Ако не ти лежи, исклучи скроз гесчрс у гборд и пробај.Ноте 10 некако многу лошо се понаша кога куцам на тастатура. Утиња букви,онака gesture потези сам прави...
И на swift и на Gboard.
Sent from my Mi Note 10 using Tapatalk
Отклучен бутлоадер, немање секјур бут, гарант и рут имаш... Тешко банкарска апликација. Проаѓа ли уопште SaffetyNet API провери со апликација некоја од ГСтор. Можно е и да му треба некој модул од гугл ако немаш комплет стаено gapps.Ми 9т, lineage os, не ми работи nlb pay,цело време крашува. Некој да има ваков проблем?
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Ако ти е телефонот за ало ало значи помалце од 30 мин дневно screen on time, wifi и 3G исклучени. Освен ако нема ненормално лоша имплементација на андроид кај што работат непотребни процеси што ке ја троши батеријата?Комедија
Ако ти е телефонот за ало ало значи помалце од 30 мин дневно screen on time, wifi и 3G исклучени. Освен ако нема ненормално лоша имплементација на андроид кај што работат непотребни процеси што ке ја троши батеријата?
Имам пробано на 4 години стар телефон држеше 4 дена без проблем го користев да префрлам слики и пробав два пати видео повик по 20 мин.
Батерија од 2250mah стара.
На 3G траеше пола ден кога последно го користев пред три години.
Испратено од LYA-L09 преку IT.mk форум апликација
Сама ке се потроши нормално после неколку дена.A ако не си ни за ало ало, него како дигитрон го користиш, што ќе ја потроши батеријата?
Да се надоврзам на ова. Денес го полнев телефонот со мојот Fast charge полнач и се наполни до 50%. Татко ми замина на работа.Дали е океј ромов на татко ми телефонот? Доби еден апдејт и толку, а пишува андроид 10 дека има за него.
Батеријата ко за 5000 mah е ужас, едвај 3 дена држи со користење само за ало ало.
Знам дека никој не го боли К за обичните телефони и народи ама да си пишам.Да се надоврзам на ова. Денес го полнев телефонот со мојот Fast charge полнач и се наполни до 50%. Татко ми замина на работа.
После 10 саати, си дојде. Батеријата е сеуште 50%.
Не знам дали има некаква врска полначот, но еве сега пак го полнам до крај, па ќе видиме.
Зашто така велиш друже, стално помагаме кога можеме. И јас користам обичен телефон.Знам дека никој не го боли К за обичните телефони и народи ама да си пишам.
Трет ден, само 12% батерија потрошено, наполнет со fast charge полнач.
Не верував дека е до него ама .. еве се покажа инаку.
*signing off
После 3 дена користење 88%.Зашто така велиш друже, стално помагаме кога можеме. И јас користам обичен телефон.
Што испадна дека е проблем полначот?
Викаш трет ден 12%, што значи после три користење дена телефонот е на 88%?
Или дека 3 дена го полниш да дојде до 88%?
Испратено од LYA-L09 преку IT.mk форум апликација
Истиот телефон му исклучи wifi и mobile datа 3g/4g?После 3 дена користење 88%.
Моментално е 85%.
Некој што има Xiaomi Redmi Note 7(lavender) која GCam Google Camera да ја користам, што функицонира исправно и од каде да ја преземам истата ?
Пиши колку ти трае батерија од 100% до 0%.Wifi не користеше и претходно, 10 - 15 минути неделно.
Нонстоп е на 4G, немам ништо исклучено. Само го полнев со мој полнач со fast charging.
Па тргни синк на галерија, префрли само на гугл фотос да иде галеријата.Ќе пишам.
Имам Google Drive ама имам работи што сакам да стојат на xiaomi cloud, ко на пример hidden albums.
За жал, и праи автоматски sync на галеријата така да ми треба уште простор таму.