Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Windows 10 генерална дискусија

bxxxn

user
11 март 2011
1.659
1.812
Не, не се однесуваше тебе.

Баш тука е проблемот што друг член (не ти), токму тоа го тврдеше. Со неговата фамозна изрека торент =/= оригинал. Макар да и ти се надоврза на неговата изрека.

Што ме цитираш 100 пати и дрско ме нарекуваш НЕУК, НЕПИСМЕН...

Врати се малку прочитај ВНИМАТЕЛНО што сум пишувал до сега и прочитај си ги СИТЕ твои навреди кон мене.

Си слипстримувал Вин 10 исо и не отру тука. НИКОЈ не рече дека ти си ставил ВИРУС или твојот торент има ВИРУС. ВИРУСОТ ти е у карактер. Ако си роден `62 и имаш 56 години, за таа возраст е достигнување да компајлираш ИСО, али батка за повеќе од пола век си требало да научиш да разговараш.

Олабави малку со репликите, од една од подобрите теми, последните неколку страни немаат никаква употребна вредност.

Со голем страв дека Микрософт ќе ги отпуштат иљадниците програмери бидејќи сега ти сам го одржуваш Виндовс, мојот став останува ист:

ОРИГИНАЛ СОФТВЕР СЕ ПРЕЗЕМА ОД ОФИЦИЈАЛНИ СТРАНИ И ТОЧКА.

bart-simpson-generator.php

tanush

hello world
3 ноември 2007
129
16
Мапет шоу
Виндовс можеш да преземеш N=X

1. Media Creation
2. Windows Update Assistant
3. Direct Download Link
4. ESD to ISO
5. Тетка ми има оригинално ЦД (од оние што се прелева светлото кога го гледаш искосо)
6. ...

Не од тебе ќе земам торент, 100 поста за 11 години, компјутерски експерт од големите. Јас не мислев ништо лошо, но не планирам да се правдам.

Симнување на Виндовс од торенти е ЛОША практика, тоа ми беше целта да кажам.

Ако нешто си направил свое, секоја чест, пушти линк да преземат, иако според ЕУЛА, ова што си го направил е кршење на авторски права. Без линк без ништо, како да те најдат на бит-торент (може и си постирал некој линк, апсолутно немам време да барам и да се замарам со небитни работи). Еве јас сум на пример во Кичево, анонимен сум, потрудете се најдете ме?! Без линк, без ништо 9/10 ќе преземат погрешен Виндовс, 50% од тие ќе имаат малвер.

Веќе не ти реплицирам, кој сака нека преземе Виндовс од торент, за мене тоа е глупост.
Леле колку си стоиш на зборот. Немав намера да те цитирам, ама пошто не стоиш на збор морам.
Твоето N=x се сведува на нула. Толку ти е капацитетот за да најдеш на гугл? 1 и 2 се сведуваат на исто. 3 и 4 не ни знаеш што се и од кај се симнувааат, баш ме занима каде Мајкрософт официјално издал ЕСД за да ти го конвертираш во ИСО. Ова 5 ти е најјако. Прашање дали тетка ти има такво ДВД и не знам како преку интернет ќе ти го прати. He знам и дали познаваш некој што има такво. A ова 6 е ептен најјако. Паѓам пред аргументот веќе со точка 6 ме поби во секој можен поглед.

Никој тебе не те тера да земеш торент од никого. Ти од никого нема да земеш, не заради друго туку поради твојата неукост. Ете пак го употребив тој збор, не за да те навредам, зошто ако тоа ми беше целта ем ќе употребев повеќе зборови ем ќе беа пострашни. Го кажувам тоа затоа што е вистина, а ако тебе вистината те навредува е твој проблем.

За мојата стручност не треба да говори колку постови сум напишал на некој си форум и за колку години. Оние што ме познаваат, знаат за мојата стручност со над 30 години искуство во IT сектор.

Гледам си експерт и за авторски права. Браво, секоја чест. Со што тоа кршам авторски права? Можеш да ми цитираш кој член од DMCA го прекршувам?

Оној што сака да ги најде моите торенти, кажав и од која страна се и кои се деталите за да ги најде. Овде јавно објавување колку знам е забрането.

Симнувањето проверен торент е секогаш подобра опција од твојата н=1 тежи кон нула е секогаш подобра опција.
Што ме цитираш 100 пати и дрско ме нарекуваш НЕУК, НЕПИСМЕН...

Врати се малку прочитај ВНИМАТЕЛНО што сум пишувал до сега и прочитај си ги СИТЕ твои навреди кон мене.

Си слипстримувал Вин 10 исо и не отру тука. НИКОЈ не рече дека ти си ставил ВИРУС или твојот торент има ВИРУС. ВИРУСОТ ти е у карактер. Ако си роден `62 и имаш 56 години, за таа возраст е достигнување да компајлираш ИСО, али батка за повеќе од пола век си требало да научиш да разговараш.

Олабави малку со репликите, од една од подобрите теми, последните неколку страни немаат никаква употребна вредност.

Со голем страв дека Микрософт ќе ги отпуштат иљадниците програмери бидејќи сега ти сам го одржуваш Виндовс, мојот став останува ист:

ОРИГИНАЛ СОФТВЕР СЕ ПРЕЗЕМА ОД ОФИЦИЈАЛНИ СТРАНИ И ТОЧКА.
Не гледам никаде навреда кон тебе. Треба да бидеш благодарен што ти укажувам на грешките па да поднаучиш нешто од повозрасни.
А кажав во претходната реплика моето искуство е далеку поголемо од слистримување. Повели ти направи го, јас со задоволство ќе го симнам твојот торент, а не да се заморувам со правење на истиот и губење време. Бидејќи ги правам лично за мои потреби, не гледам зошто не би споделил, а кој сака нека симнува, кој не , не мора.
Бре колку сте биле осетливи вие помладиве чудо едно..... и ти ќе кажуваш кој да научел да разговара. Смири се малку, олабај имаш време во животот и да научиш нешто.

Последна промена:

l1d0v1c

lurker
10 март 2011
700
1.596
@tanush за човек кој пред 3 месеци бараше помош/совет како да слипстримува, многу некако акциите ти скокнале на оваа тема. Дај олабави со навредите, никој ни ти контрираше ни ништо. Незнам зошто воопшто се најде засегнат во целата оваа работа.

Секој си има свое мислење и нема што ти да ги нарекуваш "неуки", "неписмени" итн. Некој сака да симнува од торенти, некој неќе, помири се со тоа.

А незнам од каде ти оваа дрскост кога наназад по твоите мислења единствено што гледам е несоодветно комуницирање на форум (Windows 10 темата и твоите 9-10 последни мислења) и ако погледнеш поназад во твоите мислења ќе најдеш прашања за тоа како да активираш Windows 8, или како да ставиш две верзии на USB и слично.

До вчера не знаеше како multiboot да направи сега тука ќе ми се прави некој што ГАРАНТИРА торенти дека се побезбедни од официјален сајт.

tanush

hello world
3 ноември 2007
129
16
Мапет шоу
@tanush за човек кој пред 3 месеци бараше помош/совет како да слипстримува, многу некако акциите ти скокнале на оваа тема. Дај олабави со навредите, никој ни ти контрираше ни ништо. Незнам зошто воопшто се најде засегнат во целата оваа работа.

Секој си има свое мислење и нема што ти да ги нарекуваш "неуки", "неписмени" итн. Некој сака да симнува од торенти, некој неќе, помири се со тоа.

А незнам од каде ти оваа дрскост кога наназад по твоите мислења единствено што гледам е несоодветно комуницирање на форум (Windows 10 темата и твоите 9-10 последни мислења) и ако погледнеш поназад во твоите мислења ќе најдеш прашања за тоа како да активираш Windows 8, или како да ставиш две верзии на USB и слично.

До вчера не знаеше како multiboot да направи сега тука ќе ми се прави некој што ГАРАНТИРА торенти дека се побезбедни од официјален сајт.
Јас неписмен не спомнав немој да лажеш. Ако сакате темава да ја претвориме во политика, нема проблем. Точно дека прашав во врска со слипстримување, ама погледај што прашав и дали некој воопшто одговори.

A лага е е и дека сум прашувал за активација или за мултибут. Исто е и лага дека сум рекол дека е побезбедно од торент. Гледам твојава реплика е ептен соодветна. Браво.

bxxxn

user
11 март 2011
1.659
1.812
Само за @tanush пратено од неписмениот

Еве ти преку 100 директни ESD линкови директно од Микрософт, се извинувам на администраторите, нека го избришат линкот веднаш, штом експертот ќе го букмејкира.

https://www.itechtics.com/windows-10-1803/

Јас сфаќам дека сакаш да ти го симнуваат торентот, тоа е некаков вид на признание, како и лајковите тука, со кои впрочем доста лошо стоиш.

Што велиш како за неписмен доста финти нафрлам :)

Молба до администраторите: секако и замолувам последните неколку страни или да се избришат или да се преместат на помалку битна локација (офф топик или сл.)

bxxxn

user
11 март 2011
1.659
1.812
Само докажуваш дека не читаш. Ниту е од мајкрософт ниту има ЕСД.

Човек, ти си стварно тврд орев. Провери ги линковите, директно ти се од Windows Update. Сакаш да се кладиш во 10000 евра, иако во принцип не се кладам на големи суми со луѓе кои не сакаат да дадат 100 евра за оригинален Виндовс (уствари забравив, за оригинален не можеш сам на себе да си го продадеш, пошто нели ти правиш Виндовс[1])

референци:

[1]
Slipstreaming Windows 10

tanush

hello world
3 ноември 2007
129
16
Мапет шоу
Само за @tanush пратено од неписмениот

Еве ти преку 100 директни ESD линкови директно од Микрософт, се извинувам на администраторите, нека го избришат линкот веднаш, штом експертот ќе го букмејкира.

https://www.itechtics.com/windows-10-1803/

Јас сфаќам дека сакаш да ти го симнуваат торентот, тоа е некаков вид на признание, како и лајковите тука, со кои впрочем доста лошо стоиш.

Што велиш како за неписмен доста финти нафрлам :)

Молба до администраторите: секако и замолувам последните неколку страни или да се избришат или да се преместат на помалку битна локација (офф топик или сл.)
Смешен си. Ова страна што си ја навел ниту има некаква врска со Microsoft ниту е па легална. Некој си аматерски блог. Понелегална е од било кој торент тракер. Така кажи ти дека за тебе е легално се што е http или ftp даунлоуд. Браво, одлично.
Aj сега заедно со Барт Симпсон повторувајте:
www.itechtics.com не е ниту официјална ниту легална страна

Mayson

user
10 април 2011
1.040
589
Mayson's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 6500
Motherboard
Asus H110M-K
Storage
Samsung 850 EVO 250 GB + Kingdian S370 512 GB + HDD Hitachi 2 TB
PSU
HCG-520M
RAM
16 GB DDR4 2133 MHz Patriot
Video card
ASUS Strix RX 470 4GB
Case
Antec GX500
Mouse
Logitech MX 518 Legendary
Keyboard
Redragon K558
Monitor
AOC G27 70PF FreeSync 144Hz
OS
Windows 10
audiodg.exe Windows Audio Device Graph Isolation

у последно време почна да се појавува и 30% користи процесор.... некат и се губи звукот, со енд таск се средува ама после неколку минути пак се пали...

Mayson

user
10 април 2011
1.040
589
Mayson's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 6500
Motherboard
Asus H110M-K
Storage
PSU
HCG-520M
RAM
Video card
ASUS Strix RX 470 4GB
Case
Antec GX500
Mouse
Keyboard
Redragon K558
Monitor
OS
Windows 10
сега за сега е ок сите 3 кораци ги направив

dule_

hello world
7 март 2015
264
158
Дечки проверен линк за симнување windows 10? И да може да се лиценцира после инсталација.

Фала однапред

Sent from my MI 6 using Tapatalk

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
I5 6500 3,2Ghz, 6mb cache
Motherboard
HP EliteDesk 800 G2 795970-001
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
HP EliteDesk 800 G2 Tower case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10

krema

OG
24 јуни 2009
15.710
15.805
youtu.be
А од каде најпроверена лиценца?

@dule_
Прочитај од овде па до последниот пост и ќе си го најдеш одговорот на твоето прашање!

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Абе симнете директно од мајкрософт после само активација...63514173783003017 пати е кажано до сега, и пак истото прашање.

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
А од каде најпроверена лиценца?

@dule_
Прочитај од овде па до последниот пост и ќе си го најдеш одговорот на твоето прашање!
Од Ибеј, едно време беа банирани тие што продаваа лиценци сега не знам како е.

Mayson

user
10 април 2011
1.040
589
Mayson's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 6500
Motherboard
Asus H110M-K
Storage
PSU
HCG-520M
RAM
Video card
ASUS Strix RX 470 4GB
Case
Antec GX500
Mouse
Keyboard
Redragon K558
Monitor
OS
Windows 10
на лаптопот маусот си работеше ок, и денеска селктирање текст е катаствора исто и драгинг.....

Smoking4e

hello world
19 ноември 2008
413
58
ме интересира меѓу windows 10 Pro, Education и Enterprise(64 бит), кој е најдобар од овие!!!

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно