Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Т-Home оптика

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.288
1.317
Ве молам во телеком апликацијата поднесете поплака за upload брзината, ова е срамота. Корисничка поддршка -> Е-поддршка -> Поднесување поплаки
До каде? Деактивирале гига денес бар кај мене.

boksata

Fast & Curious
27 декември 2017
576
941
Дали навистина оптичкиот интернет што сега го нудат не е симетричен во брзината?
Пакет М е 100/50
Пакет Л е 200/100
Така им пишува во тој пдф-от.

Ervo

hello world
7 септември 2008
364
651
Толку од гигабитот. Сега ми вика оти ми е активен бустерот а на спидтест е 300/150.
Новиот дизајн на апп им е чорба каша...

Го пријавив проблемот веќе, сигурно при revert на 1/1 Gbps место да вратат брзина од booster пакет, ја враќа оргиналната брзина од пакет предефинирана.

thexfiles125

hello world
29 април 2013
409
276
Откако ставив XL магента интернет, немам ниакква опција во апликацијава да отворам поднесување на рутерот, се јавив пред 2 дека викаат ќе пријават но пак немам, не е поврзано со новата апликација исто, знае некој со техниколор дали има можност да го ставиш во бриџ мод или воопшто да не се замарам? Што можеш да смениш од тие поднесувања од апликација? Wifi име/лозинка или нешто поише? Не знма дали имам дупло NAT или не но не ми е итно како и дае добро работи со мојот Mercusys, само сакам да имам опција на конфиг на рутер...

Pej4o

hello world
12 ноември 2015
98
97
192.168.1.1

Да ли ти покажува.

Ако рдк - преку апликација можеш да мејнаш вифи,дхцп,порти да отвораш и др.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.699
3.341
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Откако ставив XL магента интернет, немам ниакква опција во апликацијава да отворам поднесување на рутерот, се јавив пред 2 дека викаат ќе пријават но пак немам, не е поврзано со новата апликација исто, знае некој со техниколор дали има можност да го ставиш во бриџ мод или воопшто да не се замарам? Што можеш да смениш од тие поднесувања од апликација? Wifi име/лозинка или нешто поише? Не знма дали имам дупло NAT или не но не ми е итно како и дае добро работи со мојот Mercusys, само сакам да имам опција на конфиг на рутер...
И јас го имам истиот проблем, ама пошто периодов не сум во стан, и се навикнав да имам вифи мрежа со телеком име и лозинка што ја нуди рутерот. Во апликацијата немам опција за да влезам во рутер или да менувам име или лозинка.. А на 192.168.... има само страна за тоа дека рутерот е активен и мислам има само рестарт опција и секако техничка поддршка да се контактира.

Дополнување: сега видов постот пред мене, истиот уред го имам како од сликата.

thexfiles125

hello world
29 април 2013
409
276
И јас го имам истиот проблем, ама пошто периодов не сум во стан, и се навикнав да имам вифи мрежа со телеком име и лозинка што ја нуди рутерот. Во апликацијата немам опција за да влезам во рутер или да менувам име или лозинка.. А на 192.168.... има само страна за тоа дека рутерот е активен и мислам има само рестарт опција и секако техничка поддршка да се контактира.

Се јавив 4-5 пати за ова, толку што ќе помогнат зависи на кој ќе добиеш од техника таму... една ми викаше можеби не имаш таква опција со овој рутер, па дека ќе се прејави, не се прејави, друг како што спомнав вика ќе прати барање на бекенд да се провери зошто нема опција (а треба да има), не е толку важно зошто wifi како и дае користам од мој рутер поврзан со овој, затоа и го исклучив неговиот (исто е полош него тоа на mercusys MR62X, стварно супер рутерче за 1200ден), но пак би сакал опција...

mkextremer

user
4 февруари 2014
1.275
1.145
Ве молам во телеком апликацијата поднесете поплака за upload брзината, ова е срамота. Корисничка поддршка -> Е-поддршка -> Поднесување поплаки
Средено. Се надевам нема да морам да поднесувам поплаки секој ден за да се средува..

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.288
1.317
Се јавив 4-5 пати за ова, толку што ќе помогнат зависи на кој ќе добиеш од техника таму... една ми викаше можеби не имаш таква опција со овој рутер, па дека ќе се прејави, не се прејави, друг како што спомнав вика ќе прати барање на бекенд да се провери зошто нема опција (а треба да има), не е толку важно зошто wifi како и дае користам од мој рутер поврзан со овој, затоа и го исклучив неговиот (исто е полош него тоа на mercusys MR62X, стварно супер рутерче за 1200ден), но пак би сакал опција...
Значи со новиве Техниколори имаат направено ПЕПЕЛ. Хаос. Не знаат никој што како може што не може зошто е така како што е.

hol11

read-only
2 јануари 2020
3
0
Дали ако се земе XXL (гигабит) пакетот од телеком преку продажен агент се добива некој попуст? Ако се добива, пишете број од агент ако знаете некого, позз

mankanos

hello world
30 септември 2017
82
24
Каква е брзината на оптиката во Кавадарци? Ако некој има да сподели инфо.

mankanos

hello world
30 септември 2017
82
24
До пред некој ден беше гиг со гиг со промоцијата.
Добро е ова, дека се распрашав и јас по тие што ги знам што имаат, добивав 50-50 одговори, некои викаат и по 40/5 имаат со опцијата L, па ме загрижи малце дане погрешам ако направам 2 години договор.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.923
8.415
Кај мене уште е гиг/гиг, се плашам да рестартирам рутер
Не се плаши кога ке смениш пул автоматски ке се реконектира на мрежа и ке те стави во групата кај што припаѓаш.

thexfiles125

hello world
29 април 2013
409
276

Откако им се јавив сигурно нешто промениле, од денес имам опција за управување со рутерот со апликацијата
tempFileForShare_20260127-160505.jpg
немаш некои опции како port forward NAT итн итн, само промена на вифи име и лозинка, кои уреди се прикачени и тоа, не очекував повеќе како и дае но барем иам опција, сега користам све преку мој рутер поврзан со LAN1 за техниколоров, све работи океј па ќе оставам како што е без да мислам дали има дупло NAT или не, тоа не е огромен проблем како и дае ако не хосташ сервери за игри на твоја мрежа итн мислам

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.288
1.317
Откако им се јавив сигурно нешто промениле, од денес имам опција за управување со рутерот со апликацијата
Погледнете го атачментот 158077
немаш некои опции како port forward NAT итн итн, само промена на вифи име и лозинка, кои уреди се прикачени и тоа, не очекував повеќе како и дае но барем иам опција, сега користам све преку мој рутер поврзан со LAN1 за техниколоров, све работи океј па ќе оставам како што е без да мислам дали има дупло NAT или не, тоа не е огромен проблем како и дае ако не хосташ сервери за игри на твоја мрежа итн мислам
И која им е поентата целосно да блокираат рутер за промени и да ти дадат само најбејзик поставки име и лознка на WiFi? Нит band steering, нит промена/гасење на 2.4/5 мрежите тотално ништо. Port forwarding и слично не доаѓа ни во обзир.

Бтв зависи и рутерот твој како е конфигуриран во кој "мод". Поновиве сите имаат класичен рутер мод и аксес поинт мод. Немаш никаква потреба од рутер, ако можеш постави го во аксес поинт само. Така нема да имаш дабл нат.

thexfiles125

hello world
29 април 2013
409
276
И која им е поентата целосно да блокираат рутер за промени и да ти дадат само најбејзик поставки име и лознка на WiFi? Нит band steering, нит промена/гасење на 2.4/5 мрежите тотално ништо. Port forwarding и слично не доаѓа ни во обзир.

Бтв зависи и рутерот твој како е конфигуриран во кој "мод". Поновиве сите имаат класичен рутер мод и аксес поинт мод. Немаш никаква потреба од рутер, ако можеш постави го во аксес поинт само. Така нема да имаш дабл нат.
Да нема баш поента, но го имав рутерот од пред кога бев телекабел (што ти даваат само модел а не рутер), па зошто да не го искористам пак, вифито е боље него техниколорот на телеком, пробав баш докај стига, 5G wifi има поише опсег со mercusys-от, ќе пробам баш како access point ај, ништо не губиш мислам со тоа со оваков сетап
Мислењето е автоматски споено:

Screenshot_20260127_165520_Telekom MK.jpg
Моја грешка всушност, имало и овакви поднесувања, сега, ако исклучам DCHP на телеком рутерот и да останам како што е сега, нема да имам double NAT така? Фактички ќе биде во псевдо-бриџ-мод? Ќе пробам ај... но не гледам DNS сервер да местиш да е cloudflare или гугл, ако е исклучен DCHP ваѓда мојот рутер ќе биде тој што ќе мести DNS сервер за мрежата?

океј пробав така, без DCHP сервер на техниколор немам интернет, ќе оставам само mercusys како access point, а за DNS ќе наместам на windows/телефон и толку, да не се замарам ногу

Последна промена:

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.699
3.341
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Фала ти, ќе им се јавам во четврток кога ќе одам во стан да ми сменат и мене да можам да сменам лозинка...

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно