Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Телекабел оптички пакети

Godlike

lurker
11 октомври 2014
881
1.012
15 минути чекање ми крена некоја стрина вработена во контакт центарот и ме тераше исклучи уклучи модемот да правам за да ми речи дека се е океј. И реков прати ми екипа на терен. Рече ако екипата не најди проблем ќе ти наплатат 1000 денари. И реков нема проблем.
После 15 минути чекање ако не крени никој, менува во Дирекција Штип.
Ако додји екипа покажи му како бавно лоадира страни како fb,insta, google итн.
Преку CMD рутирање, загуби во пакети, страна која не отвара nyaa.si
Во позадина можи на втор монитор да пуштиш Дота 2 против ботој, па ќе видат дека има загуба на пакети.
Кажи му дека не си само ти со тој проблем, јас знам уште 2ца шо го имат истиот проблем, плус денес некој во приватна порака тука ме контактира за истото од Битола.
Проблемот мора да се реши некако, од 29 Септември кога сменаја рутирање на интернетот од тогаш почна да кочи.
Нека инвестират во нова опрема ако треба, и така нас на постојаните корисници не ни намалуваат на промоции или да зголемат брзина.

godovic

hello world
5 септември 2007
339
392
Скопје
nyaa.si ne ja otvaram i jas na neotel vo Skopje?? Preku telekom hotspot raboti!
504 - Gateway Timeout . That’s an error.
We did not receive a timely response from the upstream server. That’s all we know.

1s3ct0wN

hello world
18 септември 2013
447
416
Пак изгубив прејака партија дота бидејќи на интернетот му текна ќе пуши к**. Сафрата крената до 9,000. Ќе ги палам. Тибам и држава и се, си играат дрндупка со корисникот нема кој да ги запре, па уште лажат што е проблемот.
Во исто време и кај мене падна Нето, Оптика БТ.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.723
3.856
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Погледнете го атачментот 131843Погледнете го атачментот 131844
A51, рутер AC-58U-V2. Пакет 100/100.

Проверете на втората слика како ви е, тоа е некоја ,,теоретска". Макс што имам извадено е некои 300-350 Mbps но ќе проверам ако сака некој колку може да иде. WiFi 5 AC - 80 Mhz е поставено.
Тоа би дошло како на сликава со максимална и реална брзина 332 od 433 (а52)

Атачменти

• sam2.jpg
    sam2.jpg
    185,9 KB · Прегледи: 24
20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 1700 w/Stock Cooler (Wraith Spire RGB)
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
Cooler Master Vanguard 750+ Gold
RAM
HyperX Predator 2x8GB // 3200Mhz
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Gigabyte K85 Mechanical RGB
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro
Jas licno podnesiv prigovor do telekabel preku mail, pa potoa prakjam do AEK. Ve ohrabruvam da go napravite istoto. Nemoze na site da ne drpat za mdinja.

Da imase telekom ke se prefrlev bez mislenje ali toa e...

Godlike

lurker
11 октомври 2014
881
1.012
Се доксаш на maх. ( се мајтапам )
Мислењето е автоматски споено:

Jas licno podnesiv prigovor do telekabel preku mail, pa potoa prakjam do AEK. Ve ohrabruvam da go napravite istoto. Nemoze na site da ne drpat za mdinja.

Da imase telekom ke se prefrlev bez mislenje ali toa e...
Ако не се оправи ќе пратам и на АЕК, буквално случајно ќе почни да кочи во некој момент кога треба интернетот.

Последна промена:

thrw

lurker
3 декември 2021
706
578
Само за Биталчани :) ј/к

URL
Да имавме интернет како Романците...
Само и таму не е мед и млеко ако живееш северно од Брашов(Брачов?).
Немаат ни оптика каму ли стабилен интернет.

Испратено од ЈСП Автентикатор

tomskibt

hello world
12 јули 2022
109
86
Дојдоја кај мене вмала и нешто работеа. nyaa.si ми ја отвора конечно а за другото ќе видиме како ќе се понаша интернето.

Godlike

lurker
11 октомври 2014
881
1.012
Дојдоја кај мене вмала и нешто работеа. nyaa.si ми ја отвора конечно а за другото ќе видиме како ќе се понаша интернето.
Рутирањето го сменаја како по старо, во телеком кога иди надвор од МК.
Да видиме сега колку време ќе трае промената.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
Рутирањето го сменаја како по старо, во телеком кога иди надвор од МК.
Да видиме сега колку време ќе трае промената.
Не го разбирам овој момент. Зошто воопшто првично го пренасочија и зошто менува во ситуацијава.

Godlike

lurker
11 октомври 2014
881
1.012
Не го разбирам овој момент. Зошто воопшто првично го пренасочија и зошто менува во ситуацијава.
Добро би било некој што работи во оваа област да ни објасни што менува, сигурно некој има на форумов кој работи во еден од провајдерите.

18 септември 2020
930
871
Македонија
Добро би било некој што работи во оваа област да ни објасни што менува, сигурно некој има на форумов кој работи во еден од провајдерите.
Peering менуваат, заради превзамањето на Неотел од страна на Мтел, фактички мораат да се прештеливаат на Телеком.

Godlike

lurker
11 октомври 2014
881
1.012
Peering менуваат, заради превзамањето на Неотел од страна на Мтел, фактички мораат да се прештеливаат на Телеком.
Ако си прочитал неколку страни наназад, ќе си видел дека преку Телеком рутира надвор од МК.
Проблемот почна кога сменаја да рутира преку Неотел за надвор од МК на 29 Септември, но од денес си вратија како што беше.
И нема што да прештеловаат, си прават бизнис сите телекомуникациски провајдери, изнајмуваат линии,сервери итн ...

Godlike

lurker
11 октомври 2014
881
1.012
Ова е од 18:00 часот вчера.
1700758292819.png
На локално ниво имаат проблем изгледа, џабе менуваат рутирање кога серверите му се тиња.
Од денес 17:07 часот
1700842044245.png
Пак сменија да излегува преку неотел сообраќајот.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
Шо држава ќе бевме, падна снег саботата, снема интернет поради штета (шо кабли инсталираат не знам). Не се замараа да ја санираат штетата досега. Цел викенд без интернет. Не сум 5 години пак факен.

Нови мислења

Последни теми

На врв Дно