Најголема новина за мене од овој шит оперативен е што после двете последни надоградби почнав да добивам рандом рушења на explorer.exe со "faulting module ntdll.dll"Најголема новина
Ехх..Чепкате, модификувате, твикувате нешто што не треба и после кога ќе дојде апдејт се сјебува, епа тоа е..
Јас во момент се соочувам со проблемот на Start менито. Не е кликабилно Start мени, а ниту некоја од системски икони во tray menu, батерија, wifi, defender.
Ги пробував твиковите за ресетирање, проверка на сервиси, sfc scan, ништо не помогна и сега правам full update на све.
@Mayson да не останиш покусо мораше хаха на валидно мислење, м?
@Mayson да не останиш покусо мораше хаха на валидно мислење, м?
да не останеш правилно се пишува. Валидно?
имав и ја таков проблем вака го решив, или од официјална страна да симне.
![]()
Left Click not working on Start or Action Centre in Windows 10
Suddenly the left click button on the mouse does not work with the Start button and Action Centre - I have run SFC and DISM with no problems found. I have also created a new user and the buttons workanswers.microsoft.com
ама не сте користеле поише од 3 мауса у животот не сте вие криви што не знаете и смешно ви е.
Добро си поминал, мене на 2 мислења ми оставил "хаха"
Погледнете го атачментот 101508
Иначе тамо даваат генерички одговори кои најчесто ништо не решаваат, во случајот што си го линкнал тоа воопшто не му го решило проблемот, испаднало дека причината бил антивурусот Нортон 360. Дури и да си решил ти на таков начин, не значи дека мислење "апдејтирај драјвери за маус" не заслужува хаха реакција![]()
а што треба да пишам?
стисни десен клик propertiers
потоа open device manager
mice and other devices
update driver.. итн?
вака ли треба ти форумски гуру?
Ајдеее... Брат, самата солуција е смешна. Смешно беше што од сите можни работи тоа му го предложи како решение и ставив "хаха". Се надевам ќе преболиш еден ден.
Јас во момент се соочувам со проблемот на Start менито. Не е кликабилно Start мени, а ниту некоја од системски икони во tray menu, батерија, wifi, defender.
Ги пробував твиковите за ресетирање, проверка на сервиси, sfc scan, ништо не помогна и сега правам full update на све.
Get-appxpackage -all *shellexperience* -packagetype bundle |% {add-appxpackage -register -disabledevelopmentmode ($_.installlocation + “\appxmetadata\appxbundlemanifest.xml”)}
Ајјјјјјјјјј дали се сериозни со блоутверов после апдејтов денешен АЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈ
Погледнете го атачментот 101591
овде е зајакот
Погледнете го атачментот 101592
Времето си е активно цело време во Старт. Ова само ти го прикажува на таскбар накратко.дали се сериозни со блоутверов после апдејтов денешен
Пуштам редовно Quality Updates, ама па затоа секојпат после апдејт обавезно мавам sfc /scannow и dism /online /cleanup-image /restorehealth едно по друго.. и има моменти кога после апдејт јавува коруптивни фајлови ама си ги средува.Библиотека (dll) од .Net Framework беше оштетена. Се среди со sfc /scannow
Со месеци немав инсталирано нов софтвер од било каква врста. Не очекував да има корумпиран фајл кој требад а го средувам со System File Checker. Мислев дека ова на други им се случува пошто „џибаат“
Е јебига, вие може поредовно кликате check for updates или па автоматски порано ви ги пуштило.Не е денешен, одамна излезе тој апдејт, недела дена има сигурно.