Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Aliexpress

5 октомври 2012
857
146
Ќе го прашам поштарот кога ќе дојде деновиве, некои нови бројки се ама не се препорачани. Не потпишува место мене, дури и на одмор кога сум бил одел до кај стариве на адреса да му потпишат. Си се разбируеме многу фино со него. Овие што не барале потпис, ако не ги низ сандаче директно горе во рака ми ги дава. А примив во исто време RB, SG и една LP0009544164. Првите две ги имаше на список потпишав, третава ја немаше.

Прага Чешка трансфер центар, ја пратиле наваму. Алерт ко алерт што се секираш.
Тоа го гледам, но алертов нешто ме збуни :D

Vlecka

hello world
28 јуни 2013
461
247
Vlecka's setup  
Processor & Cooler
i5-3570k w/ stock
Motherboard
Gigabyte Z77-DS3H
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB EZEX
PSU
Cooler Master B Series 600W
RAM
2x4GB Kingston HyperX Blue 1600 MHz
Video card
Nvidia GT1030
Case
Cooler Master N200
Mouse
A4Tech X-748K
OS
Windows 7 Ultimate
Ми стигна пред некое време таква UC____ директ во сандаче беше оставена (додуша маска за телефон па може дека ја собира). Мал проблем е што ставиле ново бројче од нивните и џабе ми е да ја track-нам со старото, ака незнам кога стигнуваат. Ете ја вторава ден после неа шипната касни недела дена.

Anyhow, со оглед на тоа што стигнуваат побрзо скоро нарачаниве него тие пример на 11.11 прашање е дали вреди тогаш попустот за 100 дена чекање во некои случаи, ваше мислење?

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.511
Прва пратка ми е вака што ја гледам со Alert. Дали некој имал слично искуство
Имав јас пред месец-два. Се јави алармот уште кога пратката беше во Кина. Не пишуваше зошто е алармот ниту открив, но тракингот си се ажурираше редовно и пратката си стигна најнормално.
Ќе го прашам поштарот кога ќе дојде деновиве, некои нови бројки се ама не се препорачани. Не потпишува место мене, дури и на одмор кога сум бил одел до кај стариве на адреса да му потпишат. Си се разбируеме многу фино со него. Овие што не барале потпис, ако не ги низ сандаче директно горе во рака ми ги дава. А примив во исто време RB, SG и една LP0009544164. Првите две ги имаше на список потпишав, третава ја немаше.
Сега сите пратки со потпис се земаат. На тие што не се препорачани на прием веднаш им лепат баркод и се следат.

Баш сега имав случај, ми стигна картонче за таква пратка. Бев на шалтер, ја нема, ме пратија кај поштарите. Таму контролорот вика предадена е на шалтер. Пак на шалтер, таму контролорката вика ние не сме ја примиле. Десет дена траеше одисејата, ама ја најдоа и ми се јавија да ја подигнам. Да не го ставаат тоа бројче, ниту ќе знаев дека е стигната, ниту ќе имаше начин да ги натерам да ја бараат, ниту ќе ја најдеа.

bandrej

hello world
9 март 2016
180
182
@bandrej
Ако после третиот ден изнервиран стискаш Cancel, тогаш ти не си Aliexpress-шопер.
Еве и да не сум Aliexpress шопер како што викаш, кажи ми дали мислиш дека продавачот ќе ризикува пари за да добие плус неколку дена за да испадне испораката побрза??

krema

OG
24 јуни 2009
15.726
15.819
youtu.be
Скоро сите работат на тој начин, затоа и има означено за колку време ќе ја прати нарачката (кај некој е 6 дена, кај некој 7, кај некој 8 и.т.н.).
Се случува моментално да го немат производот на лагер па во меѓувреме прават нови набавки (залихи), затоа и таков е системот, ако не ти го шипне во одредениот период Ali автоматски го откажува и ти ги враќа парите назад.

kainn

read-only
29 септември 2017
27
9
јас се изначекав и оште чекам хах земав порачав телефон на:

Order time & date: 14:38 Feb. 13 2018

али јас од кај да знам кинезиве на одмор биле зарди нова година и чекав дури 25 феб за да го шипнат телефон и оште 15 дена до 10 март за воопшто да го пратат на пат .... нз што толко многу чекајне на брат ми му го пратиа на пат за 2 дена а јас 15 дена чекајне, оваа недела тешко али другата би требало да стигне

LXkDt3.png

Riste19

lurker
14 ноември 2016
654
264
што треба статусов да значи?
ecd26c535205b40ae0ea6c3d523fa49d.jpg

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ова значи дека продавачот воопшто нема испратено тоа што си го нарачал , отвори си спор ако не го убедиш да ти испрати , ако испратил стварно треба ден два после тоа да имаш информација "Accepted by carrier" , која ти ја немаш на твојата.

kirebananamen

hello world
14 декември 2017
58
32
Ова значи дека продавачот воопшто нема испратено тоа што си го нарачал , отвори си спор ако не го убедиш да ти испрати , ако испратил стварно треба ден два после тоа да имаш информација "Accepted by carrier" , која ти ја немаш на твојата.
еве одговор имам уште 30 дена ке си почекам не се брзам ;)
51c21c50de42102978b329168cc8e02c.jpg

Riste19

lurker
14 ноември 2016
654
264

Еве види имав дури и случка каде порачав нешто ситно од 3$ и овој ми пушта тракинг бројче што дури и може да се следи и каде информацијата не се промени и заглави Waiting for pickup

ALL-IN-ONE PACKAGE TRACKING | 17TRACK

Значи така си прават само тракинг бројчиња и после не ги испраќаат нарачките, а што ми беше најчудно продавачот има добар фидбек и само на мене ми се случи вакво нешто, по некое време како видов дека не се променува статусот 30тина дена поминаа му пишам ќе отворам спор, ми вика "ти испративме почекај си.." И му отварам dispute и ми вика "ти испративме навистина но сепак ти ги враќам и парите, врати ми пари кога ќе стигне" НЕ СТИГНААА!

Ама во овој случај може и да е системска грешка не викам не!

kirebananamen

hello world
14 декември 2017
58
32
не би требало да не стигне. до сега од преку 100 нарачки од али само 1 ми нема стигнато. стално кога нарачувам ги подредувам по борј ма порачки кој има најмногу и претежно порачувам од првите што се мах до кај 4-5.

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
I5 6500 3,2Ghz, 6mb cache
Motherboard
HP EliteDesk 800 G2 795970-001
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
HP EliteDesk 800 G2 Tower case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
Знае некој која е разликата кај Xiaomi Roidmi 3s помеѓу интернационалната верзија и кинеската? На интернет најдов за 2s само, демек од гласот од апликации навигација и music streaming апликации неможат да се слушаат преку кинеската верзија. Дали истово важи и за 3s?

Ако разликата е само во упатството за користење, пишете само дека нема. :oops:

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.511
Знае некој која е разликата кај Xiaomi Roidmi 3s помеѓу интернационалната верзија и кинеската? На интернет најдов за 2s само, демек од гласот од апликации навигација и music streaming апликации неможат да се слушаат преку кинеската верзија. Дали истово важи и за 3s?

Јас кога го нарачував двојката, единствена разлика што ја најдов беше упатството - на меѓународната е на англиски. Ја нарачав кинеската дека беше напола поевтина и сите опции се достапни и функционални.

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573

интернационалната доаѓа со ставен плеј стор и глобал ром.

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
Јас кога го нарачував двојката, единствена разлика што ја најдов беше упатството - на меѓународната е на англиски. Ја нарачав кинеската дека беше напола поевтина и сите опции се достапни и функционални.
Иста цена се, само едниот треба го чекам 1 месец (интернационалниот), другиот 10 дена (кинескиот). Ондак нарачувам.

интернационалната доаѓа со ставен плеј стор и глобал ром.
Си ги измешал брзините, збориме за полнач-FM трансмитер за во кола. :blush:

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-14400F + Deepcool AG400 V2 ARGB White
Motherboard
ASrock B760M-HDV/M.2 White
Storage
SSD Kingston NV1 500GB M.2 / HDD Seagate BarraCuda 2TB (ST2000DM008)
PSU
Cooler Master V750 GOLD V2
RAM
2 x 16GB (32GB) Kingston HyperX FURY RGB 6000MHz DDR5
Video card
ASRock Phantom Gaming D RX 6800 16GB OC
Case
White Shark Bullet Gaming GCC-2303 White
Mouse
A4 X5 MAX Bloody Gaming Esports Stone Black
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
Cooler Master GM238-FFS 144hz IPS / AOC D2357Ph Led 3D
OS
Windows 11 Pro
До сега повеќе продавачи користеле дел од времето за комплетирање на нарачката, ама вчера врв. :D
За еден процесор се работеше и имаше 10 дена за комплетирање и ми го пушти 2 саата пред истекот на рокот. :p
Мое мислење е дека нивно право е да го користат комплетирањето до последна секунда, затоа што со самото купување и стискање на копчето "buy" на еден начин се сложуваш со начинот на испорака, во спротивно зошто би купувал од тој продавач.:)

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.776
4.498
Неготино
До сега повеќе продавачи користеле дел од времето за комплетирање на нарачката, ама вчера врв. :D
За еден процесор се работеше и имаше 10 дена за комплетирање и ми го пушти 2 саата пред истекот на рокот. :p
Мое мислење е дека нивно право е да го користат комплетирањето до последна секунда, затоа што со самото купување и стискање на копчето "buy" на еден начин се сложуваш со начинот на испорака, во спротивно зошто би купувал од тој продавач.:)
Исто и кај мене, сеа баш пред неколку минути требаше, и глеам Your order has been shipped. Сериозно бе ..

Smoking4e

hello world
19 ноември 2008
413
58
гледам се прави муабет за нарачување телефони, малце сум скептик во нарачување на телефон преку aliexpress. Дали има некој искуство и дали е тоа тоа што се нарачува и што процедури има.
Го гледав овој телефон asus zenfone2 551ML претходно имав лошо искуство со овој телефон бидејќи во разговор блокираше и после тоа се рестартираше.( ме вртеа скоро 3 месеци додека менеџерот не увиде дека не е во ред телефонот) Иначе телефонот го земав во АМЦ одвај го вратив па зедов самсунг с6 (тоа беше пред 2 години)

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно