А мене ти да ми разјасниш, прашањето за бенефитите го постави затоа што ти не знаеш за што ќе има бенефити 5g или убеден си дека нема да треба?- Добро ли разбирам дека зборуваш за стримање на игра во 4К, со 60 фрејма... Од смартфон?
- Друго, гледање видео стриминг од нет? Кој стриминг користи 10-20 гигабити бандвит... И тоа за приказ на екран од неколку инчи, на смартфон?
- На кои видео разговори им требаат 10-20 гигабити бандвит?
Како што и си мислев, нема никаква реална потреба од брза имплементација на 5Г технологија. Не за масовна употреба. И посебно не без правење доволно здравствени истражувања за штетноста... Но секако дека ќе се деси, и ќе се имплементира 5Г. Прво пошто некој треба да прави профит, второ пошто корисниците се бандвагон консументи кои не размислуваат.
Целосно несоодветна паралела. Земи рендај илјада секунди рејтрејсинг анимација со и9, и кажи ми дека истото нормално можеш да го сработиш и со и3 без да ти треба неспоредливо повеќе време и да ги пробиеш сите рокови.
Од друга страна со 4Г можеш да гледаш стриминг, да стримаш гејминг (беден смартфонски гејминг), и да правиш видео разговори. Сето тоа ама баш исто како со 5Г, пошто за тие намени нема да го искористиш бандвитот што се нуди.
едит:
Во сценариово на тој „забацниот остров“ нема оптика, ама има ремоут управувана хај-теч операциона сала, и 5Г мобилна телефонија со базни станици (подводни?) на секои 120-тина метри до најблискиот интернет нод (ваљда на најблискиот континент)? :hay:
Пошо еве глеам контраш на сите предности што ќе ти ги кажат.
Еве ја ќе ти кажам нема потреба од 5g топ си е и вака само молимте престани, нечитлив си веќе. hhhh toae taka poso vistinata boli hhh