Luki Junior
hello world
- 28 декември 2015
- 151
- 268
Ѓеј.Чекај нека стигне прво![]()
Ама барем голфот ти е најубав.
Ѓеј.Чекај нека стигне прво![]()
Добив поклон SSD Adata SU650, малце ми боде очи зеленава боја пошто не се софпаѓа со другите ствари, ама кога е поклон нема пребирање
Погледнете го атачментот 67237
Вреди за разлика од 2000 денари да се нарача од нет? (Освен ако не си во МКСи купив нов монитор: Dell 210 AHJK U2417H. 215 евра од Амазон.
![]()
)Бесплатна испорака имаш во Анхоч над 1500 денари низ цела Македонија со рок на испорака од 48 часа.Најмногу вреди што ќе ми го донесат дома до врата. Наместо да одам да паркирам и плаќам паркинг, трошам бензин, чекам на каса. Не живеам во Македонија, па таа беше најевтината цена од сите интернет продавници.
Не живее во мкБесплатна испорака имаш во Анхоч над 1500 денари низ цела Македонија со рок на испорака од 48 часа.
Не го прочитав тој дел. ЈбгНе живее во мк![]()
Ова е за компјутер?Купен преку @gOJDO замена за мојот Full HD плус доплата нормалноSamsung UE50NU7022 коска е.Погледнете го атачментот 67536
Човек треба да види и да поработи на глоси екран, за да разбере колку поубава слика имаат од екраните со мат површина. Нормално, глоси не е за секој и затемнета соба е побарување кое треба да се испочитува (прозор позади би бил неподносливо рефлектиран). Вacklight bleed-от на жалост е одлика на повеќето IPS eкрани од економска класа, кај некои повеќе а кај некои помалку изразено. Со тек на време човек се навикнува прво пошто реално и не се приметува многу во работа а второ пошто тоа е компромисот кој е неопходен за добивање на инаку одлична слика со врвна репродукција на бои.Немам врска дали е најдобар избор до 200 евра, важно има тенки безели и преубава слика. Од тоа што малце разбирам од монитори, на lagon lcd test сајтот, сите бои оние од 0 до 100 проценти ги помина без проблем со скоро еднакви прелази. Не споредливо со досега повеќето монитори што ги имам видено. Иначе нема ghosting ефект у игри, фортните,овервач и осталите игри одат екстра. Има дури и опција за побрз response time ама нема резон да се користи. Едино нешто негативно, приметив при подигнување на пц-то на црна слика, во горниот лев агол има малку bleeding(бела боја). У нормална работа не е приметно.
Другар,добар ли си?Го прочита ли ти воопшто насловот на темава?zdravo na site..ke moze da mi pomogne nekoj?mi treba konfiguracija za rabota vo apteka,sto preporacuvate,dali da odam so i 3 ili dovolno e pentium..ramot??...vi blagodaram
hahhaaha dobro de hahhaa..pomogni nesto stom pocna da pishesh![]()
zdravo na site..ke moze da mi pomogne nekoj?mi treba konfiguracija za rabota vo apteka,sto preporacuvate,dali da odam so i 3 ili dovolno e pentium..ramot??...vi blagodaram
fala ti mnogu :Не е право место за вакви прашања, си има посебен дел од форумот за тоа, но еве мое мислење.
Можеш со i3-7100 или Ryzen 3 2200G. Цената им е иста (околу 6.000 денари), Ryzen-от има 4 јадра, има интегрирана графичка и доаѓа со добар кулер, додека i3-ката нема кулер и има само 2 јадра и интегрирана графичка. Лично би одбрал Ryzen 3 2200G зошто за исти пари добиваш скоро дупло процесорска моќ плус има и кулер и нема да треба да трошиш додатни пари. Стај си 8гб рам најевтин ддр4, најевтина матична,барем 450 вати напојување (не зимај кинески и разни глупости, дај 500-1000 ден повеќе за асално напојување да не те боли глава) едно SSD 120GB и ако ти треба хард диск понатака можеш дополнително да си ставиш.
Си ја утнал темата од прва.zdravo na site..ke moze da mi pomogne nekoj?mi treba konfiguracija za rabota vo apteka,sto preporacuvate,dali da odam so i 3 ili dovolno e pentium..ramot??...vi blagodaram
Си ја утнал темата од прва.
Инаку може да одиш и со поефтина варијанта Pentium G5400, бидејќи другиве процесори поскапнаа за над 50% (i3-7100/8100 беа по 6 иљади и нешто, сега се по 10 иљадарки, btw i3 8100 е 4 јадрен и многу подобар од i3 7100...) потоа соодветна ефтина матична H310 чипсет, RAM може и со 4GB DDR4 да пројдеш, ама уште подобро 8GB, некое reliable SSD, фино културно и тивко напојување, класично педантно куќиште, монитор ако треба по избор поголем прегледен и тоа е тоа.
Да, ќе ти врши работа комотно за во аптека со некоја програма. Нема сигурно да сурфаш со 10-ина таба во хром, па да ти снемува рам меморија.haha i kakva utka...DD-64 Kabylake, Pentium® G4560 KabyLake, 4GB RAM, Intel HD Integrated, 500GB HDD mislam deka ova mi e dovolno!?
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C2 Pro 8K QMK RGB, Full Size, Super Brown switch, C2PX-M3
4.640,00 ден
MICROPHONE ELGATO WAVE 3 BLACK, 10MAB9901
11.280,00 ден
SOUND AUDIO MIXER ELGATO WAVE XLR MK.2, 10MAN9901
10.480,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020292-EU
8.210,00 ден
HEADPHONES POLY Blackwire 3320 w/microphone, MS Teams, USB-C + USB-C/A Adapter 8X220AA
3.170,00 ден
PLAYING CARDS PALADONE STRANGER THINGS 5
790,00 ден