Balanar
Баниран/a
- 6 декември 2016
- 1.066
- 1.220
Ова го има и во Тутунска, на шалтер само со лична карта.
На банкомати мислев без картичка подигање кеш...
Ова го има и во Тутунска, на шалтер само со лична карта.
Ова за тебе е најважната работа кај една банка? :hay:
Jaс имам VISA од нлб, се мислам да одам да си ја сменам во MC Contactless.
95% од времето пазарувам со картичка и ме нервира пинови и глупости више ..
Се доплаќаше нешто?
Ми стига, да.Не мораш да ја мењаш, можеш дополнително да ја извадиш бесконтактната.
Ако ти стига плата во НЛБ не се доплаќа ништо.
Ми стига, да.
Во тој случај, од која картичка ќе можам да си вадам пари на банкомат, визата или бесконтактната?
Jaс имам VISA од нлб, се мислам да одам да си ја сменам во MC Contactless.
95% од времето пазарувам со картичка и ме нервира пинови и глупости више...
Секому неговото. Јас па веднаш би искочил од банка што дозволува подигање на кеш од банкомат без картичката.
Затоа што претпочитам кеш да може да се извади само со физичка картичка. Од разбирливи причини... Инаку не, не знам како им функционира „тој дел“. Нешто со биометриски податоци, отпечаток на прст, препознавање на лице/рожница, итн?
Сега и мене ме интересира. Не е сарказам, озбилно.
Хаха, многу смешно.
Де доврши го муабетот кога веќе ми ја разбуди љубопитноста... Како функционира подигање на кеш од банкомат без картичка во НЛБ?
https://www.halkbank.mk/content/pdf/2018/Alternative/Upatstvo Smart Cash.pdf
Треба некој да ти го украде телефонот, да ти пробие ПИН/било каква заштита на истиот, да ти пробие ПИН/фингерпринт на апликацијата од Халк (претпоставувам дека имаат таква метода пошто и НЛБ имаат пред логирање на м-клик да ти бара пин/фингерпринт) и да си генерира код за да подигне пари од банкомат.
Ок, да. Ама ова изгледа поспоро и покомплицирано од едноставно носење картичка.
За сервис кој го рекламираат како „полесен и поедноставен“ мене ми изгледа поспор и покомплициран![]()
Исто така скоро никогаш не функционира. Имам другар кој е во Халк, пробувавме неколку дена по ред и никако не функционирашеОк, да. Ама ова изгледа поспоро и покомплицирано од едноставно носење картичка.
За сервис кој го рекламираат како „полесен и поедноставен“ мене ми изгледа поспор и покомплициран![]()
НИКАДЕ во упаството не пишува „полесен и поедноставен“, буквално никаде. Ниту па во рекламите за оваа услуга на Халк сум слушнал такво нешто. Али ти си знаеш, може читаш на гравче, кој да те знае.
,,Овозможува поголема флексибилност при користењето готовина од страна на корисниците на електронско банкарство на Банката, како и од страна на нивни најблиски или трети лица, за што одлучува клиентот."
Само шо ми текна на видеово и сакав да го шернам коа гледам си ме претркал
Ова многу повеќе ми се допаѓа од Smart Cash, али никогаш не сум го искористил досега..
MEMORY CARD SANDISK MICRO-SDXC UHS-I 32GB EXTREME C10 w/adapter 100mb/s A2 V30, SDSQXAF-032G-GN6MA
1.980,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 4000D WOOD RS, Black/Walnut, CC-9011340-WW
9.850,00 ден
MICROPHONE ELGATO WAVE 3 BLACK, 10MAB9901
11.280,00 ден
MOUSE WIRELESS CORSAIR SABRE V2 PRO RGB, Ultralight Gaming Mouse, 36g, MARKSMAN S 33000 DPI, 2.4Ghz/Bluetooth, Black, CH-931G000-WW
6.750,00 ден
KEYBOARD WIRED USB GEMBIRD SLIM KEYS, Black, KB-MCH-05
480,00 ден
PSU 850W CORSAIR RM850E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020293-EU
8.450,00 ден