Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Windows 10 генерална дискусија

Steam.

user
31 мај 2011
1.083
999
Чаир
Steam.'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5700X3D w/ Arctic Freezer 36
Motherboard
ASUS TUF B550M-PLUS
Storage
Samsung 970 EVO PLUS 1TB + 2TB WD20EZRX x2 + WD SN770 1TB
PSU
Corsair RM1000e
RAM
32GB DDR4@2666MHz
Video card
Gigabyte RTX 5070 Ti WINDFORCE OC SFF
Case
CoolerMaster MasterBox NR600
Mouse
LAMZU Atlantis Mini Pro
Keyboard
LEOBOG A75
Audio
JCally JM20 MAX w/ AKG K371
Monitor
AOC Q27G4ZR + BenQ EX240N
OS
Windows 11
И кај мене има проблем околу активацијата. Инсталирав чиста 1803 верзија и активирав со MTK (подесив Дефендер да не чепка во C:/Windows/AutoKMS) ама бадијала пак скока антивирусот дека имам вирус. Ме скрена со нотификацииве.

гасете виндовс дефендер од group policy, ја неам сретнато поголемо гомно, по дифолт го правам ова. активатор не дава да стаиш камо ли крак. исто и апдејти од group policy да те notifyнува само кога има апдејти, а не да ги симнува па да те извести кога ќе бидат симнати и спремни за инсталирање да напиња.

Rac58

Баниран/a
5 јануари 2017
315
243
Скопје
  • Проблем со инсталација на Windows 10 Pro со последниот апдејт. OS го симнав од Hei Doc.net Windows Iso Downloaders со последниот апдејт и со Руфус го префрлив на Усб. Инсталацијата почнува и кога одам на партицијата за инсталација застанува и ме информира следново: Untitledaaaaa.png Што да правам. Има ли некој линк за Windows 10 Pro. со последен update.

skullmonkey

poweruser
25 април 2007
4.503
3.454
Скопје
www.gorast.com
Зошто ти оди на тој букмарк види во хром, а за системот во некој од новите апдејти има опција да продолжи од кај што си застанал и ти ги отвара сите апликации што ти биле последно отворени.

Јас ова го искористив
Windows 10 - disable reopening programs after restart/startup

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.164
3.214
Струмица
M$ Toolkit (актуелна верзија е 2.6.4 во моментов) за активација + Kaspersky Free ако нејќете да ве боли глава.
Ќе си активираш и Офис попат со него.

skullmonkey

poweruser
25 април 2007
4.503
3.454
Скопје
www.gorast.com
  • Проблем со инсталација на Windows 10 Pro со последниот апдејт. OS го симнав од Hei Doc.net Windows Iso Downloaders со последниот апдејт и со Руфус го префрлив на Усб. Инсталацијата почнува и кога одам на партицијата за инсталација застанува и ме информира следново:Погледнете го атачментот 65324 Што да правам. Има ли некој линк за Windows 10 Pro. со последен update.

Кажи повеќе детали. Колку физички хардови имаш уклучено? Изгаси го физички вториот и комплет избриши го првиот хард преку инсталерот.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.553
19.226
Дечково има 99,7 позитивен рејтинг и продава Windows 10 легит клучеви за 7,76$ односно за 410 денари наши пари.

Во однос на легитимноста ова го велит:

DISCLAIMERS

Тhe activation keys sold in this listing are genuine and are used as a system builder. supplied by authorized Microsoft partners. To comply with the terms and conditions of both Microsoft and eBay, all of the items sold are new and sourced directly at the time of sale from third party Microsoft sellers.

Значи, за во фирма не се. Таму (со нашите закони) ви бараат COA налепница и фактура. Сто пати објаснето од мене и Astro.
Ама да се малтретираш за 400 денари со активатори мислам дека не вреди. Згора на се со ваков, легит, клуч си имаш подлога за евентуална легална надградба за некој следен Windows 11(?) или слично.

Microsoft Windows 10 Pro Professional 32/ 64bit Genuine License Key Product Code | eBay
Не бидете циции

Rac58

Баниран/a
5 јануари 2017
315
243
Скопје
Еден хард диск со три партиции. На С партицијата е Виндоус 7 на E сваштарник за слики. ОС , драјвери и 1000 глупости. Јас пробувам на партиција D да инсталирам Виндоус 10 Про. се тргнува ОК до делот кога ја избирам парицијата и треба да кликнам Next, тука ми ја дава информацијата од сликата. Досега имам инсталирано 10 и повеќе пати Виндоус 10 на други лаптопи и ова првпат ми се случува.

skullmonkey

poweruser
25 април 2007
4.503
3.454
Скопје
www.gorast.com
Еден хард диск со три партиции. На С партицијата е Виндоус 7 на E сваштарник за слики. ОС , драјвери и 1000 глупости. Јас пробувам на партиција D да инсталирам Виндоус 10 Про. се тргнува ОК до делот кога ја избирам парицијата и треба да кликнам Next, тука ми ја дава информацијата од сликата. Досега имам инсталирано 10 и повеќе пати Виндоус 10 на други лаптопи и ова првпат ми се случува.
Веројатно си креирал UEFI инсалациона верзија преку Rufus. Избери BISO и креирај го стикот пак.

tanush

hello world
3 ноември 2007
129
16
Мапет шоу
  • Проблем со инсталација на Windows 10 Pro со последниот апдејт. OS го симнав од Hei Doc.net Windows Iso Downloaders со последниот апдејт и со Руфус го префрлив на Усб. Инсталацијата почнува и кога одам на партицијата за инсталација застанува и ме информира следново:Погледнете го атачментот 65324 Што да правам. Има ли некој линк за Windows 10 Pro. со последен update.
Убаво си пишува што е проблемот ама треба да се разбираат термините. Инсталирано ти е претходно на дискот со MBR партиција (legacy a.k.a. bios) а ти пробуваш со EFI (UEFI) инсталација која бара дискот да е GPT.

Во биосот префрли на legacy (да не е UEFI) и ќе немаш проблем.
Kако виде дека тоа ти е Д партиција? Затоа што е втора? Првата ти е системска, не е Ц. Внимавај ќе си избришеш нешто што не би требало.

Инаку за Windows инсталација секако ќе препорачам мој торент на Пајрат беј, 21 во 1, со апдејти од почеток на јуни 17134.112. За неколку дена ќе го има 17134.137, во моментов се прави па ќе го дигнам на Пајрат беј.

• ми се допаѓа
Реакции: Avid

skullmonkey

poweruser
25 април 2007
4.503
3.454
Скопје
www.gorast.com
Дечково има 99,7 позитивен рејтинг и продава Windows 10 легит клучеви за 7,76$ односно за 410 денари наши пари.
Што се случува ако го стаам на двата компјутери дома? Детектира нешто, свири, блокира или не го интересира ништо?

skullmonkey

poweruser
25 април 2007
4.503
3.454
Скопје
www.gorast.com
Убаво си пишува што е проблемот ама треба да се разбираат термините. Инсталирано ти е претходно на дискот со MBR партиција (legacy a.k.a. bios) а ти пробуваш со EFI (UEFI) инсталација која бара дискот да е GPT.

Во биосот префрли на legacy (да не е UEFI) и ќе немаш проблем.
Kако виде дека тоа ти е Д партиција? Затоа што е втора? Првата ти е системска, не е Ц. Внимавај ќе си избришеш нешто што не би требало.

Инаку за Windows инсталација секако ќе препорачам мој торент на Пајрат беј, 21 во 1, со апдејти од почеток на јуни 17134.112. За неколку дена ќе го има 17134.137, во моментов се прави па ќе го дигнам на Пајрат беј.
Rufus-от сега има опција да праи UEFI или BISO. Тука ја промашил работата.

tanush

hello world
3 ноември 2007
129
16
Мапет шоу
Rufus-от сега има опција да праи UEFI или BISO. Тука ја промашил работата.
Нe e do rufus-от, до сетирањето во биосот е.
За Windows 7/8/8.1/10 инсталација не ви треба ни руфус ни ништо друго. Само распакувајте го ИСО-то на усб форматирано како фат 32.

@Rac58
shift+f10
diskpart
select disk 0 или 1 или 2 или т.е. кај сакаш да го инсталираш виндовсот )
clean
convert GPT
exit

Така се брише целиот диск и сите партиции на него. Јас колку разбрав сака да му останат партиција/и со податоци.

R

Roncic

Гостин
така не се бриши дискот , само партицијата на која сака да инсталира. ( а може и грешка да сум , секогаш кога инсталирам еден диск ми е само за вин :D. )

tanush

hello world
3 ноември 2007
129
16
Мапет шоу
така не се бриши дискот , само партицијата на која сака да инсталира. ( а може и грешка да сум , секогаш кога инсталирам еден диск ми е само за вин:D. )
Пробај па кажи ми. Имаш селект диск Х па клин. Ич не се брише :D

Fredy

Ербап
12 октомври 2014
1.223
3.270
Skopje
Fredy's setup  
Processor & Cooler
AMD 7800x3d/Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte B850 DDR 5
Storage
970 evo plus 500gb + Kingston A2000 NvMe 1Tb + SSD Samsung 850 pro 256gb
PSU
EVGA SuperNova 750 G3
RAM
2x16GB DDR5 Kingston Fury Beast @6000Mhz
Video card
Gigabyte 5070ti windforce
Case
Thermaltake View 380 TG rgb black
Mouse
Logitech G502 X Lightspeed wireless
Keyboard
G.Skill Ripjaws KM780 RGB cherry mx brown
Audio
Sennheiser HD 518 + Kurzweil KS40A
Monitor
Asus RoG PG279Q 1440p 165Hz IPS + MSI Mag 273QP OLED 1440p 240hz
OS
Windows 11 Pro
Што се случува ако го стаам на двата компјутери дома? Детектира нешто, свири, блокира или не го интересира ништо?
Јас имам купено вака клуч.Клучот важи за еден компјутер само.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

bxxxn

user
11 март 2011
1.659
1.812

Пробај да смениш партициона шема во Руфус

upload_2018-6-29_12-55-12.png

Веројатно вака ти било подесено

upload_2018-6-29_12-57-57.png

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.553
19.226
Нема да се активира другиот. Ќе ти пиши Number of activation has been ...
Не си играј со ова. Може да те блеклистаат па да се натегаш со Microsoft Support

Costigan_Jr

poweruser
5 јули 2013
2.958
4.168

Во однос на легитимноста ова го велит:

DISCLAIMERS

Тhe activation keys sold in this listing are genuine and are used as a system builder. supplied by authorized Microsoft partners. To comply with the terms and conditions of both Microsoft and eBay, all of the items sold are new and sourced directly at the time of sale from third party Microsoft sellers.

Значи, за во фирма не се. Таму (со нашите закони) ви бараат COA налепница и фактура. Сто пати објаснето од мене и Astro.
Ама да се малтретираш за 400 денари со активатори мислам дека не вреди. Згора на се со ваков, легит, клуч си имаш подлога за евентуална легална надградба за некој следен Windows 11(?) или слично.

Microsoft Windows 10 Pro Professional 32/ 64bit Genuine License Key Product Code | eBay
Не бидете циции
Че те тужам за авторски права. Море чоек :)

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно