Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Xiaomi Mijia M365 Electric Scooter

Ficiani

Multipotential
1 јуни 2012
515
969
Скопје
www.kordanovskifilip.com
У Грчка 399 а ако земеш назад ДДв уште поефтино.

Супер е ривјуто - кратко и јасно.

Мене ме интересира дали има опција некако да се заклучи или да не може секој што ќе се дочепа до него да го уклучи и вози - некои други марки го имаат овој feature.
Има ама ставено е ради реда. Ако го заклучиш и некој (или ти) го крене и почне да го вози, почнува да вибрира и да свири и подкочува (не можеш да го возиш). Не тестирав после тоа што се случува ама не е некоја добра заштита.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013

gego

hello world
6 декември 2009
333
360
Скопје
gego's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 3600 & stock cooler
Motherboard
MSI B450 TOMAHAWK
Storage
SSD 500GB & WD 2TB
PSU
Chiftech 750W
RAM
16GB
Video card
AMD RX 580 8GB
Case
NoName
Mouse
Blaody V5
Keyboard
A4Tech X7 G800W
Monitor
Asus VA24EHE
OS
WIN10
Возев точак до пред некоја година ама качив 15 кила последнава година ради многу работа и обврски, и сеа со скутеров пепел :D шала на страна, треба да се слабее, а скутеров не помага за физичка активност. :D

Скутеров напрај го тротинет и ќе имаш физичка активност, Се прашуваш како? Е па едноставно. Не го полни! :)))

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Не дека се по 10$ али се далеку под 1200$ кај али
Online Shop for electric wheel Wholesale with Best Price

Надоле мислев, нагоре сум пишал.

Сепак, поквалитетни китови на bafang почнуваат од 600 долари, без батери пак и со 68мм мотор. Ако сакаш фул кит со 120мм и батерии ќе платиш 1200.

Bafang BBSHD 48V1000W Ebike Electric bicycle Motor 8fun mid drive electric bike conversion kit dpc 18 display with Brake sensor-in Electric Bicycle Motor from Sports & Entertainment on Aliexpress.com | Alibaba Group

Тие од 130 долари што ги гледаш не се истите, тоа се за на тркало.

StOrMK

lurker
25 јули 2015
974
484
Скопје
StOrMK's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 - 4440
Motherboard
Gigabyte H81M-S
Storage
TOSHIBA DT01ACA100 1TB
RAM
Kingston HyperX Fury 8GB
Case
Ментална :D
Mouse
Motospeed V70
Keyboard
Motospeed CK 104
Audio
Realtek HD Audio
Monitor
Benq DL2215-B 1920x1080 Full HD
OS
Windows 10 PRO 64bit
Ги гледав некои дечки кај Војна болница се возеа. Одеше брзо, +/- 30 км/ч. Изгледа јако.
Да беше до кај 10к би го земал чисто од мерак и за кратки релации. За до продавница е закон (па дури и за во продавница :D ).

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.692
3.331
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
офтопик:

Цел сончев брег во Бугарија беше со вакви мотори:
DoSmart El-Scooter City, svart | DoSmart El-Scooter

Скоро сите си имаа вакво моторче и си пазаруваа со него до локалните продавници.
Ептен царска работа, плус имаш корпа за работи (чанта или кеси од маркет).

dule_

hello world
7 март 2015
264
158
Има некој податок колку бу траела батеријата? На пример кога ќе почне да се намалува растојанието што може да се помине со едно полнење.

Sent from my MI 6 using Tapatalk

gego

hello world
6 декември 2009
333
360
Скопје
gego's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 3600 & stock cooler
Motherboard
MSI B450 TOMAHAWK
Storage
SSD 500GB & WD 2TB
PSU
Chiftech 750W
RAM
16GB
Video card
AMD RX 580 8GB
Case
NoName
Mouse
Blaody V5
Keyboard
A4Tech X7 G800W
Monitor
Asus VA24EHE
OS
WIN10
Како е регулиран тротинетот од аспект на сообраќајни правила? Може да се вози по велосипедска стаза? Кацига највероватно мора да се носи? Некакви искуства со полиција има некој?

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.510
Не е регулиран. Кај нас класификацијата се прави според зафатнината на моторот, а овие немаат мотор со внатрешно согорување. Потребно е да се ажурира законот за да се регулираат овие возила кои ќе ги има се повеќе.

Ficiani

Multipotential
1 јуни 2012
515
969
Скопје
www.kordanovskifilip.com
@dule_ па технички најверојатно со секое полнење на батеријата (1 cycle) таа слабее за некој мал процент (0.х) а со тоа се намалува и дистанцата што ја поминуваш. Како и да е кога тогаш ке треба да ја замениш батеријата (ваљда после две години), нова чини 100 еур мислам.
@gego не е регулиран уште, ама користи common sense за правила додека не се ажурира законот: кацига е препорачливо, најбезбедно е за велосипедски патеки и препорачливо (пошто си побрз и од велосипедите), по улица само кога мора, на автобуската лента најдесно до тротоарот ќе си возиш. Со полиција не, само ме имаат погледнато попреку кога сум проаѓал до нив.

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Ова е дефинитивно нешто најдоброто мини превозно средство,само ме плаши дека во брзо време,мрдната наша држава,ке почне да измислува закони и полагања за ваквиот вид на превозни средства.

SYM_J

hello world
3 декември 2012
61
60
Екстра е тротинетов, само како што пиша некој погоре, многу е добро да има велосипедски патеки на секојдневната рута која ја возите.

Многу добра работа е и темпоматот кој го користам цело време. Батеријата на удолница се полни, има 3 нивоа на полнење но поради некои проблеми со прегорување на осигурувач, препорачливо е да биде ставено на најслабо полнење. Можеби со новиот апдејт е средено, но не би ризикувал.

Како фабричка мана е крцкањето што се јавува кај склопувањето. Кај мене се појави уште вториот ден. Но на интернет се најдуваат китови со разни дебелини кои го спречуваат триењето метал со метал (нормално може и DIY направија да помогни).

@boksata батеријата е ЛГ, но овој со огласов кога препишувал не ни забележал што има напишано, а можеби и намерно за да се лаже народов. Од вакви трчи-лажови смоки не би купил, а не да му ги дадам 420 евра.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.921
8.412
Dmyv5GbXcAA4DjY

Exooo

hello world
21 декември 2016
82
40
Одлична тема, фала за споделените искуства. Прашање, доколку го купам скутерчево од грчка, дали ќе можам да направам повраток на данок? Доколку некој има искуство би замолил да сподели.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно