Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
Статус
Затворена за нови мислења.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
^ Потврда на мојата теорија дека до 3-4 шишенца поминуваат. За повеќе, ем што е поголема тежина, и самиот пакет е поголем и полесно ќе им влезе во очи на цариниците. Можеби и автоматски се сортира според тежина или големина.

Секако, има и исклучоци и ова е само теорија, но во мојот случај скоро секогаш се покажала како точна.

Alex M

hello world
1 февруари 2016
140
79
Точно така и јас имам такво искуство..4 шишенца секогаш ми поминуваат без царинска проверка, а на два пати порачував по 5 и отидоа на царинска проверка..По 100 и некој денар..

antinormal

read-only
21 декември 2015
6
12
Скопје
Дечки најпрво браво за активноста и информациите на форумов кои доста работи ми ги разјаснија. Само што почнав да користам електронска цигара (его аио) по случајност (другар ми ја даде за проба) и еве веќе 30+ саати не сум запалил обична цигара. Планирам да откажам цигарите после 9 години многу активно пушење и да почнам да вејпам, па ако може некои совети околу течности (која јачина за почеток при откажување, каков вкус, проценти на PG vs VG итн) и правилно користење на его аио.

Инаку после брзо пролистување на индексот и бар последниве 30 страни сфатив дека во мк се е прескапо да се купува, а периодов не сум баш при пари, па ако некој продава течности (никотински) или ецигари во добра состојба што не ги користи радо би ви ги откупил.

поздрав и фала ви однапред :)

kojoti2

hello world
29 октомври 2014
257
376
Јас се по 5 нарачувам оваа е првпат да на нарачка за бази опнат проверка.

Sent from my MI 5s using Tapatalk

28 јануари 2017
2.066
4.729
Ресен
Дечки најпрво браво за активноста и информациите на форумов кои доста работи ми ги разјаснија. Само што почнав да користам електронска цигара (его аио) по случајност (другар ми ја даде за проба) и еве веќе 30+ саати не сум запалил обична цигара. Планирам да откажам цигарите после 9 години многу активно пушење и да почнам да вејпам, па ако може некои совети околу течности (која јачина за почеток при откажување, каков вкус, проценти на PG vs VG итн) и правилно користење на его аио.

Инаку после брзо пролистување на индексот и бар последниве 30 страни сфатив дека во мк се е прескапо да се купува, а периодов не сум баш при пари, па ако некој продава течности (никотински) или ецигари во добра состојба што не ги користи радо би ви ги откупил.

поздрав и фала ви однапред :)

@antinormal Добредојде

Како некој шо ги откажал цигарите со Его Аио после 20 години пушење, да ти дам некој совет и слободно да се надоврзат сите шо ќе пропуштам нешто.
Да е нај идеална не е али ако имаш воља и добро си спремен со течности ќе ги остеш.
За неа, греачи ќе си нарачаш од овде уште сега бидејќи кај нас се 3 пати поскапи, ако имаш нешто нејасно околу страницата/шипингот слободно прашај.
Никотин, горна граница за таа цигара е 9 по мое, доволно ќе ти е, а шо се однесува на соодносот на ПГ/ВГ, бидејќи овие греачи имаат мал отвор за течност, не би препорачал погуста од 40ПГ / 60ВГ. Течност... 2-3 тутунски барем и нешто овошје, мислам дека е то добар старт а после то ќе ти кажи вкусот шо како.
За да ти турнат малку повеќе греачите, пола секунда пред да завршиш со тргање, пушти го дугмето, ќе го подзаштедиш малку барем овие шо ќе ги платиш по 200 денари од Амбрела.

Од мене толку и среќно.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Мислам дека знаете како е нашава царина. Се што е над 500грама и над 40€ подложи на царински преглед и можност за царинење. Ама веќе ги знаат нашиве играчки и не лупаат царина.102денари...ќе платам и ќе си уживам. Што бидна ова со проверка и плаќање 102 ден. кога самата нарачка колку кошта. Бидна 102ден.= на ампутација на среден прст.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

kojoti2

hello world
29 октомври 2014
257
376
Ма не е проблем плаќање ја држеа плус еден ден им шибнав мејл и одма ја пуштија.

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@antinormal Добре дојде и од мене. Најважното ти го кажаа, а ако си ги читал последниве неколку страници ќе знаеш за течности (еве го моето мислење, за Ендура е, но истото важи и за АИО).

Само да укажам дека со тие глави што ги спомна @Sharlovski на некои им беше премногу жешко на АИО-то, а на некои им беше таман. Препорачувам да прочиташ од главата каква е (колку ома) и ако си задоволен од неа, да земеш иста таква, а ако ти треба поладна, овие или овие (уште поладни). Гледаш само според „жештината“, а јачината на никотин (гребењето/ударот во грло и/или „љутењето“) е друга приказна.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Fasttech ќе пуштат купон во понеделник. Ќе го има овде. Само без гурање...

RU1xFVz.gif

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Не, трае повеќе денови, барем досега секогаш беше така, но затоа што полно луѓе прашуваа, споделувам секоја информација што ја имам.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
DNA со финтите на Чико.

Ако не, тогаш Пико.

(се римува :hay:)

DNA не ги исполнува критериумите (да е со една батерија, од Фастек и до 2000 денари), но ваљда ќе шлапнат и овие некој купон, а можеби можат да се најдат и стари (SEPT10 ако не го скинале), а е далеку поквалитетен од било кој друг мод. Уште подобар би бил брат му што сите го испоземавме, но тој е 10 долари поскап.

А од кинескиве сите ми се исто *****, па зошто не стариот проверен Пико. Јас и така веќе не ги следам кинеските и не знам што би препорачал друго.

За 40 долари (+попуст) во секој случај може да се најде квалитетен мод. Само не заборавај квалитетна батерија или батерии.

Chaeld10_8

user
29 март 2011
1.064
926
DNA со финтите на Чико.

Ако не, тогаш Пико.

(се римува :hay:)

DNA не ги исполнува критериумите (да е со една батерија, од Фастек и до 2000 денари), но ваљда ќе шлапнат и овие некој купон, а можеби можат да се најдат и стари (SEPT10 ако не го скинале), а е далеку поквалитетен од било кој друг мод. Уште подобар би бил брат му што сите го испоземавме, но тој е 10 долари поскап.

А од кинескиве сите ми се исто *****, па зошто не стариот проверен Пико. Јас и така веќе не ги следам кинеските и не знам што би препорачал друго.

За 40 долари (+попуст) во секој случај може да се најде квалитетен мод. Само не заборавај квалитетна батерија или батерии.
Cool Gadgets at the Right Price - Worldwide Free Shipping - China Dropshipping -wallbuys а овој со една батерија ?

Испратено од SM-J330FN преку IT.mk форум апликација

28 јануари 2017
2.066
4.729
Ресен
@antinormal Добре дојде и од мене. Најважното ти го кажаа, а ако си ги читал последниве неколку страници ќе знаеш за течности (еве го моето мислење, за Ендура е, но истото важи и за АИО).

Само да укажам дека со тие глави што ги спомна @Sharlovski на некои им беше премногу жешко на АИО-то, а на некои им беше таман. Препорачувам да прочиташ од главата каква е (колку ома) и ако си задоволен од неа, да земеш иста таква, а ако ти треба поладна, овие или овие (уште поладни). Гледаш само според „жештината“, а јачината на никотин (гребењето/ударот во грло и/или „љутењето“) е друга приказна.

Ги пробав греачите од 1 ом и ич не ги бива, помалку вкус, пареа и некако ми беа чудни за разлика од 0.6 омските, додуша можда е и до навиката шо ја стекнав... не би можел да кажам.

Chaeld10_8

user
29 март 2011
1.064
926
Ги пробав греачите од 1 ом и ич не ги бива, помалку вкус, пареа и некако ми беа чудни за разлика од 0.6 омските, додуша можда е и до навиката шо ја стекнав... не би можел да кажам.
Не ги бива 1ohm и кај мене заебават и јас имам ego AIO 1518255916238.jpg

Испратено од SM-J330FN преку IT.mk форум апликација

antinormal

read-only
21 декември 2015
6
12
Скопје
И јавно да му се заблагодарам на @Sharlovski што си напраивме муабет и во порака и по телефон што ми кажа многу работи и се испазаривме веднаш за течности и грејачи. Останува уште да сменам наскоро ецигарава зашто е стара, премногу користена, има слаба батерија и многу брзо ми троши течност. Препораки ако имате што би можел да купам преку нет или откупам од некој од вас ако се во добра состојба за да не ги чекам многу долго се топло добредојдени. Иначе за почекот ми се свиѓа аио-во зашто е мало, лесно за употреба и носење, а и не е многу скапо. Се надевам ќе издржам да не запалам и направам целосна транзиција на ецигари, а понатака и целосно оставам.

Уште еднаш благодарност на сите активни на форумов што ми заштедија доста време да не буричкам по нет, а богами и пари и што ми дадовте совети и мотивација да оставам цигарите.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64

Добар е, го има и на Фастек по слична цена. Но ги надминува средствата што ги кажа, па затоа не го спомнав. Освен тоа, другиот е поевтин, а со иста електроника, која секогаш работи подобро со две батерии (за пониски снаги нема гајле, но на повисоки може да биде проблем).

Може и тој, не дека не може, но за 50$ апсолутно би го зел братот, така што некој од овие два никогаш нема да дојде на ред. :hay:

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
Ситуацијата со Хотециг малку се извргале.
Ден или два откако го нарачав дроидчето, направија редизајн на нивната интернет страна ... во пракса, повеќе багови и хаос. Финтите за екстра попуст скоро и да не поминуваат (изнимка е купонот SEPT10). Фри шипинг обаче њама. Тоа и ќе се исправи ако досаѓаме со протестни мејлови, ама овој период секако слават, значи останува за подоцна.

Тоа што не може да чека е нивната рубрика "Free Gift".
Голем избор на производи за $0.01!
Не е баш џабе, демек поради PayPal морале да наплаќаат по еден цент - Fine by me! :)
Не смее да се заборави и поштарината. Нели, нема повеќе фри за Македонија...
Жици, егзотични греачи, памук, гаќи за модови, пинцети ... се по еден цент. Еве како тоа изгледа:
Hotecig lista.jpg
Има дури и метални четки за стругање стари греачи (@Metuzalem, мислеле и на тебе). :hay:
Бапнав една нарачка, да видам што ќе се случи. Листата е долга, 17 производи:
Hotecig praksa1.PNG
Hotecig praksa2.PNG
Останува да се одбере тракинг за $1.50, или варијанта шизик на ризик. Јас го одбрав второто. :innocent:

Предупредување!
Овие ќе бидат на одмор до 25-ти, па додека се покренат ќе потрае. Дроидот ми заглави пред нивните празници, па сега ете и оваа (свесно) направена нарачка. Ќе бидам среќен ако видам било што од нив некаде на средина од март. :(
Среќен лов на "поклони" и се разбира, на своја одговорност.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Фала, имам доволно четки. :hay: Сега погледнав, има интересни ситници, но ништо за мене.

Инаку, сабајле кога гледав таму, забележав дека го тргнале копчето за избор на земја и ми се рушеше корпата, но во Chrome помина, а забележав дека е малку редизајнирана и испревртена. Не се задржував многу.

Туку, мене нишанот ми е свртен кон ова. Џенезис сквонкер за усно, уште и ако го возам на температурна контрола ќе биде обединување на сите мои стремежи. :hay: А и ќе можам да го стругам во живо. :hay::hay::hay:

Дупло е поевтин од Хот (каде што е аш) и нешто помалку од тоа од Фастек. Цел ФФФ го пребарав и не најдов ништо да дополнам корпа до 15 долари, па веројатно ќе си платам поштарина, а за инат ќе чекам до понеделник попустот да рипне од 3% на НЕВЕРОЈАТНИТЕ 5%. :hay:

Tom Ford

hello world
20 декември 2017
157
386
Умрела се рекламира со 50% попуст за валентајн, но знаејќи ги како работат и колку се лакоми за пари, најверојатно се работи за уште една измама:

Umbrella Elektronski Cigari

Статус
Затворена за нови мислења.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно