Pane24
Mariovec
4k UHD QLED SMART TV HISENSE 55A7GQ, 55"(139.7cm), Quantum Dots, Wifi Ovoj dali e dobar izbor?
Budzetot e do 30.000 den.
Оперативниов систем како е покажан? Имам ЛГ од пред 10 години скоро, се си функционира на него, Самсунгов ми делува интересен ама штета то не е Андроид.Се надевам не си го земал сега, овој е ланскиот модел TU70 - 2020, овогодишниот и доста подобрен е AU70 - 4К UHD Smart TV SAMSUNG UE 55 AU 7172 UXXH, 2000Hz, HDR 10+, Wifi
Разлика во цена 2000 денари
Не се секирај, на самсунг тајзенот е најдобар и најбрз моментално.Оперативниов систем како е покажан? Имам ЛГ од пред 10 години скоро, се си функционира на него, Самсунгов ми делува интересен ама штета то не е Андроид.
Не се секирај, на самсунг тајзенот е најдобар и најбрз моментално.
Тромаво работи вебосот штознам, мене тајзенот ми е за нијанса побрз.Нема врска. Вебосот е далеку по возрасен да речам, подобра поддршка, уште има апдејти на телевизори стари по 5 7 години. Подобар хендлинг на кабловска, титли, јазици, ЦЕЦ итн итн.
На овој телевизор во Сетек има некој бонус од 2000 денари, то ест во Сетек е 30990.Ако веќе даваш 31к за ЛГ-то, овој модел за 2000 денари плус е драстично подобар - 4k UHD Smart TV SAMSUNG UE 50 AU 8072 UXXH, 50"(127cm), 2200Hz, Wifi
View: https://www.youtube.com/watch?v=8NHtr8xOCF0
Купен е овој. Едвај се донесов до дома со чудово.4k UHD QLED SMART TV HISENSE 55A7GQ, 55"(139.7cm), Quantum Dots, Wifi Ovoj dali e dobar izbor?
Би можел само ако имаш Peugeot 307 SW, во спротивно тешко.Купен е овој. Едвај се донесов до дома со чудово.
На овој телевизор во Сетек има некој бонус од 2000 денари, то ест во Сетек е 30990.
Јас купив ист во саботата.
Купен е овој. Едвај се донесов до дома со чудово.
Пиши импресии, дали е подобар избор од LG или Самсунг во тој ценовен ранг?Купен е овој. Едвај се донесов до дома со чудово.
Ич не сакам да земам од Сетек било што, ама тој ваучер автоматски се одбива од сумата на тв или треба да се чека одобрување, па отпосле да се искористи за друг производ?На овој телевизор во Сетек има некој бонус од 2000 денари, то ест во Сетек е 30990.
Јас купив ист во саботата.
Накратко импресии ке пишам.4k UHD QLED SMART TV HISENSE 55A7GQ, 55"(139.7cm), Quantum Dots, Wifi Ovoj dali e dobar izbor?
Тие 2000 ги одобруваат одма, значи 30999 одма го пресметуваат, плус на клуб картичка враќаат 3%(мислам), кои можат да се искористат друг пат.Ич не сакам да земам од Сетек било што, ама тој ваучер автоматски се одбива од сумата на тв или треба да се чека одобрување, па отпосле да се искористи за друг производ?
Од Нептун на таа сума ќе имам 900 ден ваучер.
Значи Hisense многу конкурентен и јак настап во МК.(па и на форумов)Накратко импресии ке пишам.
Споредував со 43ки самсунг модели со овој некако по посветла нијанса ми даваше, почисти бои, поколиритен. Низ менито брзо реагира и пофлуиден е.
Едино што ми прече многу е тоа на темна позадина и темна соба по ќошевите има како да кажам блидинг, нема рамномерно распределување на осветлувањето. Како и проблемот со ипс екраните на темни позадини.
Имам дома и смарт тв јвц со андроид и 300 глупости, на 4к резолуција знае да сецка во видеата. Сликата на ЈВЦ некако ко потемна иде и нема доволно бои.
4к резолуцијава на Hisesnsov при гледање видеа на јутуб се некако подобри и нема сецкања. Едноставно и брзо вчитува апликации и побрз е.
Патем, повеќето го земав ради гаранцијата. Од дуќан ми рекоа дека нивна гаранција давале 2 години и при регистрација на официјалната страна на Hisense се добиваат уште 3 год накнадна гаранција. Односно тотал 5 год.
9096 без да размислуваш од овие два .Во план ми е да земам 55'' тв, со буџет до кај 45к мкд. Во продавница највеќе ми фатија око 9096 и 8096 моделите, и некако ми изгледаше дека 8096 имаше поубава слика од 9096 иако според интернетот не треба да е така. Според вас се исплати разликата од 7.000 денари за 9096 или да одам со 8096?
Каква беља ми направи....Овој е ланскиот - 2020 год, LED flagship од Sony. Најчест употребуван назив по интернет му е X900H.
За тие пари нема да најдеш друг телевизор што ќе биде Full Array LED со Local dimming и целиот тој feature set ко подршка за сите Аудио кодеци (DTS X, Dolby Atmos), 2 x HDMI 2.1 порти итн.
Единствени негативни страни му се што оваквиот тип на панел има послаб агол на видливост, побледи се боите гледани од страна. На флегшип модели тоа и не е толку јако впечатливо али најубаво ако можеш да го видиш.
И припази ако го купиш да не го земеш од излог некој, што работел секој ден у продавница. Пошто 2020 модел е, не ми се верува да имаат големи залихи од него.
Од каде го зема?Каква беља ми направи....
Вчера го пазарив, телевизоров е неверојатен. Буквално се што ми треба има, одлично работи коди (со сараундот дома и hbr), стримање игри со мунлајт или стим линк под 10ms лаг, ретроарк работи, ОСот лета!
Сликата е неверојатна.
Малце бев скептик ради ВА панелот, мислев ќе имам проблем со странично гледање, ама не е воопшто воочливо ако не го бараш, минимално пореметување е, мислам дека ИПСите повеќе ќе пореметат ради backlight bleed.
Сликата е перверзија. Олед левел.
За парите не верувам дека има подобар телевизор нит па ќе има во догледно време.
Галерија. Имаат уште по некое парче на залиха, така ми кажаа.Од каде го зема?
Каква беља ми направи....
Вчера го пазарив, телевизоров е неверојатен. Буквално се што ми треба има, одлично работи коди (со сараундот дома и hbr), стримање игри со мунлајт или стим линк под 10ms лаг, ретроарк работи, ОСот лета!
Сликата е неверојатна.
Малце бев скептик ради ВА панелот, мислев ќе имам проблем со странично гледање, ама не е воопшто воочливо ако не го бараш, минимално пореметување е, мислам дека ИПСите повеќе ќе пореметат ради backlight bleed.
За парите не верувам дека има подобар телевизор нит па ќе има во догледно време.
Со здравје да си се служиш, ме интересира медиа плеерот на Сони.Каква беља ми направи....
Сликата е неверојатна.
Купен е овој. Едвај се донесов до дома со чудово.
Повели. Го лета и со неговиот медиа плеер и со коди. На вифи 5гхз е врзан.Со здравје да си се служиш, ме интересира медиа плеерот на Сони.
Дали ќе го пушти видеово Chameleon кое е со Dolby Vision и true hd atmos.
Дали има опции за менување енкодинг на титлови, подигање/спуштање титлови доколку има вграден превод па пречи, синхронизација и сл.
Овие опции ги има кај LG, како е кај Сони.
Овде има разни видеа за тестирање на можностите на телевизорите Dolby Trailers - The Digital Theater
Бидејќи си пишува за сони 9096 дека подржува се, дтс, атмос...
Истото ме интересира и за Hisense, кој може нека проба.
За овој тв, Ragnar вели не го чита фајлот.
Хм, на првиот аудио стрим долу на рисиверот би требало да покаже True HD и да нема говор, само звукот од гуштерот/природата.Повели. Го лета и со неговиот медиа плеер и со коди. На вифи 5гхз е врзан.
View: https://youtu.be/pRqovJfBdLs
Продолжи да гледаш, го променувам стримот во тој со гуштерот. Не знам дали јамахава пишува посебно за TrueHD, ама сигурно не го транскодира телевизорот, пошто коди ќе умреше да го праеше тоа.Хм, на првиот аудио стрим долу на рисиверот би требало да покаже True HD и да нема говор, само звукот од гуштерот/природата.
Ако има говор од нараторот, тогаш ти е пуштен вториот стрим и ти кажува дека првиот стрим е TrueHD, ова е DD+Atmos. Како гледам на рисиверот пишува цело време ДД+ и пуштен е вториот стрим. Можеби грешам, така приметив.
Можеби во опциите за звукот кај тв-то(eArc) треба некое подесување Bitstream.
Преубаво изгледа телевизоров, мерак!
SSD M.2 128GB FORESEE XP2000 NVMe , 2.400/760MB/, FSB0C128G-B7C7200 BULK
1.990,00 ден
MOUSE WIRED USB GEMBIRD G-LASER, 2400DPI, Black ,MUS-GU-02
390,00 ден
STEAM IRON EXTRALINK GARMENT 280ML
2.170,00 ден
HEADPHONES HAMA NHS-P100, w/microphone, 2x3,5mm, Black
640,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SLIM PRO, Black, KBS-WPS-01
850,00 ден
SSD M.2 2TB Lexar NM790 NVMe PCI Express 4.0 x4, 7400/6500 MB/s LNM790X002T-RNNNG
17.900,00 ден