Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
Статус
Затворена за нови мислења.

krema

OG
24 јуни 2009
15.726
15.818
youtu.be
Интересно е дека (прв пат гледам) умрела имаат и бази литраши (PG и VG). Немам информација каков им е квалитетот но во зорт може да завршат работа.
Ако некој има искуство со овие бази нека го сподели.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Де бе, Чико за џабе ли пишуваше најмалку двапати...

Јас имам земено ПГ и ВГ, но уште немам замесено со нив или имам мало количество помешано со други и не осеќам разлика (или не знам која е која :hay:), а за никотински бази не ни гледав затоа што имам поголем бункер од нив. :hay:

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
На времето кога бев на Амбрела тачности, правеа акции на тие што им истекува рокот за неколку месеци и ги продаваа по 59 ден. Тоа беа добри зделки, на пр. Cuban Cigar 12мг никотин, па ќе си ги разблажев со ВГ 1:1.5 и добивав 25 мл течност за околу 30 ден/10мл. Аромите беа јаки и ништо не се губеше...
Последен пат (Април 2016), земав 5 + 1 ФА течности по регулар цена. Сите беа 18 мг, различни ароми. Како почнав да ги користам, сфатив дека во сите има иста течност со иста арома, нешто најблиску до Cuban Supreme бљувотина... Тогаш ми клекна (конечно) дека е време да почнам сам да си правам манџи. :(

Минатото лето купив 5 ФА ароми од кај нив, цените беа 249 - 10% со ВИП картичка = 224 ден по арома. Се погодија по ПС. Али по сегашниве цени?!? Никад нема да ми падне на памет да купам!

Интересно е дека (прв пат гледам) умрела имаат и бази литраши (PG и VG). Немам информација каков им е квалитетот но во зорт може да завршат работа.
Ако некој има искуство со овие бази нека го сподели.
Како што кажа Метузалем. :hay:
Ќе пишам и по трет пат без да се повторам. :)
Во петокот ги посетив на штандот во Капитол и земав повторно 1 литро ВГ. Сакав 2 ама немаа, па направив компромис, бапнав + едно полче. :hay:
И ВГ-то и ПГ-то им се добри, ги користам од НГ наваму, немам замерки. Воедно тоа се единствени производи (според мене) што вреди да се купуваат од нив ... додека не им текне да им ја дуплираат цената, како што направиле со аромите. Уааа апаши! :p

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Воедно тоа се единствени производи (според мене) што вреди да се купуваат од нив ... додека не им текне да им ја дуплираат цената

И јас помислив на тоа, но колку можат да дигнат цена на обични хемикалии, на кои досега најмалку еднаш го менуваа добавувачот, прво беше германска голема позната фармацевтска фирма, па чешка, па шведска (или обратно) - не викам „најмалку двапати“ затоа што мислам дека едното беше ПГ-то, а другото ВГ-то. А со тоа се доведува во сомнение и приказната за сертификатите, но тоа е друга тема.

Сакав да кажам, овие состојки се ептен евтини (види цени во Интер-Хем), па (се надевам дека) не можат да бидат толку безобразни да ги поскапуваат и нив... А ако го направат тоа, лесно ќе се вратиме на нарачување од странство како досега* или дури и од Интер-Хем и слични.

* се разбира дека за од странство не` кине поштарината, но дури и без тоа овие ПГ/ВГ што ги наоѓаме по вејп шопови се најмалку дупло поскапи од нивната вистинска цена... Само треба да се најдат... Во секоја земја посебно, па и во нашата. :hay:

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
^ Шведска? o_O
Морав да го проверам тоа. Ги сликнав и старите ПГ и ВГ за потсетување:
IMG_20180207_110921.jpg
ПГ - Dow Europe GMBH Германија
ВГ - Peter Cramer Central Europe s.r.o. Чешка

Новите ВГ што ги земав во петокот:
IMG_20180207_104835.jpg
AAK Baltic - Шведска

Тоа е тоа со Амбрела, никогаш не сме на чисто.
Старото ВГ ми е ептен на крај, затоа и се појачав викендов. Требаше и манџа да правам, ама пуста мрза ме спречи во намерите. :hay:
Денес баш ќе запнам и така сум на резерва (само 400мл :innocent:) и ќе ги споредам "чешкиот" и "шведскиот" глицерин.
Шала на страна, од старите ПГ/ВГ сум ептен задоволен. Немаат чудни мириси, глицеринот е баш глицерин, како мед е кога се точи, за разлика од тој на Интер-Хем кој беше гола вода и смрдеше на хемија.

Со тој од Интер-Хем направив две шишенца манџа од по 200мл и не ми дојде памет, па по некое време смуќкав уште едно. Третото заврши у WC шоља, а интер-хемовиот глицерин во канта. Слично искуство имаше и @Gajche-X (осетил чуден мирис кога го тестирал), а и @MikickoHC имаше негативен коментар (ВГ-то и така и така, а ПГ-то "не е за нашава работа").

Штета за Молин што се повлекоа. Инавера сеуште е во игра, ама мачно е нарачување ПГ/ВГ од надвор. Литрашите секогаш ми завршувале на царина (2 евра за проверка), а и поштарината е безобразна. За утеха, со нив секогаш сме на чисто што се однесува до квалитетот.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
^ Шведска? o_O
Морав да го проверам тоа. Ги сликнав и старите ПГ и ВГ за потсетување:
Погледнете го атачментот 62032
ПГ - Dow Europe GMBH Германија
ВГ - Peter Cramer Central Europe s.r.o. Чешка

Новите ВГ што ги земав во петокот:
Погледнете го атачментот 62033
AAK Baltic - Шведска

Тоа е тоа со Амбрела, никогаш не сме на чисто.
Старото ВГ ми е ептен на крај, затоа и се појачав викендов. Требаше и манџа да правам, ама пуста мрза ме спречи во намерите. :hay:
Денес баш ќе запнам и така сум на резерва (само 400мл :innocent:) и ќе ги споредам "чешкиот" и "шведскиот" глицерин.
Шала на страна, од старите ПГ/ВГ сум ептен задоволен. Немаат чудни мириси, глицеринот е баш глицерин, како мед е кога се точи, за разлика од тој на Интер-Хем кој беше гола вода и смрдеше на хемија.

Со тој од Интер-Хем направив две шишенца манџа од по 200мл и не ми дојде памет, па по некое време смуќкав уште едно. Третото заврши у WC шоља, а интер-хемовиот глицерин во канта. Слично искуство имаше и @Gajche-X (осетил чуден мирис кога го тестирал), а и @MikickoHC имаше негативен коментар (ВГ-то и така и така, а ПГ-то "не е за нашава работа").

Штета за Молин што се повлекоа. Инавера сеуште е во игра, ама мачно е нарачување ПГ/ВГ од надвор. Литрашите секогаш ми завршувале на царина (2 евра за проверка), а и поштарината е безобразна. За утеха, со нив секогаш сме на чисто што се однесува до квалитетот.
И овие од амбрела не се ншто посебно. Но со оглед на цената и достапноста си бркаат работа.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
^ Оставиш 3.000 денари во продавница. И не важи попустот за тие 3.000 денари. :hay:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Затоа си начекаш попуст во Полска и чиста работа (благодарност до кој беше што го кажа).

А ако не се залетуваш со многу (количински), цариниците нема ни да го пипнат (полската налепница е недопрена насекаде околу пакетчето) и поштарот ќе ти го донесе на врата. :hay:

BoFLVGo.jpg

C0I0fmn.jpg

Не, озбилно, ПГ-то и ВГ-то беа чисто за да им прават друштво на аромите, да не бидат осамени при долгото патување. :hay:

Ај сега најозбилно, веќе наближував до лимитот од 22 евра и не собираше уште една арома или не можев да се решам која да ја ставам.

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
Мучо грациас за благодарноста. :)

Заборави да ги пофалиш за експедитивноста и брзината, ама ај јас ќе го направам тоа:
Inawera.PNG
Да, цели 97 часа или 4 дена.
Не му се замарав со тоа 22 евра, закони и остало. Гледав да не ја надминам границата од 17.3 злоти поштарина (следната е 33, скоро дупло).
IMG_20180207_123925.jpg
Двете вирџинии се по препорака на @Astraion. Само ако не ми се погодат! :p

Мики друже, сори за тоа што се договаравме у ПП. Големо извинување! Така е кога се пушта нарачка у 7 сабајле и тоа во недела, нерасонет...

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Заборави да ги пофалиш за експедитивноста и брзината

Не ги пофалив затоа што дремеше 4 дена пакетчето во пошта. Не се инаверците виновни, но...

SuanRqs.png

А се дружеле пакетчињата долго време, многу од времињата се исти до секунда.

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.165
3.216
Струмица
Двете вирџинии се по препорака на @Astraion. Само ако не ми се погодат!
Вирџинијата е чудна арома да знаеш. Може да ти се допадне а може и да ти има вкус на детергент. На двајца дадов од неа да пробаат и вака ми ја опишаа. Едниот беше ОК а на другиот му беше чудна. :)
Абсолутот исто е малку чуден, може да ти се допадне а може ќе го заборавиш во фиока, како мене.
Mногу се разликуваат Вирџиниите од Дромедари (Пирамида) и 555, вторите се далеку подобри, а особено во последно време Дромедари ми е број 1.

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
@Metuzalem
Епа друже јас се спримив да бидам навредуван, малтретиран, да дремам во редица и отидов во петокот. Како за среќа поминав многу лесно и си ги лапнав аромите. Така позитивно изненаѓен отрчав по глицерин да се комплетирам и еве денес (после 5 дена) белки ќе смучкам нешто.
Наравоучение: чекај си го поштарот. :(

@krema
Ништо страшно.
Ова беше викенд акција со 15%. Некогаш тие екстра 5% се доволни да се возбудиме и да ... шприцаме како кутрето на Метузалем. :hay:

Во Инавера купонот "POTV" за 10% важи во секое време.
Кој прави нарачка за прв пат, може да го искористи купонот "INAWERA" за -15%. Ова отвора простор за дубара во смисол да се направи нова регистрација и така да се проба преку друг профил (не сум пробал). :)

@Astraion
Аааааа не играме така. :D
Шо убаво ми ја исфали како топ тутунска арома, а сега Вирџинија смрдела на детергент.

Допуна:
Како што кажа @krema подолу, "POTV" не важи повеќе. Од сите што ги пробав единствено VU за 5% важи и "INAWERA" 15% за прва нарачка...

Последна промена:

krema

OG
24 јуни 2009
15.726
15.818
youtu.be
Во Инавера купонот "POTV" за 10% важи во секое време.
Не работи овој купон, пробано неколку пати. После последниот купон не работи POTV.

p.s. не сум во зорт, ама наредниот добар купон нема да го пропуштам. :)

OldSchoolPvP

lurker
13 февруари 2014
744
1.169
Shutter Island
Ајде да се исповедам и јас прв пат смучкав течност . ( Не дека не сум знаел како иде отприлика процесот али чисто мрза и немање време си го праат своето ).

Прво да доловам како се осетив додека кував.

1. Никотин порачано од pinkmule заедно со 3 стаклени 50мл флашички ( Доколку ставев една плус флашичка ке ми надминеше тежината на пакетот и ке требаше да платам поспак шипинг. Е сега работате е што никотинот е 52mg повеќето ке кажат дека 100mg е по исплатливо што би било точно, али за моите потреби сметам дека 52mg е сосема доволно. Зашто ? Епа да мавнеме една проста математика од средно ако трошам отприлика 50мл месечно, ( релативно некогаш во ден и повеќе од 20 некогаш и помалку од 2 ) али ако ставам во 50 мл по 3мл никотин за да ми искочи јачина од 3мг тогаш за 12 месеци * 3мл ( ајде и +3 од карти ) 15*3=45мл што значи никотинот би ми траел и повеќе од година скоро 2. Не видов потреба да земам со поголема јачина дури можев и со помала да земам.

27846350_10210926505507708_832480242_o.jpg

2. Пг Вг и Ароми порачани од кај шефот од англија . Пг то и ВГ то се солидно спакувани и немаат никаков мирис.Доста задоволен сум. Пратката стигна за 7-8 дена и тоа избрав шипинг без тракинг кој чини отприлика 5гбп. Али со попустче -10% тој тракинг се неутрализира.Бев во пошта по друга пратка и случајно го замолив чичето да провери за картонска пратка на мое име така по габаритна и ја најде за 2 секунди, а сигурно ке чекав уште 5 дена поштарот дур да донесе ливче бидејќи беше и петок. Секоја чест до шефовите решиле да ме почастат и една арома гага Glazed Banana 30мл. На нивната страна ја нема веќе мислам дека ја имале порано и сега последните ги даваат гратис. Секоја чест солидно ми изгледа.

27848017_10210926505147699_2088937663_n.jpg

Е сега мучкањето прво почнав со една арома. Ја смучкав Haisenberg oneshot aroma од Vampire vape. Препорачуваат од 15-20посто арома јас на 15 ставив. Впечатоци одлична е али да ја имав во 2ри танк не е за целодневна употреба сооглед на тоа што има ментол мене ми е добра да се разладам. Малку и годишното време го промашив кога да се ладам али тоа е.

Screenshot_1.png

Аромите беа нарачувани врз основа на тоа кои рецепти ги имав склопено.Склопив повеќе рецепти али тиа понатаму ке ги смучкам да не стојат туку така. Сега за сега три течности кои што моментално опстојуваат. Првата е некој налик на баклава па да видиме каков вкус ке има по некое време само да дозрее.

Screenshot_2.png
Screenshot_3.png Screenshot_6.png

Е сега работата нема да биде комплетна ако не се брендира малку. Затоа направив стикерчиња кои што ги испринтав на самолеплива хартија и потоа на шишенцето ги залепив. Овоа е првата верзија од стикерите од која сум 80% задоволен наредна верзија треба да поправам некои работи кои мислам дека не ми се убави. ( Како на пример пг,вг да е на англиски, и посветла позадина). Секакви критики и коментари за како да изгледаат подобри се добредојдени. Btw баркодот носи до форумов али немам тестирано дали фаќа. Еве ги стикерите кој сака слободно да си испринта направив во 3 големини и за мали и за големи шишенца ( подоле во пдф фаил ). Се моли @krema да не ми стегне авторски права.

Screenshot_5.png

Како тоа се финално изгледа.
Screenshot_7.png

За крај сакам да подарам код кој го освоив случајно на reddit 100% disscont за течност од 120мл. Али ке треба да се плати шипинг 600-700 денари што и не е така лошо за 120мл течност. Мислам дека може само 1 човек да го искористи така да би било убаво вие што сами си миксате да оставите простор на некој што купува од умрела течности да си го искористи. Страната на која што го добив кодот. Изберете си течност селектирајте 120мл и внесете го кодот.
Cloudberry Vapors ( Кодот е giveaway ). Би било убаво да пишете и ако некој го искористи.

Атачменти

• V_Big (51x102).pdf
    656,2 KB · Прегледи: 5
  • V_Small (38x95).pdf
    676 KB · Прегледи: 4
  • V_XtrSmall (25x67).pdf
    650,3 KB · Прегледи: 1

krema

OG
24 јуни 2009
15.726
15.818
youtu.be
Убаво срочено, браво за подвигот :)
Инаку за авторските права немаш гајле, ќе частеш еден резервоар хајзенберг :D
Абе не било тешко сам да си готвеш :cool:
Puff

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Рекоа дека ќе има, а колку %, не се знае засега.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Рекоа дека ќе има, а колку %, не се знае засега.
Гуру,а и јас не сум во тек. До кога може да се нарача од фастек? И до кога ќе им трае полувреме да се вратат пак на работа?

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Јас ова го знам (и делумно претпоставувам).

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.165
3.216
Струмица
ВГ и ПГ од Е-аромашоп некој почнал да конзумира?
Ме интересира дали се со истиот квалитет од Молин.. се мислам дали да праам пињау на литрак или да скокам право на тубите. На литро и нешто ВГ ми отиде тубата од Молин.

Статус
Затворена за нови мислења.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно