На овие СМС мислиш?Само убаво скоцкај го, башка наведи мислам задолжително е од АЕК да ти праќаат СМСи за роаминг цени кога влегуваш во секоја земја. Овие ни тоа го немаат сторено.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
На овие СМС мислиш?Само убаво скоцкај го, башка наведи мислам задолжително е од АЕК да ти праќаат СМСи за роаминг цени кога влегуваш во секоја земја. Овие ни тоа го немаат сторено.
Ова го има само во Грција.На овие СМС мислиш?![]()
Дап. Секаде мора да праќаат, мада како што гледам овие роамингот само во Грција го истестирале.На овие СМС мислиш?![]()
во однос на 4г.Не бре. Баш кај него во грција се работело.
Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk
ситеНе ми стигнува смс порака од фејсбук, код за верификација. Имал некој друг ваков проблем?
Значи ипак не било до телекабел, туку до телефоно у комбинација со андроидо!Со последното ажурирање на Андроид од 01 мај годинава проблемот со 4г се среди.
Автоматски се стартува.
не.Значи ипак не било до телекабел, туку до телефоно у комбинација со андроидо!
А зашо на пример ние шо користеме Шаоми телефон го немаме тај проблем? Реално гледано вероватно е делимично и до телекабел у вези со Самсунг телефоните, ама и до Самсунг пошо самио рече дека после апдејт проблемот е решен! Иначе ја приметувам кај мене смс известувањето за пропуштените повици касне со саати, ама на мене не ми смета. Ипак се нови и им треба време да средат се. А најбитното е шо имаат квалитетна мрежа за разлика од вип, и стабилен интернет. Другите д'нгарлашки се мање битни, пошо главната фукнционалност е разговори и интернет.не.
пробав со картица на вип/т-мобиле и работеше.
Да. Додека си у МК, и не ти треба СМС интернационален, 2ФА, роаминг кој функционира автоматски кај сакаш, и 24/7 техничка, онда се одлични.А зашо на пример ние шо користеме Шаоми телефон го немаме тај проблем? Реално гледано вероватно е делимично и до телекабел у вези со Самсунг телефоните, ама и до Самсунг пошо самио рече дека после апдејт проблемот е решен! Иначе ја приметувам кај мене смс известувањето за пропуштените повици касне со саати, ама на мене не ми смета. Ипак се нови и им треба време да средат се. А најбитното е шо имаат квалитетна мрежа за разлика од вип, и стабилен интернет. Другите д'нгарлашки се мање битни, пошо главната фукнционалност е разговори и интернет.
Дали така викаат и за наплатата?... Ипак се нови и им треба време да средат се. ...
Незнам како викаат, ама јас дури денеска платив за овај месец. А ми пратија 4 пораки од 15-ти навака и не ме исклучија. Можда дека сум ногу години корисник на КТВ и интернет. Важно не ме исклучуваат како другите кои ако каснеш 2 дена одма те ќинат. А за КТВ И Интернет сум каснел по неколку месеци и ништо.Дали така викаат и за наплатата?
Абе ти изгледа мењаш броеви како чорапи, просто ти е.Незнам како викаат, ама јас дури денеска платив за овај месец. А ми пратија 4 пораки од 15-ти навака и не ме исклучија. Можда дека сум ногу години корисник на КТВ и интернет. Важно не ме исклучуваат како другите кои ако каснеш 2 дена одма те ќинат. А за КТВ И Интернет сум каснел по неколку месеци и ништо.
Ја незнам зашо плачете и пљукате бе за новио оператор за глупости. Ако не си задоволен фрли ја сим картичката и тоуку. Ама не! Пошо немаш договор и аутоматски немаш пенали, а и најефтин е намерно останувате да бидете корисник и се фаќате за смешни ситници и плакате како мали деца.
Неси задоволен, ево ти изволте мобимак, вип, лајка.
Тачно. Не се врзувам за телефонски броеви. Зимам нов, стариот го чувам во СИМ2 неколку месеца додека ми го научат новиот, после тоа го фрлам. As simple as that.Абе ти изгледа мењаш броеви како чорапи, просто ти е
Епа затоа за тебе ништо нема проблем. А случајно за оние без СИМ2 решение? Или да си купат нов телефон?Тачно. Не се врзувам за телефонски броеви. Зимам нов, стариот го чувам во СИМ2 неколку месеца додека ми го научат новиот, после тоа го фрлам. As simple as that.![]()
Кој телефон денеска нема два СИМа богати пољубим, освен Ајфоун? Или стално патуваш у странство а користеш некој 5-6 години стар модел шо нема два СИМа? А решението е исто просто. Второ телефонче од оние малите не-паметните шо држат батерија 6 дена. На мене лично и не ми се баш свиѓа СИМ2 опцијата, пошо коа зимам нов број не сакам баш сите да ми го знаат. Така да второ телефонче у тај случај е подобра опција.Епа затоа за тебе ништо нема проблем. А случајно за оние без СИМ2 решение? Или да си купат нов телефон?
На пример Самсунг с8 и С9. Хаваи П20 лајт. Двата помалку од 2 години стари. Па и да е Ајфон.Кој телефон денеска нема два СИМа богати пољубим, освен Ајфоун? Или стално патуваш у странство а користеш некој 5-6 години стар модел шо нема два СИМа? А решението е исто просто. Второ телефонче од оние малите не-паметните шо држат батерија 6 дена. На мене лично и не ми се баш свиѓа СИМ2 опцијата, пошо коа зимам нов број не сакам баш сите да ми го знаат. Така да второ телефонче у тај случај е подобра опција.
Епа коа купуваш телефон нели мислеш на тоа дали има два сима? И да не ти треба моментално како кај мене у сим2 можеш да ставеш СД картичка. А примерот со фирма со 10 броја ногу ти е јак. Која е таа фирма шо туку така ке се нафане да смене оператор без да си ги задрже моменталните броеви? Нормално дека прво ке го си земат пробни броеви за да видат дали функционира се со на нив им треба, па ако е се у ред тек после да ги мигрираат 10те или 100-те броја! Самите вработени од телекабел сеуште комуницираа меѓу себе со броеви од вип, мобимак на почетокот......За нормални корисници кои се над 90 % телекабел си е супер. Само за цепидлаки или таканаречени тролови кои тражат влакно у јајце не е добар. Ја незнам шо се замараш.На пример Самсунг с8 и С9. Хаваи П20 лајт. Двата помалку од 2 години стари. Па и да е Ајфон.
Не ми се верува кои трипер комбинации, за проста работа како нормален телеком оператор.
И како реков ај сега фирма со 10 броја сите да сменат телефони или да им земеме додатен телефон. Па на сите клиенти да им кажуваме броеви што ги знаат со годиииини. И да мењаме визитки, меморандуми, веб страна. Па после 2ФА на сите сервиси. Абе дај молимте.
Епа коа купуваш телефон нели мислеш на тоа дали има два сима? И да не ти треба моментално како кај мене у сим2 можеш да ставеш СД картичка. А примерот со фирма со 10 броја ногу ти е јак. Која е таа фирма шо туку така ке се нафане да смене оператор без да си ги задрже моменталните броеви? Нормално дека прво ке го си земат пробни броеви за да видат дали функционира се со на нив им треба, па ако е се у ред тек после да ги мигрираат 10те или 100-те броја! Самите вработени од телекабел сеуште комуницираа меѓу себе со броеви од вип, мобимак на почетокот......За нормални корисници кои се над 90 % телекабел си е супер. Само за цепидлаки или таканаречени тролови кои тражат влакно у јајце не е добар. Ја незнам шо се замараш.
Врни се си у вип, мобимак и нема проблем. Поминале 4-5 месеци и уште немале решено некои проблеми.
Зборуваш како само они да се и готово, катастрофа е. Стварите се такви какви шо се у моменто и тоа е тоа.
Тејкит ор ливит.
Џизас Крајст! Дај бе иди и таму у дирекција на телекабел и испукај се и фрл им ја сим картицата у фаца.Најмалце од се мислам да има 2 сима. Немам никад потреба. Никад.
Да тестирам оператор? За СМС? За роаминг? Ма дај бре се слушаш ли што зборуваш. Па тоа се основни услуги.
Тоа што ти си задоволен со тоа е што е, незначи дека они работат како треба. Имаш договор со нив? Имаш. Дали во потпилност го исполнуваат. Не. Независно дали можам или неможам да го раскинам. Договор е договор. Зашто нудат нешто што неможат да го исполнат.
Среќа што мојата лична сеуште не е кај овие џоамити телеком оператори. А за другите си има уредни жалби, поплаки како е редот. Не се секирај.Џизас Крајст! Дај бе иди и таму у дирекција на телекабел и испукај се и фрл им ја сим картицата у фаца.
Тука џабе плакаш. Нишо нема да промене плакањето тука, пошо неможеме да ти помогнеме.
Понудија нешто шо 90 % од корисниците го очекуваа. Поефитни разговори, стабилна мрежа и повеке интернет за помалку пари од другите оператори кои беа принудени да почнат да ги смалуваат цените (мада не пратам како стојат работите тука и немам појма). Така да вие останатите 10% треба да бидете благодарни на телекабел пошо вип и мобимак ке ви ги намалат цените. Али секако нема да ве толерираат ако навреме не си платете сметката и има одма да ве кинат![]()
USB Flash Drive 3.2 64GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-064G-G46
760,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SILENT KEY PRO, White, KBS-WMS-01-W
970,00 ден
MOUSE WIRED USB A4TECH Bloody Gaming W60 Max Stone, 10000 cpi, 1ms, RGB, Black
1.400,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020292-EU
8.210,00 ден
GAMING FLOOR MAT NEXT LEVEL RACING, POLYESTER, ANTI-SLIP BASE, 165x60x0.3CM, BLACK, NLR-A005
2.850,00 ден
VGA INNO3D GT1030 2GB DDR5, LP PASSIVE, DVI-D, HDMI, N1030-1SDV-E5BL
5.520,00 ден