Легално и тоа за нигде.Ова е IPTV. Само легално.
Мислам дека телеком не дозволува да се користи макств или магентатв на друга мрежа освен на нивната (дури мислам дека не може пример да се конектираш на комшиското wifi od telekom).Не ИПТВ туку како MAX TV и A1 Xplore TV само што ова е на WIFI или LAN и не е на затворена мрежа туку само на обичен интернет од било кој провајдер како што е MAX TV а сега веќе пополека MAX TV ја исфрлаат затворената мрежа и одат на отворена односно на обичен интернет само незнам дали MAX TV може на било која провајдер или е сепак ограничена на нивниот интернет кој има од новите андроид боксови нека проба со друг интернет јас немам а A1 Xplore TV први почнаа со андроид боксови. Јас користам MoveTV баш само дека ми треба само интернет го носам каде сакам и гледај си без никаков проблем.
androidtvbox.eu
Уште се заглавени на тие мртвите 2Гб рам.Интересно новово чудо од жаомије:
![]()
Xiaomi TV Box S (3rd Gen) Features AI-Powered S905X5M SoC, Google TV, WiFi 6, and more
Xiaomi TV Box S (3rd Gen) is a new streaming box from Xiaomi. The new Xiaomi Box S 3rd Gen, the successor to the popular 2nd Gen model, brings significantandroidtvbox.eu
![]()
Version mondiale Xiaomi TV Box S 3ème génération 4K Ultra HD 2G 32G WiFi BT5.2 Google TV Cast Netflix Smart TV Box lecteur multimédia - AliExpress 44
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.comvi.aliexpress.com
Битно сториџот на 32гб го качиле ахахха ама реално нема и некоја потреба над 2гб ама подобро ќе беше да е 4гбУште се заглавени на тие мртвите 2Гб рам.
50е алиекспрес, кај нас гарант минимум 1000-1500 ден ЗгораЗа 50 евриња може е ок дил уште да имаше 4гб рам ке беше топ дил. Сега за сега можам да го препорачам Homatics 4K Box Plus како уред со топ конфигурација и сите лиценци!
Не е проблем, кој сака ке си го купи од алиекспрес! И онака е Глобална Верзија.50е алиекспрес, кај нас гарант минимум 1000-1500 ден Згора
Уште нема глобална верзија за 4S Max а ти очекуваш за 5. Инаку не е лош и кинескиот ром само што доаѓа со Hyperos, не со Гоогле ТВ.Веќе се најавени Xiaomi box 5 и Xiaomi box 5 Max (4gb ram, 64gb storage) и ќе бидат во продажба за 3 дена по цена од $42 и $70 долари. Само што за глобалната верзија ќе почекаме.
Пробај SmartTube, не е ништо страшно, нешто како ReVanced за мобилен, јас го користам тоа и најавен сум си со главниот акаунт.Најдов некои .apk за инсталација на таа апликација, но бидејќи не се од playstore не ми се ризикуваше да ги инсталирам.
Најдов некои .apk за инсталација на таа апликација, но бидејќи не се од playstore не ми се ризикуваше да ги инсталирам.
Кинеските се малце фејк. Купив евтин пред 3 години, го отпакував му пуштив тест инсталирав Hwinfo и што да видам кинезот го продаваше како 8гб/128гб андроид 11 а на програмов пишуваше 1гб/8гб и андроид 4.4Препорака за буџет Андроид бокс?
Имам еден бокс, стар библија, гледам IPTV со Perfect player, и немам проблем со тоа, но ништо друго не може да се користи на него.
Многу малку ќе се користи, да може некогаш да пуштам You tube, да изгледам филм на HBO Max, да пуштам видео од USB, можеби неколку пати месечно.
Значи ефтин бокс, да го имам, за на пр. некогаш да изгледам филм, гледaв на Aliexpress, понудата е огромна, процесори многу, RAM 2-4-8Gb... a не ја следам многу оваа технологија.
Го прочитав првиот пост, туторијалот, убаво објаснето, фала за DrMTR, но што сега после7-8 години, на што да се внимава CPU, RAM, ROM...
Јас имам 1st Gen и брка работа, ама 3rd Gen уште со 2 GB?Mi Box S (3rd gen) е мислам најсолиден бокс што може да се купи кај нас.
Amazon Fire TV Stick 4K PlusЗдраво, има некој пристоен бокс кај нас да препорачате?
Го користам веќе 4-5 месеци и е топ. Досега сум немал никаков проблем, едино SmartTube-ot ми кочеше па го баталив.Mi Box S (3rd gen) е мислам најсолиден бокс што може да се купи кај нас.
RAM SO DIMM DDR5 8GB 5600Mhz CL46 Crucial CT8G56C46S5
11.640,00 ден
PHONE CAR HOLDER XTROBB 20384
420,00 ден
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro REVERSE, 3-Pack, 500-3000 RPM, BLACK, ACFAN00332A
1.560,00 ден
USB Flash Drive 3.2 Gen1 256GB KINGSTON DATA TRAVELER EXODIA , Black, DTX/256GB
1.480,00 ден
MOUSE WIRELESS USB LOGITECH G PRO X SUPERLIGHT 2 DEX (HERO 2 Sensor, Lightforce Switches), Black, 910-007357
9.950,00 ден
MONITOR 27" GIGABYTE GS27QA SS-IPS, 1ms, 180Hz, 2560 x 1440, 2x HDMI, DP
10.380,00 ден