Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Т-Home оптика

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
Дали имаше промена на цена? Моментално имам 3 линии Магента М мобилни и Магента Л фиксна и ме интересира дали цената би била поголема - буџетот го искористив од договорот склучен пред 1 месец
M беше 800 денари. Сега еквивалентот на тоа е Magenta Start, што кошта 939 денари месечно. Unlimited претходно што беше 1000 месечно, сега е 1150 месечно.

Ма да тие 120 денари плус вредат затоа што добиваш 15 гига во роаминг.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.288
1.317
Ајде вие што сте на новиве пакети ако обновивте може да проверите колку е гејминг пакетот 300/300 сега? Посебно за старт 150/75 што е, овие што се на 400/250 валда може бесплатно да го активираат.

mkextremer

user
4 февруари 2014
1.275
1.145
Ајде вие што сте на новиве пакети ако обновивте може да проверите колку е гејминг пакетот 300/300 сега? Посебно за старт 150/75 што е, овие што се на 400/250 валда може бесплатно да го активираат.
На пакетот 400/200 може да се активира само Gaming 300 L за 299 ден.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.923
8.415
Зошто нема промена зголемени брзини кај интернет пакетите ?

Или нема да ги корегираат тие цени, намерно за да можат да врзат што е можно повеќе народ на Магента каде ке им шиткаат и ТВ во цената. Или втора опција, ке ги корегираат деновиве. АКо знае некој нешто повеќе нека пише. И мене ме интересира дали ке ја одберат првата опција да заловат што е можно повеќе народ со Магентата.

klima fan

lurker
14 јуни 2021
608
341
Или нема да ги корегираат тие цени, намерно за да можат да врзат што е можно повеќе народ на Магента каде ке им шиткаат и ТВ во цената. Или втора опција, ке ги корегираат деновиве. АКо знае некој нешто повеќе нека пише. И мене ме интересира дали ке ја одберат првата опција да заловат што е можно повеќе народ со Магентата.

Пишете што повеќе корисници во четот на веб страната на www.telekom.mk за да се зголеми брзината и во самостојните интернет пакети

Не е коректно да има нови брзини само за интернет & тв и за магента а да нема за самостојните интернет пакети

DrMTR

senior
27 март 2014
7.923
8.415
Пишете што повеќе корисници во четот на веб страната на www.telekom.mk за да се зголеми брзината и во самостојните интернет пакети

Не е коректно да има нови брзини само за интернет & тв и за магента а да нема за самостојните интернет пакети
Раскинав договор со Телеком веќе. Немам време и нерви да си кинам со нив! Што сакаат тоа нека прават.

Solidsnake

hello world
28 декември 2014
453
626
Не би рекол, може да се конфигурира сигурно, само проблемот е што Телеком или не знае или не кажува како. Цитат од член претходно некоја страна кој даде идеа во прилог подоле.

Лично, немам микротик нит техниколор нит магента бокс, сакаа да ми ги сменат ама настојував да останат и ги оставија. Тоа е за бриџ мод, е сега од тоа што имам видено техниколорот има и PPPoE Passthrought опција која му дава можност на втор рутер да покрене 2ра PPPoE конекција. Техниколорот така ќе остварува и тој конекција и ќе работи и телевизијата бидејќи ќе си има сопствен поол и VLAN за истата. Е сега, со PPPoE PT ти даваат опција и вториот рутер да покрене уште една конекција со тој усер и пасс со истите конфигурации и на овој начин и тој твој рутер ќе добие јавна ип и нема да имаш дабл нат. Е сега тука само треба рачно на техниколор да изгасиш вифи и се тоа, бриџ кога е се тоа се праи по дифолт.
Мислењето е автоматски споено:

Good to know.
Имаш 2 опции според мене:
1. Оваа ти е полесна мислам ако не ти требаат напредни ствари. Го оставаш Техниколорот како што е, изгаси само Wi-Fi ако сакаш да користиш твој рутер/аксес поинт. DHCP серверот мора да ти седи упален, нема да може да доделува локални ип ако го изгасиш, ништо нема да ти работи. Твојор рутер во аксес поинт мод, не врши никакво рутирање се гаси скоро се таму, тој од техниколорот ќе си добие локална ип адреса (192.168.x.x како ли и да им се) и станува буквално како што кажува името само зрачи безжичен сигнал.
2. Бидејќи мислам дека PPPoE PT е автоматски упалено на техниколорите, може да пробаш во твојот рутер да наместиш PPPoE тип на конекција и да повлече конфигурација со јавна ИП адреса да има, фактички ќе биде слично како бриџ мод, само што техниколорот ќе зрачи WiFi сеуште, ќе треба тоа да го исклучиш таму.
Ppoe passthrough не функционира, бар не по default ниту па има во опциите нешто такво. Пробав на сите порти на рутер. На поддршка и да прашам ќе се чудат.
Сетинзи се мењааат преку телеком апп(која глупост)
Overall за мене и покрај гигабитната брзина ова е downgrade. Access point mode за мене бар отпаѓа од игра, рутерот станува само repeater на wifi.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.288
1.317
Ppoe passthrough не функционира, бар не по default ниту па има во опциите нешто такво. Пробав на сите порти на рутер. На поддршка и да прашам ќе се чудат.
Сетинзи се мењааат преку телеком апп(која глупост)
Overall за мене и покрај гигабитната брзина ова е downgrade. Access point mode за мене бар отпаѓа од игра, рутерот станува само repeater на wifi.
Ај вака да ти кажам, батали 122, пиши мејл. На 122 скоро никад не сум завршил работа. Објасни им убаво што сакаш пробај така. Можда ќе почекаш 2-3 дена ама ќе вратат.

Solidsnake

hello world
28 декември 2014
453
626
Ај вака да ти кажам, батали 122, пиши мејл. На 122 скоро никад не сум завршил работа. Објасни им убаво што сакаш пробај така. Можда ќе почекаш 2-3 дена ама ќе вратат.
Почитувани ,

Да може да се добие таков рутер да се замени постоечиот со тоа што рутерот кој ке се инсталира кај вас нема да биде нов колегите ке донесат веке користен рутер

Со почит

МКТ

Makedonski Telekom, Support

Дали може да се добие рутер со овозможена таква опција?

Makedonski Telekom, Support<[email protected]>

Вие

Почитувани ,

Верзијата на рутерот која ја имате на оваа платформа не е овозможено PPPoE Passtrogh и истата не е достапна

Со почит

МКТ
Сега се чека нов рутер.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.288
1.317
Се извинуваме засега понудата на Магента 1 Unlimited е достапна со договор на фамилјарен буџет, Ве молам за доверба 12 пишете ни повторно во текот на утрешниот ден.
Ова ми го пишаа дента, денес пак им пишувам ми викаат се надеваме за брзо ќе биде понудата достапна. Криминалци!

Stru4nak

hello world
16 април 2007
413
173
Stru4nak's setup  
Processor & Cooler
INTEL Core i7 7700K
Motherboard
Asus Strix Z270F
Storage
Crucial M4 128GB
PSU
CM 620W
RAM
DDR4 3200MHz G.Skill TridentZ 16GB
Video card
R9 290 Tri-X 4GB
Case
Cooler Master Enforcer
Monitor
Asus LED 24"
OS
Windows 10 Enterprice 64bit
Мене ми дадој 25 посто на пакетите start затоа што се префрлам од А1 а морало да се користи буџето :) додека на телеком подршка ми рекоја не мора да се користи можи да се искористи доверба 12 :) така да песо стопано не си го знај стандард :)

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.288
1.317
Мене ми дадој 25 посто на пакетите start затоа што се префрлам од А1 а морало да се користи буџето :) додека на телеком подршка ми рекоја не мора да се користи можи да се искористи доверба 12 :) така да песо стопано не си го знај стандард :)
Не мораше, и јас сум префрлан од А1 пред 5-6 години, никакви буџети никакви бакрачи. Матат вода и не даваат лесно циганите. Го нема ни ПДФот со детални информации што секогаш го имате.

IMG_4720.png IMG_4721.jpeg

Бтв не е законски минимална брзина 30 Mbps а папациве нудат 20/20? :cool:

Последна промена:

Stru4nak

hello world
16 април 2007
413
173
Stru4nak's setup  
Processor & Cooler
INTEL Core i7 7700K
Motherboard
Asus Strix Z270F
Storage
Crucial M4 128GB
PSU
CM 620W
RAM
DDR4 3200MHz G.Skill TridentZ 16GB
Video card
R9 290 Tri-X 4GB
Case
Cooler Master Enforcer
Monitor
Asus LED 24"
OS
Windows 10 Enterprice 64bit
Од многу одамна кај нас не се работи ништо законски :) :D

zemakius

hello world
17 октомври 2020
279
286
Телеком не дава поволности на стари корисници (15+ години), туку само на нови. Многу чудна политика.
Старите корисници веќе ги држат цврсто за ташаци па сега други да фатат чекаат

Solidsnake

hello world
28 декември 2014
453
626
Исти како претходниот е или ?

Пушти фотографија
Исто изгледаат ама овој е постара верзија ваљда. Го нема и тоа управување со телеком апликација него има логин и пасс

Атачменти

• IMG_3297.jpeg
    IMG_3297.jpeg
    160,2 KB · Прегледи: 42

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.169
18.781
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Не мораше, и јас сум префрлан од А1 пред 5-6 години, никакви буџети никакви бакрачи. Матат вода и не даваат лесно циганите. Го нема ни ПДФот со детални информации што секогаш го имате.

Погледнете го атачментот 159508Погледнете го атачментот 159509

Бтв не е законски минимална брзина 30 Mbps а папациве нудат 20/20? :cool:

12 Mbps e минималната брзина до краен корисник. Не знам зашто мислиш дека Телеком нема правна служба и дека не ги прочитале законите и кои се нивните обврски.

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно