Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Телевизори (искуства, препораки, совети, мислења...)

mkd

hello world
5 јуни 2007
321
162
Дечки, дали некој од вас користи MaxTV (на Телеком) со Samsung TV, употребувајќи само еден далечински?

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.514
3.120
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Од ТВ-то ама не може нормално сите функции да ги имаш како тоа што е од МаксТВ.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.514
3.120
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
А на тоа ништо не може да се направи. 100 чекори за основни работи.
Може звук, менување канали нагоре надоле или внесување бројки(тука треба куцање), и мислам пауза и плеј.
Е сега кај мене е врзано со појачало и може затоа функционира. Ти го најде преку ТВто боксот и го врза со далечинското? Нели таму се бира кој уред и мислам дека може да бораш Телеком и конкретно моделот на боксот.

mkd

hello world
5 јуни 2007
321
162
Може звук, менување канали нагоре надоле или внесување бројки(тука треба куцање), и мислам пауза и плеј.
Е сега кај мене е врзано со појачало и може затоа функционира. Ти го најде преку ТВто боксот и го врза со далечинското? Нели таму се бира кој уред и мислам дека може да бораш Телеком и конкретно моделот на боксот.

Благодарам. Средив барем каналите да се менуваат. Тој чекор некако набрзина ми избега претходно. Има некој shortcut за лесно да се смени source, како и sleep timer?
Мислењето е автоматски споено:

Sleep timer и (делумно) менување на source успеав преку Voice Assistant.

dreamson

hello world
8 ноември 2009
326
690
Може да дадете предлог за тв од 65 инчи до 35К?

Гледам некои модели ама не знам кој вреди најмногу за парите.

Некое искуство или некој дали го има овој модел од Hisense па да сподели некое инфо од прва рака?

UHD LED SMART TV HISENSE 65 A63 H, 65"(165.1cm), HDR10+, Wi-Fi

Секој предлог е добродојден.

И да нагласам, не ми е за играње игри на него, туку стандард гледање на филмови и нешто од јутуб.

G4M3R

user
26 јуни 2012
1.078
1.379

Некое искуство или некој дали го има овој модел од Hisense па да сподели некое инфо од прва рака?

И да нагласам, не ми е за играње игри на него, туку стандард гледање на филмови и нешто од јутуб.
Не го знам тој бренд, но јас би земал нешто по проверено пример Техномаркет - PHILIPS 65PUS7607/12 4K ULTRA HD SMART LED ТЕЛЕВИЗОР. Е сега мааалку над буџет оди, ама мислам за тие екстра 3-4к се исплати да си земеш познат бренд.

mkdboy

hello world
16 септември 2010
175
56

Zimaj go ic ne mu ja misli

gloria borger

hello world
10 мај 2018
447
841
херцажа

Зимај го хајсенсот додека не му ја качат цената, филипсот не е уопште нешто по проверено, а хајсенсот е во секој случај класа изнад тој филипс што ти го понудија.

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.165
3.215
Струмица
Ете му подобра понуда од Филипс:

Fidan

hello world
18 април 2017
143
148
Ако зимаш нешто од Нептун, плати го со било која виза картичка онлајн (треба да ја зачуваш картичката на профилот), за сметка над 10000ден имаш поврат од 1200ден

џонидерп

hello world
16 јуни 2019
127
71

krema

OG
24 јуни 2009
15.711
15.807
youtu.be
Сите три модела на Hisense се во иста класа и се со VIDAA OS, ако не ти смета тоа најдобро е на лице место сам да си направиш споредба на слика.

џонидерп

hello world
16 јуни 2019
127
71
55-киве Hisense имаат 60 Hz refresh rate, да не е слабо ова за ps5 гејминг? Да идам на самсунг ако не, или ќе врши работа.

gloria borger

hello world
10 мај 2018
447
841
херцажа
55-киве Hisense имаат 60 Hz refresh rate, да не е слабо ова за ps5 гејминг? Да идам на самсунг ако не, или ќе врши работа.
4K@120Hz има само неколку игри за PS5. Гледај кој тв има најмал инпут лаг, поточно дедициран Game Mode, Хајсенсот пишува дека го има тој мод, со тој би одел јас.

Овој е најдобар до таа цена пошто има Quantum Dots, другите до оваа цена ја немаат оваа технологија, 28к е грабеж за QLED 55". Има и Game Mode со добар response time.

Последна промена:

fis1976

lurker
15 март 2016
674
1.298
Скопје
Дечки дајте предлог за 43" телевизор, класика за гледање телевизија :) буџет негде 25-26.000.

До пред некој саат работеше Sony KDL - 37EX402, 10-11 години без никаков проблем, се укочи сликата снема и глас, за некоја секунда екранот поцрне, нема реакција на кждаљинско да се исклучи. По исклучување и вклучување од штекер се пали зелено сијаличе одма како да е вклучен (прво би требало да свети црвено, па да се вклучи со даљинско), нема реакција на даљинско, од време на време ќе трепне сијаличето и тогаш се слуша пуцкетање како да се исклучува и вклучува напојувањето.

Не знам дали воопшто вреди да се носи да се дијагностицира и поправа, како што реков претходно немаше никаква маана.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.609
1.766
Дечки дајте предлог за 43" телевизор, класика за гледање телевизија :) буџет негде 25-26.000.

До пред некој саат работеше Sony KDL - 37EX402, 10-11 години без никаков проблем, се укочи сликата снема и глас, за некоја секунда екранот поцрне, нема реакција на кждаљинско да се исклучи. По исклучување и вклучување од штекер се пали зелено сијаличе одма како да е вклучен (прво би требало да свети црвено, па да се вклучи со даљинско), нема реакција на даљинско, од време на време ќе трепне сијаличето и тогаш се слуша пуцкетање како да се исклучува и вклучува напојувањето.

Не знам дали воопшто вреди да се носи да се дијагностицира и поправа, како што реков претходно немаше никаква маана.
Phillips
LG
Samsung
Или пак Сони кој е најскап но и најдобар

gloria borger

hello world
10 мај 2018
447
841
херцажа

TCL 43P735 - 4K, Android 11, 5 години гаранција, капата настрана.

fis1976

lurker
15 март 2016
674
1.298
Скопје
Синоќа го сетирав и да пишам први импресии. Со оглед на тоа што телевизорот (PHILIPS 43PUS8007) најмогу ќе се користи за гледање кабловска телевизија мислам дека и не згрешив (можеби немаше да згрешам и да одев со некој поевтин модел :) ). Се мислев помеѓу овој, PHILIPS 43 PUS8507 и SAMSUNG QE 43 Q60BAUXXH. 8507-ката е 3000 ден поскап и не ме бендиса пошто безелот е сребрен, иако тенок некако ми сметаше а Q60-ката беше за 6000 ден. поскапа и мислам дека не ги оправдуваше сретствата заради тоа што како реков најмногу ќе се користи за кабловска телевизија.

Интерфејсот е брз, едноставен и убаво изгледа за око. На демото и на YouTube 4К видеата сликата е одлична а теливизииве на кабелска, знаете, иако ХД се тиња (ќе мора да се бара некое друго решение да се искористи потенцијалот :) ).
Амбилајтот можеби за некои гимик, некои нема да го сакаат ама мене од прва ми се бендиса, дава динамика на содржината. Синоќа гледав ракомет и некако подинамична ја прави играта, исто и филмовите, имате чувство како да е поголем екранот. Звукот е ОК со оглед на тоа колку е тенка "кутијата" ама го поврзав со оптички аудио со сараунд системот така да филмови ќе се гледаат со добар звук :).

Дајте некој предлог (и линкови) што да се инсталира и да се гледаат телевизии со подобра квалитет (ВЛЦ, Коди...?)

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв