Ab@ace
lurker
- 21 мај 2016
- 849
- 733
Си проверил дали губиш пакети?
Пушти ping google.com -t едно 5-6 мин. за проба.
Си проверил дали губиш пакети?
Пушти ping google.com -t едно 5-6 мин. за проба.
Ја вчера се јавив по 10 пат вечерта,женската ми кажа дека ке пратела екипа за петок, им оставив и број па ке видиме дали ке се јаватНишто, барем елиминираше тоа како проблем. Останува да дојдат со друг модем да пробаат и да ја видат инсталацијата во влез.
Си пробал преку VPN дали ќе имаш таква флуктуација? Пример поврзан на најблизок сервер, чисто да видиш дали ќе варира брзината. Аку е исто тогаш напни ги да го сменат уредот.Немаат мерено ништо,уште не се дојдени али на моменти кога игрма лол чат пат знае да дигне голем лаг незнам дали е до модемот или до нетот
Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk
Исто е дури и бетер со vpnСи пробал преку VPN дали ќе имаш таква флуктуација? Пример поврзан на најблизок сервер, чисто да видиш дали ќе варира брзината. Аку е исто тогаш напни ги да го сменат уредот.
Веројатно некаде е зборувано ама не можам да најдам - имаат ли и колкав е месечниот лимит за трансфер на Телекабел?
Е тука погодноста со необврзување со договор станува мач со две оштрици, пошто ни Телекабел не е обврзан кон корисниците да не го промени ова во некое идно време... Не дека кај А1 помогна нешто тоа што имавме договори, пак протнаа лимитирање на мала врата дури и ако не го обновиш договорот.Нема. Нема ни во договорот мислам ама треба да проверам.
Со години сум на телекабел, нема обрзувачки договор и никогаш досега немаат нешто негативно за корисникот сменато.Е тука погодноста со необврзување со договор станува мач со две оштрици, пошто ни Телекабел не е обврзан кон корисниците да не го промени ова во некое идно време... Не дека кај А1 помогна нешто тоа што имавме договори, пак протнаа лимитирање на мала врата дури и ако не го обновиш договорот.
Реченицава само по себе се побива. Значи има лимит. Сега прашањето е да прочитаме каде е ова напишано?Лимит на интернетот нема освен ако е над 10 TB.
Нема лимит.Реченицава само по себе се побива. Значи има лимит. Сега прашањето е да прочитаме каде е ова напишано?
Sent from Телефон using Tapatalk
Сакав да кажам дека имам направено 10 TB сообраќај, и брзината не ми се намалила.Реченицава само по себе се побива. Значи има лимит. Сега прашањето е да прочитаме каде е ова напишано?
Sent from Телефон using Tapatalk
И јас така знам.Нема лимит.
ОК, се разбравме.Сакав да кажам дека имам направено 10 TB сообраќај, и брзината не ми се намалила.
Ако има некој направено повеќе нека кажи.
Моја грешка, неубо се изразив погоре. Сигурно нема лимит.
Ме мрзи да го барам договорот сега.ОК, се разбравме.
Баш отворив на телекабел сега и никаде немаше ишто дури ни во оние општи услови и посебни услови.
Ако прочита поназад неколку страни, ќе забележиш дека јас го имам тој и немам проблем.@Ab@ace Ај ќе те замолам кога ќе дојде тимот, кажи дали ќе ти завршат работа со брзината, зошто и јас имам еден од тие мизерните модемчиња од Rаiscom што изгледаат како миленциња, да се надеваме дека најверојатно до нив е проблемот/лимитот.
Ако прочита поназад неколку страни, ќе забележиш дека јас го имам тој и немам проблем.
Истиот проблем со флактуација на брзина го имам. Од тестирања што ги правев, околку 15-17 секунди(или 280-300мб) симнува со фул брзина (150мбпс), потоа се намалува на 40 за исто толку време (20сек отприлика) и повторно се качува.
Читав нешто и ова е уствари некој вид на burst-traffic shaping.
Али не е фер негде да има вакво ограничување а негде не.
Локација велес.
Хм истото се случува и кога се уплоадира. Вајда сеуште немаат дефинирано што ќе прават или пак мрежата не може да поддржи поголем трафик.Ми се јави ја денеска и ми кажаа дека само на Download ке биде така исто и од централа кај нив било така , контактирале и во Скопје и го потврдија ова дека ке било така само на Download
Незнам,уплоадот не ми е толку битен,само знам дека вака ке биде барем сега за сега, имаат некое ограничување исто е и со поголемите пакети 500/500, 1000/1000 брзината не е флексХм истото се случува и кога се уплоадира. Вајда сеуште немаат дефинирано што ќе прават или пак мрежата не може да поддржи поголем трафик.
VGA INNO3D GT1030 2GB DDR5, LP PASSIVE, DVI-D, HDMI, N1030-1SDV-E5BL
5.520,00 ден
CASE KOLINK Mini-ITX, Micro-ATX, Satellite Cube, 1x120mm fan, Black, GEKL-006
2.790,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SLIM PRO, Black, KBS-WPS-01
850,00 ден
GAMING WHEEL MONITOR STAND LITE NEXT LEVEL RACING, UP TO 55" NLR-A020
7.250,00 ден
CASE KOLINK ATX Inspire X3 Glass ARGB w/Tempered glass, 1x120mm A-RGB fan, Black, GEKL-072A
2.750,00 ден
MONITOR STAND GEMBIRD, 2 MONITOR, 17"-32", VESA 100/75mm, Vertical, Tilt, 2x8kg, MA-DA2-02
3.230,00 ден