psyside
127.0.0.1
- 4 септември 2008
- 30.503
- 31.942
psyside's setup
- Processor & Cooler
- Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
- Motherboard
- Asrock B450 HDV
- Storage
- 970 EV0 Plus 500GB
- PSU
- Evga 750W BQ
- RAM
- 2x8GB Hyper X Predator@ 3200
- Video card
- Asus RTX Dual EVO 2060 Super
- Case
- CM Masterbox E500 with ODD
- Mouse
- Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
- Keyboard
- Logitech G910
- Monitor
- Asus PA328Q Pro Art
- OS
- WIN 10 Pro X64
Ако не ти е тешко, да кажеш за квалитетот на вибрациите на Ми9, на ниво на кој моб. се?
Камерата во споредба со Мате 20 Про и С10 како стои?
И целосен впечаток за телефонот, батерија и како лега во рака?
Однапред ти благодарам.
Твоето мислење многу ќе ми значи, дали дс то земам ми9.
Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
1. Вибрациите се просечни, обично ги гасам па за тоа не би можеш да коментирам.
2. Не може со S10 во темница, имаш горе слики, преку ден се тука негде, S10 има поголема динамика, подобар контраст, и подобри ги вади сенките. Mi9 се држи одлично во детали па дури и тепа на ауто со gcam, меѓутоа во про мод S10 пак тепа и во детали (со дроп на експозиција и F2.4 во про мод)
3. Батеријата е неверојатна, првиот фирмвер беше ужас, направив апдејт и ичистив сторејџ од кеш и рикавери, сега е КОСКА, иако има 3300 mAh скоро како S10 плус е добар у батерија, ваљда заради 1080p, и малце поефикасен чипсет.
4. Изработка и дизајн се одлични, дена е тенок заради батеријата лежи одлично, најдобра зделка е за уред со 855, (ако сакаш да видиш што прави тој чип) цели 9к разлика е до OP7 како пример.
5. На 3-4 бенчмарци ми дава едно 10% помалце скорови него што треба, не можам да сфатам зошто....знам дека се само бенчмарци ама тоа го приметив.
6. За мазност, ист е со S10 plus, S10-ти после мај-јули апдејтите, станаа СУПЕР МАЗНИ, нереално е што Samsung успеа да направи со на хартија инфериорен чипсет кај S10, едниствена разлика која ја приметив во брзина е при отварање на photos, таму тепа Mi9, додека во бровсање на S10 му нема рамен, рака на срце не користам Xiaomi бровсер па можеби затоа.
7. Скенерот и face unlock се одлични, доста брзи и многу ретко утињаат. Софтверот е исто ок, немам замерки.
8. Приметувам дека малце повеќе се мисли на плејстор при инсталации на апс, друго е се супер брзо и мазно, реално не постои човек кој може да ме убеди дека S10 plus вреди 20к плус, осетно е подобар како цел пакет ама разликата е 2x у цена за скоро целата популација сем они на кои парите не им значат ништо.
Не брзај ако сакаш да земеш, јас го земав на тест, ќе ти го продадам
. Не очекував толку детално, ми даде мини ревју