Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

НЛБ наплаќа по 20 денари за „Проверка на состојба“

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.659
13.706
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Овој проблем можно е да се случува и на дебитни картички, но бидејќи најчесто плаќам со кредиитна, не сум приметил трансакција од 20 денари за проверка на состојба на дебитната картичка. Во секој случај, проверете си ги изводите од претходните 3-4 месеци доколку сте клиент на НЛБ Банка.

Проверено до април, нема, а од сеќавање немаше ни во последниве три години. Дебитна.

masterwu

lurker
11 февруари 2016
853
815
Струга
masterwu's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 6600K, Cooler Master Hyper 212 EVO
Motherboard
Asus Z170 Pro Gaming
Storage
Samsung 840 Evo 250GB, 2TB WD Caviar Blue, 640GB WD Caviar Green
PSU
Cooler Master V550S
RAM
16GB (2x 8GB) G.Skill Ripjaws V DDR4 3200MHz
Video card
Asus Strix GTX 970
Case
Cooler Master CM690 III
Mouse
Logitech Proteus Core G502
Keyboard
Das Keyboard Model S (MX-Brown switches)
Monitor
Dell UltraSharp U2410
OS
Windows 10
Рошнав уште малку во сите 3 сметки во фамилија. Секогаш кога ја има трансакцијата "Проверка на сметка", на истиот датум е направена интернет трансакција на веб сајт каде што кредитната картичка се внесува за ПРВ пат.

kirev

senior
31 мај 2010
9.052
7.725
Рошнав уште малку во сите 3 сметки во фамилија. Секогаш кога ја има трансакцијата "Проверка на сметка", на истиот датум е направена интернет трансакција на веб сајт каде што кредитната картичка се внесува за ПРВ пат.
Барај им ги парите назад за сите. И пријави ги во Народна Банка. Додуша ова е голема измама, можеби треба и до инспекции, мин. за економија, организација на потрошувачи...

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје
Имам Мастер кредитна од НЛБ, баш сега проверив и немам никакви одбитоци на неа со тие суми, освен купувања нешто ситно. А баш минатата недела ја регистрирав на два сајта.

Во врска со проверка на сметка, совет да си симнете апликација и активирање на бесплатен профил кој дозволува само проверка но не и плаќање. Јас плаќам 70 ден. месечно за проклик пошто се плаќам со мобилниов најчесто.

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Имам Мастер кредитна од НЛБ, баш сега проверив и немам никакви одбитоци на неа со тие суми, освен купувања нешто ситно. А баш минатата недела ја регистрирав на два сајта.

Во врска со проверка на сметка, совет да си симнете апликација и активирање на бесплатен профил кој дозволува само проверка но не и плаќање. Јас плаќам 70 ден. месечно за проклик пошто се плаќам со мобилниов најчесто.
На секоја уплата и од 100 денари бараат лична карта? Дали си тие нормални. Нема веќе динар да видат!

krema

OG
24 јуни 2009
15.718
15.813
youtu.be
На секоја уплата и од 100 денари бараат лична карта? Дали си тие нормални. Нема веќе динар да видат!
хехех
и јас се зачудив пред некој ден, сакав да уплатам малку пари на мојата сметка и на шалтер ми вика „ќе ве молам лична карта“. Ма марш бе у пм, и` се испонасмеав у фаца:)

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
хехех
и јас се зачудив пред некој ден, сакав да уплатам малку пари на мојата сметка и на шалтер ми вика „ќе ве молам лична карта“. Ма марш бе у пм, и` се испонасмеав у фаца:)
Ма каква лична карта, никад за ништо нема да ги употребувам шпиони маму и ебам!

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.772
4.497
Неготино
Јеп имале некои нови грди правила, некни тука у Карпош 4 и објаснуваа на една баба, викаат и ние не сакаме ама мора.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.659
13.706
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
А слушам дека за влегување и излегување од сеф не барале лична карта.

giphy.gif

masterwu

lurker
11 февруари 2016
853
815
Струга
masterwu's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 6600K, Cooler Master Hyper 212 EVO
Motherboard
Asus Z170 Pro Gaming
Storage
Samsung 840 Evo 250GB, 2TB WD Caviar Blue, 640GB WD Caviar Green
PSU
Cooler Master V550S
RAM
16GB (2x 8GB) G.Skill Ripjaws V DDR4 3200MHz
Video card
Asus Strix GTX 970
Case
Cooler Master CM690 III
Mouse
Logitech Proteus Core G502
Keyboard
Das Keyboard Model S (MX-Brown switches)
Monitor
Dell UltraSharp U2410
OS
Windows 10
Барај им ги парите назад за сите. И пријави ги во Народна Банка. Додуша ова е голема измама, можеби треба и до инспекции, мин. за економија, организација на потрошувачи...

Ако ги бараш парите назад ти ги враќаат без проблем, ама што ако, пак ќе се деси, па пак губење време да одам до банка да пополнувам формулар...

Ако некој има кредитна, и сака да проба, нека си ја додаде на Амазон акаунт. Јас сега ќе пробам да ја тргнам и повторно да ја додадам, да видам дали ќе ми земе уште 20 денари. (На ПејПал кога ја ставив картичката, не ми зедоа)

Edit: Пробав повторно да ја ставам картичката, сега не ми зема...

Последна промена:

Andrejrulz

hello world
14 октомври 2014
107
108
@Andrejrulz мене ми земаат 30 денари месечно, не 20.
0FLsO0BFR0eeNmeans0iow.png

30den.png Еве и од мене.. сега проверив.
Се извинувам на забуната, пишав 20 денари без да размислам, понесен од насловот на темава. 30 си зема секој месец.

Он топик.
Само што проверив на оналјн сметката, ставив филтер од отворањето на сметката (пред повеќе години) до денеска, немам ниту една трансакција како оваа што ја опишува членот @masterwu , за проверка на состојба. А имам направено мноогу интернет плаќања. Почнувајќи локално, сметки и режиски трошоци, повеќе странски страни за интернет продажба, онлајн карти за авиони, сместување, апликации итн... ништо. Ниту една спорна трансакција.
Сепак, користам дебитна, а не кредитна картичка, така што можеби има разлика и тука настанува проблемот

Balanar

Баниран/a
6 декември 2016
1.066
1.220
Да не отворам друга тема... Некои искуства со Халк Банка од некој во поглед на дебитните?

Ја гледам Visa Platinum дебитната картичка. 600 денари е годишно.
Исто интересна е и Mastercard Debit Contactless.
И тука опцијата што најмногу ми се допаѓа општо во Халк - подигнување на кеш без да ја носиш картичката со себе.

Последна промена:
R

Roncic

Гостин
Халк банка е тиња тињосана. Бар во Прилеп. Подигнување на поголема сума само со најава :D . Замисли ако немаат пари во експозитура , kako би имале во банкомати .

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.407
1.641
Да не отворам друга тема... Некои искуства со Халк Банка од некој во поглед на дебитните?

Ја гледам Visa Platinum дебитната картичка. 600 денари е годишно.
Исто интересна е и Mastercard Debit Contactless.
И тука опцијата што најмногу ми се допаѓа општо во Халк - подигнување на кеш без да ја носиш картичката со себе.

Мене и од НЛБ ми дадоа Mastercard Debit Contactless, без екстра доплата или екстра трошоци околу неа.
Едноставно си побарав "екстра картичка" во случај да ми се заглави примарната дури во странство и да останам без пари...

dddragan

hello world
12 август 2014
435
596
Не се воскреснува тема со ваков наслов, ќе почнат порталиве шокантни статии да објавуваат....

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com
Не се воскреснува тема со ваков наслов, ќе почнат порталиве шокантни статии да објавуваат....

Не не, барем не до изборен молк. Зафатени се :)

Него жена ми мораше да се префрли во НЛБ по налог на работодавачот (иако нема право нели да налага такво нешто). Ја испразнив мојата картица предходниот ден, а заборавив парно да платам. Викам дај картицата да платам сметка и оп неможе.

Синоќа се јави на тој дежурниот број, наводно требало да се иде на шалтер да се потпише нешто пред да се плаќа на интернет или такви некој глупости.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.772
4.497
Неготино
Jaс имам VISA од нлб, се мислам да одам да си ја сменам во MC Contactless.
95% од времето пазарувам со картичка и ме нервира пинови и глупости више ..

Се доплаќаше нешто?

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно