Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Тестирајте ја Вашата брзина

18 септември 2020
932
874
Македонија
Само не ми е јасно шо правете со вакви брзини на мобилен. Некој да објасне?
4К Ултра ХД слика на сите телевизори, многу повеќе уреди поврзани на еден рутер со 5Г, доста поразвиен бизнис и проширен во странство, побрзо воспоставување на повик (за 1-2 секунди), напредни можности кои ќе ги искуси индустријата, медицината, луѓето ќе можат да гледаат филмови и серии без никакво доцнење (ова во средини каде што нема никаква опција за интернет освен бакар).
Иако навидум сега брзините ништо не значат, во иднина ќе значат и тоа како, бидејќи онлајн работата и работата со клиенти бара доста развиен интернет пристап. Самиот бизнис кој што го имаат повеќето луѓе бара да бидат нон - стоп достапни, бидејќи се зависи како успешно ќе се заврши целата таа работа и неговото дејствие. Заради неорганизираност пропаѓаат големи фирми како што беше ОНЕ на времето, не знаеше правилно да ја управува газдата фирмата и така ја продаде на А1 Телеком Австрија и таа целосно ја превзеде иако не било правилно самото спојување, ама кој го гледа народот си го гледа ќарот.
Извинете малку што тргнав настрана од темава, ама се надевам дека би соработувал во иднина со врвни професионалци од форумов кои се разбираат од технологија и знаат отприлика за што пишувам.

Burazer

Баниран/a
29 јануари 2023
267
180
Тука
4К Ултра ХД слика на сите телевизори, многу повеќе уреди поврзани на еден рутер со 5Г, доста поразвиен бизнис и проширен во странство, побрзо воспоставување на повик (за 1-2 секунди), напредни можности кои ќе ги искуси индустријата, медицината, луѓето ќе можат да гледаат филмови и серии без никакво доцнење (ова во средини каде што нема никаква опција за интернет освен бакар).
Иако навидум сега брзините ништо не значат, во иднина ќе значат и тоа како, бидејќи онлајн работата и работата со клиенти бара доста развиен интернет пристап. Самиот бизнис кој што го имаат повеќето луѓе бара да бидат нон - стоп достапни, бидејќи се зависи како успешно ќе се заврши целата таа работа и неговото дејствие. Заради неорганизираност пропаѓаат големи фирми како што беше ОНЕ на времето, не знаеше правилно да ја управува газдата фирмата и така ја продаде на А1 Телеком Австрија и таа целосно ја превзеде иако не било правилно самото спојување, ама кој го гледа народот си го гледа ќарот.
Извинете малку што тргнав настрана од темава, ама се надевам дека би соработувал во иднина со врвни професионалци од форумов кои се разбираат од технологија и знаат отприлика за што пишувам.
За блиска иднина ќе сакаме да се ослободемен од оваа технологија која 100 кратно повеќе ни смета него шо користе.

teokitan

hello world
11 октомври 2017
174
139
доста поразвиен бизнис и проширен во странство

луѓето ќе можат да гледаат филмови и серии без никакво доцнење

онлајн работата и работата со клиенти бара доста развиен интернет пристап. Самиот бизнис кој што го имаат повеќето луѓе бара да бидат нон - стоп достапни, бидејќи се зависи како успешно ќе се заврши целата таа работа и неговото дејствие.

Зошто ова не го можеме со досегашните технологии? Со 4Г, оптика, па дури и бакар се решени овие проблеми.

18 септември 2020
932
874
Македонија
Зошто ова не го можеме со досегашните технологии? Со 4Г, оптика, па дури и бакар се решени овие проблеми.
Оптика да, ама 4Г е до некаде и слабо заради оддалеченоста од антените и заради тоа се поставува 5Г мрежа за да се надмини проблемот што постои со 4Г, а тоа е дека на сред состанок може да те стави на Hold on доколку во исто време се приклучени 2 уреди, а со 5Г можат комотно со 100Mbps да бидат и 5 приклучени и да не сецка интернетот.
Бакарот не е баш баш за работа, за обичен корисник океј е, ама за работа зависи каква технологија се применува низ тој бакар и дали опремата во централа им е како што треба за да не паѓа интернетот и да биди брз.

18 септември 2020
932
874
Македонија
Screenshot_20230406-213155_Messenger.jpg
Супер брз 5G интернет, а нема мрежа. Дали и вие се соочувате корисници на А1 со сличен проблем како мојот да немате мрежа?
Чекам да се реши проблемов, иначе 4G е слабо и чекам да се реши проблемот, сигурно ќе биди вака подолго време дури не ги поставаат тие антените за 5G.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Јас немам такви проблеми, ниту пак имам 3G.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Burazer

Баниран/a
29 јануари 2023
267
180
Тука
Уствари испрафка.
Телекабел оптик 20/20 кој треба да оде до 40/40 мб/с
кај мене оде до 70/90 мб/с.
Срамота е воа шо го прават.

Burazer

Баниран/a
29 јануари 2023
267
180
Тука
Е стварно не се фер овие од телекабел. Море ке им се јавам пак. Нем случајно да ми пуштиле 150/150 па да ми тражат 400 ден повеќе. Сумљиво ми е богами. :cautious:
New Picture (2).jpg

Burazer

Баниран/a
29 јануари 2023
267
180
Тука
2 Клика се и сам пушташ 150/150. Ако не си видел што правиш нареден месец ќе откажеш :D
Го знам тоа од профилот на мој телекабел. Ама ипак тоа не треба да биде меродавно без никаква потврда за барањето кој случајно или неслулчајно може да си кликнал. Мора да има потврда за такво барање за промена на пакет. Ја има се јавив пред едно две недели уште на поќеток на месецот и ми рекоа дека сум на основнио 20/20 пакет кој оде до 40/40.
Ке им се јавам пак да бидам начисто дали е некаква грешка или може само лудува пакето.

Chiller

user
8 март 2012
1.557
1.164
Скопје Аеродром
Го знам тоа од профилот на мој телекабел. Ама ипак тоа не треба да биде меродавно без никаква потврда за барањето кој случајно или неслулчајно може да си кликнал. Мора да има потврда за такво барање за промена на пакет. Ја има се јавив пред едно две недели уште на поќеток на месецот и ми рекоа дека сум на основнио 20/20 пакет кој оде до 40/40.
Ке им се јавам пак да бидам начисто дали е некаква грешка или може само лудува пакето.
Гарант си им им го хакирал модемот, пошто од таму се менуваат брзините. ;)
Мислењето е автоматски споено:

Преку страната немаш можност да менуваш пакети, тоа ти е само промоцијата.
1681839039604.png

Godlike

lurker
11 октомври 2014
881
1.012
Гарант си им им го хакирал модемот, пошто од таму се менуваат брзините. ;)
Мислењето е автоматски споено:

Погледнете го атачментот 124934
Е ова го немам, пошто сум на optic 40 пакет 7 години, а нема опција за промена на поголеми пакети.

Chiller

user
8 март 2012
1.557
1.164
Скопје Аеродром
Е ова го немам, пошто сум на optic 40 пакет 7 години, а нема опција за промена на поголеми пакети.
Оптика имам само што ја промовираа, преку 4 години. Пробуричкај по менијата ќе видиш дека имаш таква опција.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно