А ако им пратам и после тоа може ли да одам да го земам од пошта бидејќи поштар слабо доаѓа кај менеПрати им документи пред време, не мора да чекаш статус/ливче. Ова мене на телефон ми го кажаа од пошта/царина
А ако им пратам и после тоа може ли да одам да го земам од пошта бидејќи поштар слабо доаѓа кај менеПрати им документи пред време, не мора да чекаш статус/ливче. Ова мене на телефон ми го кажаа од пошта/царина
Фала на одговорМожеш, но прво ќе чекаш да се промени статусот дека излегол од царина.
Има една држава, не толку далеку од нас, чија ознака е DE, и кај што пратката излегува од неа, оттука произлегува и фактот што пишува излез - излегува пратката од државата со ознака DE. Мојата магична кугла ми кажува дека имаш нешто од Германија нарачано, може и да грешам.![]()
Што значење има ова? Лево DE, а десно со мкд текст
Чудно малце, на странава кај што нарачав (computer universe) пишува дека веќе е стигната пратката на локацијата и ми бараат фидбек, па се мислев да прашам тука.Има една држава, не толку далеку од нас, чија ознака е DE, и кај што пратката излегува од неа, оттука произлегува и фактот што пишува излез - излегува пратката од државата со ознака DE. Мојата магична кугла ми кажува дека имаш нешто од Германија нарачано, може и да грешам.
Можеби по некоја нивна естимација би требало да е стигната, но реалноста е друга.Чудно малце, на странава кај што нарачав (computer universe) пишува дека веќе е стигната пратката на локацијата и ми бараат фидбек, па се мислев да прашам тука.![]()
Реалноста е дека изразот "Pratkata se prima od Ispra}a~" од латиница не можат да го преведат па да се окозат.Можеби по некоја нивна естимација би требало да е стигната, но реалноста е друга.
брат не заебаај ако сакаат да го преведат ќе викнат некој македонец шо работи кај нив и ќе им го преведеРеалноста е дека изразот "Pratkata se prima od Ispra}a~" од латиница не можат да го преведат па да се окозат.
Битно е да се прими.![]()
абе ја пробав шега да напраам ама failТоа е MacCSwiss влече корени од минатото. МК стандардот Ќ е на ', а Ч е на ;
најверојатно е излезен од 1003 (влезно-излезна пошта наша) .. плати за препорачана или? ќе се појави ваљда на рускиот (кои и да им е ) кога ќе влезе во русија може ..Здраво на сите, како што може да видите на сликата, испратив пакет за Русија пред речиси 3 месеци. Пакетот не е поместен и нема никаква нова нотификација од два дена после доставата. Бев во поштата во Ѓорче каде што го доставив, ми рекоа дека тие до тука може да следат, после не знаат што се случува со пакетот, дали е испратен, каде е, и тн.
Погледнете го атачментот 91863
Дали некој е подобро запознаен со овие назнаки (царина 1006, 1003 и тн.) да ми каже каде се наоѓа пакетот и што би можел да преземам следно? Секоја помош е добредојдена, битно ми е да стигне пакетчето или барем ако не го доставуваат да си го добијам назад![]()
Не се сеќавам дали платив за препорачана, мислам дека да бидејќи не беше голема сумата. Меѓутоа на потврдата за прием на пратка заокружено ми е „со авион“, чкртнато „најверојатно е излезен од 1003 (влезно-излезна пошта наша) .. плати за препорачана или? ќе се појави ваљда на рускиот (кои и да им е ) кога ќе влезе во русија може ..
Порано праќав ја за америка често, од излез македонија до влез америка пример не даваше никаков тракинг инфо
Почта России пробај дал ќе ти даде инфо тука нешто? .. инаку ако памтам добро пратката ти е осигурана на сума што е 15 пати од колку си платил поштарина. Незнам како се рокови за да можеш да се жалиш или како иде постапка, не сум имал потреба до сега да бркам тоа.Не се сеќавам дали платив за препорачана, мислам дека да бидејќи не беше голема сумата. Меѓутоа на потврдата за прием на пратка заокружено ми е „со авион“, чкртнато „итно“, и оставено празно „со повратница“, нема инфо за препорачано или не.
Фала ти за линкот, можеби ќе помогне. Засега ги има истите информации:Почта России пробај дал ќе ти даде инфо тука нешто? .. инаку ако памтам добро пратката ти е осигурана на сума што е 15 пати од колку си платил поштарина. Незнам како се рокови за да можеш да се жалиш или како иде постапка, не сум имал потреба до сега да бркам тоа.
Другар ми кажа дека Руската пошта била спора/тапа.Не се сеќавам дали платив за препорачана, мислам дека да бидејќи не беше голема сумата. Меѓутоа на потврдата за прием на пратка заокружено ми е „со авион“, чкртнато „итно“, и оставено празно „со повратница“, нема инфо за препорачано или не.
Така ми рекоја на шалтер, прашај ги таму.Не работеле како швајцарски часовник никогаш но пратките не стигале после 8 месеци стоеење. Македонска Пошта никогаш не била ниту пак ќе биде најдобра но колку толку работата течела.
Како може они да ја примат пратката, му дадат на знаеење на поштарот дека треба да донесе ливче до клиентот а таа не е процесирана? Каде е логиката овде или пак ја оставивме на пазар? Моментот кога пратката помине на граница таа влага во некој систем, моментот кога таа ќе пристигне во дистрибутивниот центар на Македонски Пошта таа е веќе во систем, кога ќе дојде до локална подружница на Македонска Пошта таа веќе е во систем. Не може по ниту една логика таа да не биде процесирана.
Амазон ќе ја купел, кур не боли ќе газиме.После приватизацијата пратките со дрон ќе ги доставувале до крајна адреса.