Дане знае некој кога полагаат од Финки програмирање 1, прва година кај Чорбев?
Е сега прашањето на годината е шо имало отприлика на тестот? :$Полагаа во понеделникот (оваа недела)
Јас не сум против тоа во секое село, на секоја полјана да има факултети.Но, да неможе секој да заврши. Ако некој падне 3 пати, од кои 3тиот пат да може да го искористи за полагање пред комисија, да неможе никогаш повеќе да се запише на тој факултет.
???????? vistina e??Дали е вистина дека сенатот на УИНТ го предложил Давчев за член на МАНУ?
или ајде малку математика:- who is fidel castro?
- a singer?
- how many sides does a triangle have?
- damn, four.
- there's no sides...one?
споредувате баби и жаби. двата система се различни и не можете да направите никаква споредба. не можете да споредувате два системи на образование каде во 1-ва година факултет има различни области на изучување. американците колку се учени погледнете [тука] и аналогно на ова треба да се запрашаме што учат нашите студенти во 1-ва година математика, а што учат во америка? кога тие две страни ќе изучуваат иста материја, тогаш ќе можеме да ги рангираме универзитетите и потоа следи споредбата кои се повеќе учени, а кои се помалку. тоа што во америка се фрлаат повеќе пари, не значи ние не знаеме да броиме.
а како е можно некој универзитет од америка да биде на прво место кога народот од таму вели:
или ајде малку математика:
па кај нас бебињата знаат колку страни има триаголникот, само работата е што ние сме македонија и кој не шиша. тоа е нашиот проблем.![]()
Зборуваме за високо образовни граѓани. Кај нив ( САД ) точно е дефинирана таа граница. Овде кај нас нема да ги сретнеш таквите луѓе, бидејќи се заглавени некаде и немаат пари да отидат во град за да ги сними некој. И немој да мислиш дека американците се дебили како што ги прикажуваат. Тоа се примери, исклучителни и прикажани се само оние кои се смешни. И кај нас можеш да го најдеш истото. Нашиот систем е катастрофален и сите ние ќе ги осетиме последиците кога еден ден нема да има работничка класа и сите ќе имаат дипломи за завршен факултет( што ќе подразбира одбивање да работат физичка работа ). А кој бил Фидел Кастро- не знаат бидејќи кај нив проблемот е дали да купат ваков или таков телевизор. Дали вака или поинаку да го направат издувниот систем на автомобилот донесен во нивната работилница...Не се замараат со непотребни глупости како што кај нас децата се тормозат уште од основно образование.
Да не те цитирам...тој делот со тоа дека најдобрите универзитети не се во Америка, можеш слободно да го отстраниш и немој да ми кажеш дека навистина така мислиш.Некои од најдобрите се во Америка. Не сите. Ама кај нас ниту еден.
„високо образовани граѓани и кај нив тоа било дефинирано“!? ова не баш го разбирам, а и прв пат го читам.
како и да е, да го оставиме фидел кастро. па затоа ме интересира колку страни има триаголникот?
сите плаќаме затоа што не ни чини внатрешното уредување, а не дека немаме квалитетни предавачи. тоа е нашата цена, а не што не знаеме или студентите не работеле. во наши услови американците нема да издржат ниту еден ден, додека ние како така вадиме по некој квалитетен студент и професор. што очекувате повеќе кога нашиот проблем лежи на некое друго место.
на крај, немој само да кажеш дека америка ќе го „спасува“ светот во образование, глад и не знам што друго. за некој да биде прв, некој треба да биде втор, а трката воопшто не е хумана работа и не гради никаков карактер особено кога се знае дека однапред е наместена.![]()
ми ги испревртувате зборовите. не можете да правите споредба кој систем е подобар, а кој не е бидејќи и двата се различни во различни услови на живеење. прво треба условите да бидат изедначени за после да одат работите на „кантар“. вие ги мешате условите на живеење со квалитетот на образование кога образованието зависи од условите!.
ми ги испревртувате зборовите. не можете да правите споредба кој систем е подобар, а кој не е бидејќи и двата се различни во различни услови на живеење. прво треба условите да бидат изедначени за после да одат работите на „кантар“. вие ги мешате условите на живеење со квалитетот на образование кога образованието зависи од условите!
MONITOR 25" AOC 25G3ZM/BK , VA, 1ms, 240Hz , Full HD, 2xHDMI, DP
8.190,00 ден
USB Flash Drive 3.2 128GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-128G-G46
1.110,00 ден
PSU 1000W CORSAIR RM1000E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020294-EU
10.710,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 3200D RS, Black, CC-9011344-WW
6.130,00 ден
WEB CAMERA ELGATO FACECAM 4K STUDIO USB TYPE C, Black, 10WAF9901
15.260,00 ден
EXTERNAL CAPTURE ELGATO GAME CAPTURE NEO 4K60 HDR USB 3.0 (TYPE-C), 10GBV9901
8.630,00 ден