам кога можам да ја подигнам одма
многу глупа работа ми направи, пратката стигната на 21, он доаѓа на 21 да си ја подигнам на 22 али бидејќи знам дека е стигната си идам истиот ден, типкава ко зема лисчето отиде до пратката, ја извади застана пак се заглеа нешто во ливчето се врати назад кај мене и ми вика "Дојди утре земи си ја" ват да фак? Тука е, пред тебе е, дај ми ја пратката. Just Makedonska Poshta things.
USB Flash Drive 2.0 64GB HAMA ROTATE, 10MB/S, BLACK, 00104302
420,00 ден
USB Flash Drive 3.2 Gen1 64GB KINGSTON DATA TRAVELER EXODIA G2, BLACK, DTXG2/64GB
450,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750x MODULAR 80 PLUS GOLD, ATX 3.1& PCIe5.1, BLACK, CP-9020285-EU
9.120,00 ден
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset HS55 Wired w/microphone, PC/PS5/PS4/MAC, Carbon, CA-9011260-EU
4.710,00 ден
VGA GIGABYTE RTX 5070 Ti WINDFORCE SFF 16GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N507TWF3-16GD
66.980,00 ден
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset Virtuoso Max Wireless RGB w/microphone, 2.4Ghz/Bluetooth/Type-C, Black, CA-9011372-WW
18.540,00 ден