Godlike
lurker
- 11 октомври 2014
- 881
- 1.012
Овој пакет е гигабитен,и чини 3699 денари.Преку teamviewer му средував нешто на другар во Скопје, спуштам фајлови за инсталација ко на мајтап, летаат...
Го прашувам “шо интернет имаш? Ах шо знам јас, Телеком оптика, треба да е добар“
Погледнете го атачментот 124992
Јесусе Христе, не ни знаев дека има вакви пакети.
Не ме шпионирај бе, ке ми го намалат следнио месец.Гарант си им им го хакирал модемот, пошто од таму се менуваат брзините.
Мислењето е автоматски споено:
Погледнете го атачментот 124934
Дури плаќаш за 20/20...свиркај сиНе ме шпионирај бе, ке ми го намалат следнио месец.
Иначе прашав по два пати телефонски и на улатно место да проверат случааааајно по некоја грешка да не ми е променет пакето и сите 4 пати е потврдено дека го користам пакетот 20/20.
Исто на уплатен центар вработената потврдио дека промена на брзина мора таму кај нив на писмен договор. Тако да и да случајно кликнал би требало да добијам e-mail за потврда, а немам добиено. Тако да то је то. Гарант ова им е тактика. Нека потврди некој друг корисник на 20/20 каква брзина има.
Со среќа да си го користиш, јас еве телевизијата ја откажав пред година дена и сеуште ме немаат исклучено.Не ме шпионирај бе, ке ми го намалат следнио месец.
Иначе прашав по два пати телефонски и на улатно место да проверат случааааајно по некоја грешка да не ми е променет пакето и сите 4 пати е потврдено дека го користам пакетот 20/20.
Исто на уплатен центар вработената потврдио дека промена на брзина мора таму кај нив на писмен договор. Тако да и да случајно кликнал би требало да добијам e-mail за потврда, а немам добиено. Тако да то је то. Гарант ова им е тактика. Нека потврди некој друг корисник на 20/20 каква брзина има.
Телекабел си е Телекабел.Со среќа да си го користиш, јас еве телевизијата ја откажав пред година дена и сеуште ме немаат исклучено.![]()
Не ме шпионирај бе, ке ми го намалат следнио месец.
Мислам дека им е маркетинг трик, ќе видиме колку ќе трае.Интересна работа е што цел Декември имам брзина 600-700 горе/доле а плаќам за 150/150, дури се јавив да ги информирам дека имам многу поголема брзина отколку што плаќам и рекоа дека си на 150/150 пакетот. Ќе видиме дали ќе биде вака долго. Ама тоа што без никаква информација гасат интернет и после се недостапни, не ми се допаѓа воопшто. Сепак имам втор провајдер па само менувам кабел кога тоа ќе се случи.
Ако некој уште чека за дневното мерење на брзина од мене, веќе не можам да гарантирам за резултатите зошто ме подигнаа на многу поголема брзина отколку што плаќам и мерењето нема да биде исто за тие што плаќаат за тој пакет.
Ќе информирам колку ќе ми биде сметката после завршување на месецот.
Чуму 5г кога е побавен од 4г+?На некои места достигнува едвај 20/20, на некои оваа брзина во радиус од 500 метри.
Погледнете го атачментот 125358
Чуму 5г кога е побавен од 4г+?
Погледнете го атачментот 125387
На многу места сум пробал 4г+ вс 5г. Скоро секаде 4г+ иставал поголеми брзини.Ваљда затоа што едно мерење не е доволен показател.
Заради тоа што можно да е 5г на 700mhz тој е за поголема покриеност но помала брзинаЧуму 5г кога е побавен од 4г+?
Погледнете го атачментот 125387
Јас сум на пакетот 50/2 нема кај мене промени сеуште e 2 uploadПогледнете го атачментот 126381
Покачен е uploud - от кај комбо бокс, проверете дали и кај вас е исто. Ова подолу е од вчера, сега downloud е до 20, uploud воглавно се движи од 10 -13 Mbps.
Погледнете го атачментот 126380
Заборавив на ова да напоменам и се враќа на момент пак до 1Mbps uploud.Покачувањето е Момент само не е стално и другпат имало такви случаи. Не е до толку А1 дарежлив))
GAMING FLOOR MAT NEXT LEVEL RACING, POLYESTER, ANTI-SLIP BASE, 165x60x0.3CM, BLACK, NLR-A005
2.850,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 4000D WOOD RS, Black/Walnut, CC-9011340-WW
9.850,00 ден
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset HS55 Wired w/microphone, PC/PS5/PS4/MAC, Carbon, CA-9011260-EU
4.710,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020292-EU
8.210,00 ден
VGA ASROCK RX 9060 XT STEEL LEGEND OC 16GB GDDR6 2xDP, HDMI, 90-GA5JZZ-00UANF
34.390,00 ден
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset HS55 Wired w/microphone, PC/PS5/PS4/MAC, White, CA-9011261-EU
4.710,00 ден