TexasUS
user
- 25 февруари 2017
- 1.288
- 1.317
До каде? Деактивирале гига денес бар кај мене.Ве молам во телеком апликацијата поднесете поплака за upload брзината, ова е срамота. Корисничка поддршка -> Е-поддршка -> Поднесување поплаки
До каде? Деактивирале гига денес бар кај мене.Ве молам во телеком апликацијата поднесете поплака за upload брзината, ова е срамота. Корисничка поддршка -> Е-поддршка -> Поднесување поплаки
Толку од гигабитот. Сега ми вика оти ми е активен бустерот а на спидтест е 300/150.
Новиот дизајн на апп им е чорба каша...
Пиши кога ќе средат.Го пријавив проблемот веќе, сигурно при revert на 1/1 Gbps место да вратат брзина од booster пакет, ја враќа оргиналната брзина од пакет предефинирана.
Пиши кога ќе средат.
И јас го имам истиот проблем, ама пошто периодов не сум во стан, и се навикнав да имам вифи мрежа со телеком име и лозинка што ја нуди рутерот. Во апликацијата немам опција за да влезам во рутер или да менувам име или лозинка.. А на 192.168.... има само страна за тоа дека рутерот е активен и мислам има само рестарт опција и секако техничка поддршка да се контактира.Откако ставив XL магента интернет, немам ниакква опција во апликацијава да отворам поднесување на рутерот, се јавив пред 2 дека викаат ќе пријават но пак немам, не е поврзано со новата апликација исто, знае некој со техниколор дали има можност да го ставиш во бриџ мод или воопшто да не се замарам? Што можеш да смениш од тие поднесувања од апликација? Wifi име/лозинка или нешто поише? Не знма дали имам дупло NAT или не но не ми е итно како и дае добро работи со мојот Mercusys, само сакам да имам опција на конфиг на рутер...
Се јавив 4-5 пати за ова, толку што ќе помогнат зависи на кој ќе добиеш од техника таму... една ми викаше можеби не имаш таква опција со овој рутер, па дека ќе се прејави, не се прејави, друг како што спомнав вика ќе прати барање на бекенд да се провери зошто нема опција (а треба да има), не е толку важно зошто wifi како и дае користам од мој рутер поврзан со овој, затоа и го исклучив неговиот (исто е полош него тоа на mercusys MR62X, стварно супер рутерче за 1200ден), но пак би сакал опција...И јас го имам истиот проблем, ама пошто периодов не сум во стан, и се навикнав да имам вифи мрежа со телеком име и лозинка што ја нуди рутерот. Во апликацијата немам опција за да влезам во рутер или да менувам име или лозинка.. А на 192.168.... има само страна за тоа дека рутерот е активен и мислам има само рестарт опција и секако техничка поддршка да се контактира.
Дополнување: сега видов постот пред мене, истиот уред го имам како од сликата.
Средено. Се надевам нема да морам да поднесувам поплаки секој ден за да се средува..Ве молам во телеком апликацијата поднесете поплака за upload брзината, ова е срамота. Корисничка поддршка -> Е-поддршка -> Поднесување поплаки
Значи со новиве Техниколори имаат направено ПЕПЕЛ. Хаос. Не знаат никој што како може што не може зошто е така како што е.Се јавив 4-5 пати за ова, толку што ќе помогнат зависи на кој ќе добиеш од техника таму... една ми викаше можеби не имаш таква опција со овој рутер, па дека ќе се прејави, не се прејави, друг како што спомнав вика ќе прати барање на бекенд да се провери зошто нема опција (а треба да има), не е толку важно зошто wifi како и дае користам од мој рутер поврзан со овој, затоа и го исклучив неговиот (исто е полош него тоа на mercusys MR62X, стварно супер рутерче за 1200ден), но пак би сакал опција...
До пред некој ден беше гиг со гиг со промоцијата.Каква е брзината на оптиката во Кавадарци? Ако некој има да сподели инфо.
Добро е ова, дека се распрашав и јас по тие што ги знам што имаат, добивав 50-50 одговори, некои викаат и по 40/5 имаат со опцијата L, па ме загрижи малце дане погрешам ако направам 2 години договор.До пред некој ден беше гиг со гиг со промоцијата.
Не се плаши кога ке смениш пул автоматски ке се реконектира на мрежа и ке те стави во групата кај што припаѓаш.Кај мене уште е гиг/гиг, се плашам да рестартирам рутер
![]()
Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test
Use Speedtest on all your devices with our free desktop and mobile apps.www.speedtest.net
Откако им се јавив сигурно нешто промениле, од денес имам опција за управување со рутерот со апликацијатаИ јас го имам истиот проблем, ама пошто периодов не сум во стан, и се навикнав да имам вифи мрежа со телеком име и лозинка што ја нуди рутерот. Во апликацијата немам опција за да влезам во рутер или да менувам име или лозинка.. А на 192.168.... има само страна за тоа дека рутерот е активен и мислам има само рестарт опција и секако техничка поддршка да се контактира.
Дополнување: сега видов постот пред мене, истиот уред го имам како од сликата.
И која им е поентата целосно да блокираат рутер за промени и да ти дадат само најбејзик поставки име и лознка на WiFi? Нит band steering, нит промена/гасење на 2.4/5 мрежите тотално ништо. Port forwarding и слично не доаѓа ни во обзир.Откако им се јавив сигурно нешто промениле, од денес имам опција за управување со рутерот со апликацијата
Погледнете го атачментот 158077
немаш некои опции како port forward NAT итн итн, само промена на вифи име и лозинка, кои уреди се прикачени и тоа, не очекував повеќе како и дае но барем иам опција, сега користам све преку мој рутер поврзан со LAN1 за техниколоров, све работи океј па ќе оставам како што е без да мислам дали има дупло NAT или не, тоа не е огромен проблем како и дае ако не хосташ сервери за игри на твоја мрежа итн мислам
Да нема баш поента, но го имав рутерот од пред кога бев телекабел (што ти даваат само модел а не рутер), па зошто да не го искористам пак, вифито е боље него техниколорот на телеком, пробав баш докај стига, 5G wifi има поише опсег со mercusys-от, ќе пробам баш како access point ај, ништо не губиш мислам со тоа со оваков сетапИ која им е поентата целосно да блокираат рутер за промени и да ти дадат само најбејзик поставки име и лознка на WiFi? Нит band steering, нит промена/гасење на 2.4/5 мрежите тотално ништо. Port forwarding и слично не доаѓа ни во обзир.
Бтв зависи и рутерот твој како е конфигуриран во кој "мод". Поновиве сите имаат класичен рутер мод и аксес поинт мод. Немаш никаква потреба од рутер, ако можеш постави го во аксес поинт само. Така нема да имаш дабл нат.
И која им е поентата целосно да блокираат рутер за промени и да ти дадат само најбејзик поставки име и лознка на WiFi? Нит band steering, нит промена/гасење на 2.4/5 мрежите тотално ништо. Port forwarding и слично не доаѓа ни во обзир.
Бтв зависи и рутерот твој како е конфигуриран во кој "мод". Поновиве сите имаат класичен рутер мод и аксес поинт мод. Немаш никаква потреба од рутер, ако можеш постави го во аксес поинт само. Така нема да имаш дабл нат.
Фала ти, ќе им се јавам во четврток кога ќе одам во стан да ми сменат и мене да можам да сменам лозинка...Откако им се јавив сигурно нешто промениле, од денес имам опција за управување со рутерот со апликацијата
PAD THERMAL THERMAL GRIZZLY PUTTY BASIC (100g), TG-P-B-100
2.130,00 ден
PSU 850W CORSAIR RM850E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020293-EU
8.450,00 ден
VGA ASUS DUAL RX 9060 XT 16GB GDDR6 2xDP, HDMI, Black, 90YV0LG2-M0NA00
31.950,00 ден
KEYBOARD WIRED USB GEMBIRD SLIM LED backlight, Black, KB-UML-04
650,00 ден
GAME PLAYSTATION 5 DUALSENSE WIRELESS CONTROLLER Nova Pink
4.890,00 ден
HEADPHONES LOGITECH Gaming-Headset G325 Lightspeed Wireless, Lilac, w/microphone, BT/USB, PC/PS5/PS5, 981-001538
6.610,00 ден