Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Проблем со телеком

kirev

senior
31 мај 2010
9.030
7.696
Ааууу значи од лошо полошо. ако не го бива ќе мора да ја активирам и тендата. а за даљинското тој не знаеше ни да ми објасни нешо 2000 денари, нешо цела серија не чини не го ни разбрав, а плаќам 1500 за 3-макс пакет.
Дали ти паднало, се скршило, ова она? Не. Инсистирај да ти го заменат и едното и другото во гаранција (не се твои, нивни се). Чкарт роба даваат по муштерии што плаќаат. Ништо џабе не си добил, сѐ си платил.

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Дали ти паднало, се скршило, ова она? Не. Инсистирај да ти го заменат и едното и другото во гаранција (не се твои, нивни се). Чкарт роба даваат по муштерии што плаќаат. Ништо џабе не си добил, сѐ си платил.

Не ги менуваат. Се вадат дека даљинските не се под гаранција, дека не се заедно со box-от, туку посебно, и најдобро што можеш да добиеш е друго даљинско, користено, со помалку фалични копчиња, од некој што го вратил. И да сакаш да купиш ново (околу 1000 ден. мислам дека беа), ќе те маткаат дека немаат на лагер. Ова го кажувам од лично искуство.

А имам и информации дека на некои им даваат нови, од box-овите кои им стојат за нови корисници, па некој што треба да добие нов box и даљинско ке заврши со користено и фалично.

ASUSx55c

hello world
16 јули 2013
79
18
ASUSx55c's setup  
Processor & Cooler
Intel i3 2328M
Storage
465GB Western Digital WDC WD5000LPVX-22V0TT0
RAM
8GB 1333Mhz
Video card
Intel HD Graphics 3000
Mouse
Asus UT-200
Audio
Via HD audio
OS
Ubuntu 17.10
Не ги менуваат. Се вадат дека даљинските не се под гаранција, дека не се заедно со box-от, туку посебно, и најдобро што можеш да добиеш е друго даљинско, користено, со помалку фалични копчиња, од некој што го вратил. И да сакаш да купиш ново (околу 1000 ден. мислам дека беа), ќе те маткаат дека немаат на лагер. Ова го кажувам од лично искуство.

А имам и информации дека на некои им даваат нови, од box-овите кои им стојат за нови корисници, па некој што треба да добие нов box и даљинско ке заврши со користено и фалично.

За паѓање сигурно има паднато од кревет од 20-30 цм, но не е ништо скршено, а веројатно и мене користено ми се погодило, уште вториот или третиот месец започнало да заебава.
Пријави дека те зеза боксот и нека ти сменат комплет нов бокс со ново далечинско!
Богами знае и телевизијата да застане на 5-10 секунди после тоа продолжува или мора да смениш канал па да вратиш дали е до боксот или рутерот не знам.

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.882
3.809
Ќе ти го сменат даљинското другпат кога ќе дојдат за некој проблем, побарај им онака другарски, ќе ти дадат друго најверојатно.

Мене ми го сменија едното не ми се свиѓаше многу тврди му беа дугмињата па ми го сменија од тие со помеки :D

ASUSx55c

hello world
16 јули 2013
79
18
ASUSx55c's setup  
Processor & Cooler
Intel i3 2328M
Storage
RAM
8GB 1333Mhz
Video card
Intel HD Graphics 3000
Mouse
Asus UT-200
Audio
Via HD audio
OS
Ubuntu 17.10
Тестирав брзина преку зте-то и преку тенда, освен шо преку тендата има 4 црти,преку зте-то 2, брзината е мање више таа, и со спидпортот беше тука некаде. Така да мислам дека нема да имам проблем.
6872503015.png
Зте
6872553967.png
Тенда

kirev

senior
31 мај 2010
9.030
7.696
Тестирав брзина преку зте-то и преку тенда, освен шо преку тендата има 4 црти,преку зте-то 2, брзината е мање више таа, и со спидпортот беше тука некаде. Така да мислам дека нема да имам проблем.
6872503015.png
Зте
6872553967.png
Тенда
Абе прогуглај тука на форумов. Не е фрката во брзината и цртките - ТОТАЛНО СЕ ГАСИ ВАЈРЛЕСОТ и се пали после некоја минута кога ќе вклучиш 3-4 уреди и така цело време...

ASUSx55c

hello world
16 јули 2013
79
18
ASUSx55c's setup  
Processor & Cooler
Intel i3 2328M
Storage
RAM
8GB 1333Mhz
Video card
Intel HD Graphics 3000
Mouse
Asus UT-200
Audio
Via HD audio
OS
Ubuntu 17.10
Абе прогуглај тука на форумов. Не е фрката во брзината и цртките - ТОТАЛНО СЕ ГАСИ ВАЈРЛЕСОТ и се пали после некоја минута кога ќе вклучиш 3-4 уреди и така цело време...
само шо осетив на своја кожа, сепак ќе мора и тендата да работи

Despot

read-only
28 јуни 2008
3
0
Здраво,

Имам оптички интернет од телеком и во последно време нон стоп паѓа интернетот и варира брзината. 3г од вип ми е постабилно. Дали и други го имаат овај проблем ? знам и на работа често се дешава да снема интернет од телеком - исто имаме оптички. Или е до рутерот можеби или е нивен технички проблем можеби ? Ова почна после незгодата што ја имаа пред некое време цел ден ко немаше телевизја и интернет...

ASUSx55c

hello world
16 јули 2013
79
18
ASUSx55c's setup  
Processor & Cooler
Intel i3 2328M
Storage
RAM
8GB 1333Mhz
Video card
Intel HD Graphics 3000
Mouse
Asus UT-200
Audio
Via HD audio
OS
Ubuntu 17.10

ASUSx55c

hello world
16 јули 2013
79
18
ASUSx55c's setup  
Processor & Cooler
Intel i3 2328M
Storage
RAM
8GB 1333Mhz
Video card
Intel HD Graphics 3000
Mouse
Asus UT-200
Audio
Via HD audio
OS
Ubuntu 17.10
Овој стариот ЗТЕ по 2-3 пати на ден го рестартирав, па телевизија застануваше, па интернет паѓаше, во 2i втор ден уште немам влезено. Свака част за зте штом и 2i е нивно, старите спидпорти мислам дека беа од AVM.

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.882
3.809
Јас немав проблеми ни со старите ZTE, ни со овој новиов Entry 2i. Освен проблеми со кабли од бандера до куќа.

orce66624

hello world
13 август 2016
101
70
Јас немав проблеми ни со старите ZTE, ни со овој новиов Entry 2i. Освен проблеми со кабли од бандера до куќа.
zdravo na site
da se nadovrzam na temava
koristam uslugi na telekom okolu 10 god(poslednive 5-6 3max,pa femili bbox i na kraj magenta)
poslednive 2 godini imav nonsto problemi mi pagjase linijata na 4mb i po avtomatizam ni internet i tv.Konecno go resiv problemot vcera bidejki vo nedelata na eden batka na 122 mu se ispusti deka imaat nekakvi hibridni ruteri(za tv koristi bakar,a za internet 4g)
vcera svrtev nekolku telefoni odsabalk
je i veke popladneto dojdoa moniraa i konecno imam internet normalen(siminjam i gledam tv vo isto vreme)
na122 mi rekoa deka ke mi ja ogranicat brzinata na 12 mbs kolku sto stoi vo dogovorot megjutoa ne go napravija toamomentalo ide od 50 do 60 brzinata mereno na speed test
taka da ako imate problem so linija ova e samo resenie kade sto nema podrska za optika
ruterot e na huavei
pozdrav

krema

OG
24 јуни 2009
15.709
15.802
youtu.be
zdravo na site
da se nadovrzam na temava
koristam uslugi na telekom okolu 10 god(poslednive 5-6 3max,pa femili bbox i na kraj magenta)
poslednive 2 godini imav nonsto problemi mi pagjase linijata na 4mb i po avtomatizam ni internet i tv.Konecno go resiv problemot vcera bidejki vo nedelata na eden batka na 122 mu se ispusti deka imaat nekakvi hibridni ruteri(za tv koristi bakar,a za internet 4g)
vcera svrtev nekolku telefoni odsabalk
je i veke popladneto dojdoa moniraa i konecno imam internet normalen(siminjam i gledam tv vo isto vreme)
na122 mi rekoa deka ke mi ja ogranicat brzinata na 12 mbs kolku sto stoi vo dogovorot megjutoa ne go napravija toamomentalo ide od 50 do 60 brzinata mereno na speed test
taka da ako imate problem so linija ova e samo resenie kade sto nema podrska za optika
ruterot e na huavei
pozdrav
Читај, читај, и ми се заврте во главата. Заради добрата информација вреди да се прочита овој пост.
Фала батка.

smiljo

read-only
28 февруари 2015
12
2
Здраво, имам Internet M i TV L, брзината треба да ми е 12 мбити меѓутоа никогш не е повеќе од 6.5 мбити. Ако имам вклучено и тв тогаш пак нема шанса и над 5 мбити да отиде, а со исклучено тв е околу 6.5 мбити. Еднаш во месецот во период од неколку часа се случува со вклучено тв брзината да ми е околу 6 мбити. Оддалечен сум од централа околу 3 км(така барем ми кажаа кога имав проблем со тв-то и случајно го прашав техничарот што дојде..), и поврзан со телефонска линија(бакарен линк најверојатно), дали има можност да се добијат тие 12 мбити, треба малку да се биде досаден кон телеком за да ги испорачаат тие брзини? Некакви совети?

И уште нешто..како може да си ја ресетирам лозинката на рутерот(speedport w 503v)? до пред две недели често се вклучував за да гледам одредени информации, меѓутоа сеа не знам која е лозинката, не памтам јас да сум ја сменил, дали е можно од телеком да ја промениле?

shitpost101

hello world
9 февруари 2018
407
297
Оди во телеком ако си на АДСЛ што игурно си, побарај нека ти го сменат во ВДСЛ, нема ништо посебно само им кажуваш и крај резултат кај мене бар , помал пинг и сега ти ги имам тие 12мбпс ама стварно ги има.

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.882
3.809
Здраво, имам Internet M i TV L, брзината треба да ми е 12 мбити меѓутоа никогш не е повеќе од 6.5 мбити. Ако имам вклучено и тв тогаш пак нема шанса и над 5 мбити да отиде, а со исклучено тв е околу 6.5 мбити. Еднаш во месецот во период од неколку часа се случува со вклучено тв брзината да ми е околу 6 мбити. Оддалечен сум од централа околу 3 км(така барем ми кажаа кога имав проблем со тв-то и случајно го прашав техничарот што дојде..), и поврзан со телефонска линија(бакарен линк најверојатно), дали има можност да се добијат тие 12 мбити, треба малку да се биде досаден кон телеком за да ги испорачаат тие брзини? Некакви совети?

И уште нешто..како може да си ја ресетирам лозинката на рутерот(speedport w 503v)? до пред две недели често се вклучував за да гледам одредени информации, меѓутоа сеа не знам која е лозинката, не памтам јас да сум ја сменил, дали е можно од телеком да ја промениле?
Далеку си од централа (3км), ваљда толку е максимумот на линијата до кај 8-10 мегабити.
Влези во рутерот, провери на колку е синхронизиран. Ако неможеш да влезеш во рутерот, ресетирај го, позади на налепницата треба да имаш податоци за влез или после ресет можеше и без пасс да се влегува во тие модели, така нешто.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно