Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Телекабел станува мобилен оператор во 2018

kotorce

read-only
17 октомври 2016
40
24
Интересна ситуација ме снајде, поднесено е барање за пренос на број кај Телекабел од Вип уште од Вторникот, сеуште од Телекабел велат дека е во процедура односно не е ни одобрено, ни прифатено, од Вип велат дека веќе е даден одговор и најверојатно е одбиено бидејќи сеуште сум на мрежа нивна. Сите долгови се подмирени кај Вип, и самите велат дека нема никаква причина за да се пренесе. Незнам сега кој кого мајтапи овде. Му се има некому случено вакво нешто?

2. Ќе замолам некој да може да потврди дали од Microsoft и Google може да се добиваат Verification Codes?
Pred dva dena ne mozese gmail 074 da se stavi, citni pogore ima pisano

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.295
1.320
Pred dva dena ne mozese gmail 074 da se stavi, citni pogore ima pisano
Мислам дека до G-Mail е проблемот, кај нив го дава како непостоечки број. Види би те замолил јави им се на 074747474, побарај да видат што е и да контактираат доколку можат.

Последна промена:

Balanar

Баниран/a
6 декември 2016
1.066
1.220
Некој да се пожали на КАТАСТРОФАЛЕН квалитет на аудиото на повиците?

Јас сум на ВИП, пријател на Телекабел. Он претходно исто беше на ВИП. Откако се префрли на ТК, го слушам загушено, некако многу пороботски... Исти се телефоните, исти се локациите.

TouchIT

lurker
9 јули 2018
901
643

Јас сум на ВИП, пријател на Телекабел. Он претходно исто беше на ВИП. Откако се префрли на ТК, го слушам загушено, некако многу пороботски... Исти се телефоните, исти се локациите.
И јас слично забележав некако не квалитетен звук имаат повиците исто бев предходно на вип

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.295
1.320

Хммм единствено што сум разговарал со број од Телекабел е контакт центарот на 074... Што знам не сум заприметил проблеми, океј беше квалитетот, важно се разбравме :D Доколку може, нека споделат и други искуство.

Balanar

Баниран/a
6 декември 2016
1.066
1.220
И јас слично забележав некако не квалитетен звук имаат повиците исто бев предходно на вип

Пороботски и погрубо звучи и од Viber повик, овие ептен си ја сфатиле сериозно работата за виртуелен оператор...

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro

Јас сум на Вип и ТК за разлика од Вип, ТК имаат каде каде подобар квалитет на аудио повик. Зашто е кај тебе така, не знам.

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro

kotorce

read-only
17 октомври 2016
40
24
Ne sum zabelezal nikakov probkem so audioto na tk. Ednas mi rekoa koga mi dzvonat deka cudno dzvoni, ama vo odnos na kvalitetot na povikot nemam nikakva zamerka, glasot sto go slusam e cist bez sustenje, eve preeska vo voznja zboruvav i ne zabelezav problem
Se zavisi od pokrienosta so mreza...
Edinstvena rabota sto zabelezav za vreme na povik mi pisuva H+ koga ke go zavrsam se menuva vo 4G

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Јас за овие 2-3 дена слушам одлично, боље него на лајка. А како ме слушаат мене тоа треба да проверам, да прашам.

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
На Iphone има опција да користиш 3г/4г за време на повик зборам за ТК а на Вип таа опција ја нема.

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација
Таа опција се вика VoLTE (Voice over LTE), и ја има скоро секој понов смартфон. Меѓутоа мора и операторот да ја има овозможено на мрежата за да ти работи VoLTE на телефонот.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509
Таа опција се вика VoLTE (Voice over LTE), и ја има скоро секој понов смартфон. Меѓутоа мора и операторот да ја има овозможено на мрежата за да ти работи VoLTE на телефонот.
Телеком пушта VoLTE сигнал? Немам приметено. Баш утре ќе се расчепкам по телефониве на телекомџииве. До пред скоро немаше (летоска, ама скоро ).

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.295
1.320
Сакате да кажете Телекабел (како виртуелен преку Телеком) има опција за VoLTE (доколку поддржува уредот секако)?

bxxxn

user
11 март 2011
1.660
1.812
Колку што се сеќавам VIP пред некои 4-5 години тестираше VoLTE. Но дали воопшто пуштија или дали некој оператор воопшто користи VoLTE немам чуено/прочитано. Веројатно ќе имаше реклами од типот „супер брз, чист сигнал“.

Инаку за второто веројатно е нормално поради помал проток на податоци во тек на разговор да се намали брзината на интернетот.

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Еве ти кажувам, ТК ја има... а ВИП ја нема. :)

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Телеком пушта VoLTE сигнал? Немам приметено. Баш утре ќе се расчепкам по телефониве на телекомџииве. До пред скоро немаше (летоска, ама скоро ).

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk
Едно време имаше VoLTE на Телеком, меѓутоа од тогаш наваму нема, еве веќе 2 години.

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Значи ти можеш да селектираш на телефонот и да одбереш, меѓутоа Телекабел нема VoLTE, тоа сум 100% сигурен.
Тоа е веќе друго, лично сум позадоволен од квалитет на повикот преку ТК отколку на ВИП.

yasho

hello world
11 јануари 2014
479
636
Скопје
Во моментов ниту еден оператор во државава нема активно VoLTE... Дури и телефонот да ви го поддржува, не се користи, бидејќи од мрежна страна не е активно.

А ќе го познаете кога ќе биде пуштено... Едно преку квалитет на говор, друго, по-осетно, преку значително побрзо воспоставување на повик...

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.148
3.022
Тоа што официјално не е најавено пуштањето во употреба на VoLTE не значи дека не постои. Телекабел се познати по тоа што знаат да зголемат брзини и додадат функционалности доста време пред да официјално да објават, а членот погоре веќе забележал разлика.

kotorce

read-only
17 октомври 2016
40
24
Ova e toa volte?
Secondary SIM e Telekabel
227f3be47ce4f62fe3a2182deb61cfac.jpg

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.148
3.022
Ova e toa volte?
Secondary SIM e Telekabel
227f3be47ce4f62fe3a2182deb61cfac.jpg
Тоа е тоа, но не мора да значи дека ти е овозможена таа опција од Телекабел. Ако можеш јави се од двете картички на ист број едно по друго и истестирај брзина на воспоставување и квалитет на повик

Едит- mobile data нека ти биде вклучено

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно