Добро, јасно е дека техничка овие глобалниве проблеми не ги решава и затоа реков да се јавуваат и други, за техничка сериозно да сфати дека треба да пријави поголем проблем.Џабе се јавуваш на 122 тие само едно исто зборат и нема да ви помогне ништо.
Ако на кабел имате проблем на спеедтест тогаш е глобален проблем и можеш да се јавиш само да им кажеш да си знаат да си пријават.
Интересно.Проблемот е исти кај сите оператори (проверено).
динамичка IP адреса?Има ли некој сличен проблем како мојот, после ресет на мрежа ( на секои 12 часа ) имам проблеми со воспоставување на интернет врска. Треба да ресетирам модем, компјутер па дури и тогаш не успева да се поврзе повторно, јавува дека ДНС серверите се заебани, за после минута време да си се поврзе најнормално како да не било ништо.
Како проблем не е страшен се додека не те фати на гејмин, каде некогаш му треба и 5+ минути да се врати во нормала.
па да, на секој ресет најверојатно се менува.динамичка IP адреса?
Има ли некој сличен проблем како мојот, после ресет на мрежа ( на секои 12 часа ) имам проблеми со воспоставување на интернет врска. Треба да ресетирам модем, компјутер па дури и тогаш не успева да се поврзе повторно, јавува дека ДНС серверите се заебани, за после минута време да си се поврзе најнормално како да не било ништо.
Како проблем не е страшен се додека не те фати на гејминг, каде некогаш му треба и 5+ минути да се врати во нормала.
Мислам дека ти е до рутерот има некој проблем. IP се рестартира еднаш во денот кај мене е некаде сабајле накај 7. Ако ти е од телеком побарај да ти го заменат, или нека дојде екипа да види.Има ли некој сличен проблем како мојот, после ресет на мрежа ( на секои 12 часа ) имам проблеми со воспоставување на интернет врска. Треба да ресетирам модем, компјутер па дури и тогаш не успева да се поврзе повторно, јавува дека ДНС серверите се заебани, за после минута време да си се поврзе најнормално како да не било ништо.
Како проблем не е страшен се додека не те фати на гејминг, каде некогаш му треба и 5+ минути да се врати во нормала.
Исто е и кај мене. Неколку сати е добро, потоа пингот над 100 на сервери каде секогаш сум имал 50-60.Isto problem na t-home,3-4 sati e dobro ,posle toa pak 4-5 sati ping tera do 120 vo bilo koja igra dota2,csgo,lol,fornite prijaveno vikaat od kaj nas e dobro se ako imas problem da prijavime precka![]()
Истиот проблем, никогаш не се среди - ако се јавиш во кол центар ти викаат не нема шанса ресетирање на IP адреса трае само 5 секунди.Има ли некој сличен проблем како мојот, после ресет на мрежа ( на секои 12 часа ) имам проблеми со воспоставување на интернет врска. Треба да ресетирам модем, компјутер па дури и тогаш не успева да се поврзе повторно, јавува дека ДНС серверите се заебани, за после минута време да си се поврзе најнормално како да не било ништо.
Телеком на 12 часа ресетираат ИП. Од извори блиски на владатаМислам дека ти е до рутерот има некој проблем. IP се рестартира еднаш во денот кај мене е некаде сабајле накај 7. Ако ти е од телеком побарај да ти го заменат, или нека дојде екипа да види.

Ја неам вакви проблемиИстиот проблем, никогаш не се среди - ако се јавиш во кол центар ти викаат не нема шанса ресетирање на IP адреса трае само 5 секунди.![]()
![]()
Како што поминувале годиниве така се зголемува овај период
isto drugo sekade imam po 50-60 ping,posle odi nakaj 100-110 ...pa posle nekoe vreme pak e dobroИсто е и кај мене. Неколку сати е добро, потоа пингот над 100 на сервери каде секогаш сум имал 50-60.
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK MILITARY TACTICAL TRAVEL SCHOOL BACKPACK 30L - MIL665, MILITARY GREEN
1.000,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C1 Pro 8K QMK/VIA TKL RGB HS Keychron Super Banana switch, C1PX-M4
4.030,00 ден
Бесплатна достава
VGA GIGABYTE RTX 5090 AORUS MASTER 32GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N5090AORUS M-32GD
244.350,00 ден
Бесплатна достава
HEADPHONES JABRA EVOLVE2 30 SE MS Stereo USB-C/USB-A w/mic 23189-999-779
5.450,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 40X30X20 CM - KM01 BLACK
1.970,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Red switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M1
5.450,00 ден