јас му пишав на селерот одма го продолжи рокот за 30 дена па ќе видиме...Што правите со пратките на кои и изминува времето од 60 дена , отварате диспут или не. Имам неколку пратки на кои продавачите не ми одговараат на пораки, за да се договориме да го зголемат времето за достава .
Мене ми реплицираш професоре? xD50% од пратките се заглавени на тој датум.
Сакам да нарачам термотрансфер преса од алиекспрес која што кошта 186.85 евра и шипинг 199.45 евра и тежи 28 кг. Пратката ќе биде преку ДХЛ. Е сеа прашањево ми е дали некој знае како се пресметува царината, ддв и колку ќе треба да доплатам?
Па истиве тука се поскапи одколку што ме кошта да ја нарачам од таму и толку за дхл да платам, ако им пишам меил на царинска управа би одговориле?Че те изгорат сине, DHL се од лошите пошти. За царина, отвори "Водич за царинење на пратки", т.е побарај го на Гугл и разгледај по категорииве.
Ваљда околу 30% плус од цената со пошта ќе ти иде за остали давачки.
Таму не би прашувал. Прашај во некоја шпедиција или директно во дхл со нивните шпедитери.Па истиве тука се поскапи одколку што ме кошта да ја нарачам од таму и толку за дхл да платам, ако им пишам меил на царинска управа би одговориле?
Имам две пратки порачани на 03.03.
Да им пишам на продавачите да extend-нат protection?
Ситнурлијки се, ама важни ми се.
Двете уште 10 дена.До кога ти е крајниот рок за чекање?