FLEGMA
sensei
- 2 август 2012
- 11.553
- 19.226
VIVAX AEMIMislev deka te razbrav. Znaci ti mi preporacuvas ustvari inverter klima 12ka? Site li inverter klimi se 12ki ili ne? Moze li da mi pustis konkreten model za 12ka Inverter ?
VIVAX AEMIMislev deka te razbrav. Znaci ti mi preporacuvas ustvari inverter klima 12ka? Site li inverter klimi se 12ki ili ne? Moze li da mi pustis konkreten model za 12ka Inverter ?
Тие 25 м2 ќе ги загрее било која нормална не-ќумур 12-ка. Хансол ќе ги загрее сите 35м2, со наведените топлотни загуби. Не му се мисли многу, попустот е добар.Планирам да земам клима за греење на простор од околу 35 квадрати. Станува збор за кујна заедно со дневен простор одделен со врата, така што во поголемиот дел од денот ќе се грее само дневниот простор од околу 25 квадрати а по потреба ќе се грее и кујната.
Дилемата е дали да се одбере една појака 12ка како GREE HANSOL кој сега е на акција или пак да се оди на некоја од следниве 18ки?
Без намера да го занемарувам придонесот на другите загадувачи... Намалување повеќе од две третини на загадувањето (преку запирање на горење дрва итн иверки и слично ѓубре за огрев) јас во овие услови би го нарекол чудо.Точно е дека дрвата загадуваат, но и доколку никој не се грее на дрва, повторно ќе е загадено од останатите загадувачи, само ќе е намалено.
Се разбира дека сите загадувачи треба да се третираат, но не е логично најголемиот загадувач да се игнорира и да се остави за последен.Не ми е муабетот дека не загадуваат домаќинствата со греење, туку дека само преодот на инвертери нема да го реши проблемот. Мора да се делува на сите фронтови. Мора и сообраќајот значително да се редуцира. Дали сте спремни зима воопшто да не возите автомобили?
Така де. Ама во зима гледаме неспоредливо многу поголемо загадување. Ти велам нема логика во тезата дека градежната прашина е број еден загадувач. Зошто во зима градежна прашина би имало повеќе? Нема логика.А не треба моментално да се гради за да има градежна прашина. Има стотици активни и неактивни градилишта преку цела година низ цел град.
Чинам муабет за физичката појава наречена дифузија сме правеле и порано на други теми.Инаку зошто во строг центар зима е подеднакво загадено како и во останатите населби, кога таму има најмалку приватни домови на огрев и нема индустриски капацитети?
Не е 6к туку 10к е разликата, што не е малце.За 6 илјади разлика навистина е многу подобра клима од ломо лцлх... Затоа сега го дадоа попустот, после недели акција на ломото. Само сега се нервираат сите што земале ломо.
Ма ја се нервирам пролетта што земав ломо, не па тие пред некој ден што земале. Што и да е, само нека се освестат луѓево за евтино еколошко греење (барем во однос на ќумбињата). И владава конечно да почне субвенци да дава за клими наместо за ќумбиња (на пелети, ама и тие загадуваат а некогаш дури и повеќе од дрва).
5,5kw vs 3,5kwLomo LCLH 5,5kw
vs
Hansol 3,5kw
Хансол би требало да заврши работа за 40м2, но се зависи од тоа колку е реална проценктата: „средно изолиран“.за простор од 40м2 средно изолиран
PAINTING ART SET FOR CHILDREN EXTRALINK (88 pieces) PINK UNICORN
1.430,00 ден
HEADPHONES LOGITECH ZONE 305 MIDNIGHT BLACK Wireless + bluetooth, w/microphone 981-001458
5.790,00 ден
HEADPHONES STAND FragON A1 Black FGLHH22BKWTOWER1K
830,00 ден
GAME SONY PLAYSTATION 5 Slim Blu-Ray Disk Edition 1TB + Fortnite Flowering Chaos
39.990,00 ден
VGA ACER RX 9070 Predator BiFrost Radeon OC 16GB GDDR6 256-bit, HDMI, 3xDP, DP.Z4GWW.P01
40.790,00 ден
CE SMART SENSOR HOME TEMPERATURE AND HUMIDITY MONITOR 3 MINI XIAOMI, White
640,00 ден